Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / “BİR ARAYA GETİRME SANATI MOTTOSUYLA YOLA ÇIKTIK”

“BİR ARAYA GETİRME SANATI MOTTOSUYLA YOLA ÇIKTIK”

Keramik, 30 yılı aşkın tecrübesiyle makineler üretiyor, teknolojiler geliştiriyor, bilimi uyarlıyor ve hepsini tasarımla harmanlıyor.

“BİR ARAYA GETİRME SANATI MOTTOSUYLA YOLA ÇIKTIK”
Cem Büyükcıngıl, Genel Müdür

30 yılı aşkın tecrübeyi teknoloji ile bir araya getiriyorsunuz. Keramik Makinenin kuruluş amacı ve yapılanma süreçleri hakkında okuyucularımızı biraz bilgilendirir misiniz?

Keramik Makine 1985 yılında kurulmuş olup sizlerin de belirttiği gibi 30 yılı aşkın tecrübesini güçlü mühendislik kadrosu ve teknoloji ile beraber bir araya getirmektedir. Bizler endüstriden bağımsız üretim hatlarının sonunda paletleme ve paketleme çözümleriyle sektöre katma değer sağlamayı hedeflemekteyiz. Ana uzmanlık alanımız olan hat sonu anahtar teslim çözümlerle hem Türkiye’de hem de yurt dışında farklılık yaratarak sanayiye katkı sağlamayı ana ilke olarak benimsemekteyiz.

Sürekli olarak gelişime açık ve yenilikçi üretimi benimseyen yapınızı yakından takip ediyoruz. Bu kapsamda sektöre sunduğunuz ürün çeşitliliğiniz ve hizmetlerinizden bahsedebilir misiniz?
Şirketimizin ana kültüründe sürekli olarak gelişim ve yenilikçilik vardır. A’dan Z ‘ye tüm kadrolardaki personellerimiz bu kültürün bir parçası haline gelir. Tüm iş süreçlerimizde yaptığımız işin en iyisini yapmak ve yenilikçi bir yaklaşım getirmeyi felsefe ediniriz. Hat sonu çözümlerimizde paletleme (mekanik paletleme ve robotik paletleme) ve paketleme (stretch hood, strec sarma, çemberleme) çözümlerimiz bulunmaktadır. AR-GE departmanımızla da mevcuttaki çözümlerimizi geliştirir ve işimizi farklılaştırırız. 

Çeşitli parçaları bir araya getirerek ondan yeni bir ürün elde ediyorsunuz. Bu süreç hem zaman hem emek hem de başarı demek… Sizler bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?
Yaptığımız iş sizlerin de belirtmiş olduğu gibi parçaları bir araya getirme işi… Bu nedenle de mottomuz bir araya getirme sanatı iş ortaklarımızın ihtiyaçlarını belirleyip mühendislik ve teknoloji gücümüzü birleştirerek en optimum çözümü sunmaktayız. Bu da işimizde bizleri farklılaştıran, iş ortağımızın projelerine katma değer sağlayan bizlerin de çok kıymetli bulduğu bir husustur. Ortaya gerçekten bir sanat çıkıyor ve aldığımız geri bildirimler bizleri çok mutlu ediyor.

Müşterilerinize sunduğunuz satış sonrası servis desteğinizden bahsedecek olursanız neler söylersiniz?
Fabrikalarda hat sonu prosesleri oldukça önemlidir. Hat sonunda oluşacak bir arıza tüm üretim bandının durmasına ve iş akışında ciddi problemlere yol açmaktadır. Bu doğrultuda bizler de güçlü satış sonrası ekibiyle 7/24 ilkesi ile hareket etmekteyiz. Satış sonrası ekibimiz güçlü mühendis ve teknisyen ekipten oluşmakta olup, müşterimizden gelen talebi en kısa sürede karşılama felsefesiyle hareket etmektedir.

Teknoloji ve mühendislik alanında uzman bir ekibe sahipsiniz. Her geçen gün gelişen ve değişen teknolojiyi kendi bünyenizdeki çalışmalara nasıl yansıtıyorsunuz? AR-GE çalışmalarınızdan bahsedecek olursanız neler söylersiniz?
Keramik olarak en çok AR-GE yatırımı yapan 250 firmadan biriyiz. Teknoloji ve mühendislik üreten bir firma olarak AR-GE bizim için en önemli konumda diyebilirim. Bu doğrultuda teknoparktaki şubemizde bulunan AR-GE ekiplerimizle sürekli olarak yeni tasarımlar üzerine çalışıp iş ortaklarımıza hat sonu otomasyonları konusunda destek olmaya devam etmekteyiz.
Üretim çerçevesinde ilkleri başardığınızı biliyoruz. Bize biraz bu ilklerden bahseder misiniz?
Yaptığımız AR-GE çalışmalarıyla birçok sektörde ilklere imza atma şansımız oldu. En yeni global bir gaz beton tesisine yapmış olduğumuz ‘Robotik İstifleme Projesi’ bu kapsamda değerlendirilebilir. Gaz beton tesislerindeki bu yeni uygulama sayesinde daha teknolojik bir paletleme yönetimine geçilmesi sağlandı. 

Önümüzdeki dönem içerisinde yapmayı planladığınız yatırımlar hakkında bilgi verir misiniz?
Keramik Makine olarak 2021 yılında ciromuzu artan ihracat hacmimizle beraber 3 katına çıkarmayı başardık. Bu yıl içerisinde fabrika sahamızı daha da büyütme, her kadrodaki istihdam rakamımızı artırma gibi öncelikli hedeflerimiz bulunmaktadır.

Dünya üzerinde faaliyet gösterdiğiniz ülkelerden ve sektörlerden bahseder misiniz?
Keramik Makine olarak 15 yılı aşkın süredir ihracat yapmakta olup ağırlıklı olarak Batı Avrupa, Orta Doğu ülkelerine hizmet vermekteyiz. Bu yıl başta Cezayir olmak üzere Singapur, Doğu Avrupa ülkeleri de ihracat yaptığımız ülkelerden oldu. Gıda, hijyen, yapı kimyasalı, çimento vb. birçok endüstriye hat sonunda hizmet vermekteyiz.

İçinde bulunduğunuz sektörü ulusal ve uluslararası anlamda nasıl değerlendiriyorsunuz?
Pandeminin olumlu etkilerinden biri, sanayide otomasyona olan yatırım bilincinin artarak çoğalması oldu. Bu etkiyi hem yurt içinde hem yurt dışında hissettik. 2021 yılı bu bağlamda iş hacminin ciddi oranda arttığı bir yıl oldu. 2022’ye baktığımızda Türkiye ekonomisindeki özellikle EU / Dolar paritesindeki belirsizlik yatırım kararlarının ötelenmesine neden olmaktadır. Bunun dışında yurt dışındaki talebin devam edeceğini bu bağlamda ihracatın artmaya devam edeceği kanısındayız.

Son olarak neler söylemek istersiniz?
Son olarak öncelikle röportaj için basta sizlere ve bu röportajı okuyan değerli okurlara çok teşekkür ederim. Bir araya getirme sanatı mottosuyla yola çıktığımız yerli firmamızın ülkemizi farklı ülkelerde temsil etmesini milli bir görev olarak görüyoruz. Bu hedefle her zaman ilerlemeye devam edeceğiz. Yatırımlara devam ederek bu ülkenin gelişimine katkı sağlamayı ilke edineceğiz. Şartlar ne olursa olsun teknoloji ve yenilik üretmek en temel ilkemiz olacak.

 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • "BİZ KONSAYIZ"

    "En önemli gücümüz; üründe, hizmette ve iletişimde kaliteli ve sürdürülebilir başarıya olan inancımızdır."... Devamı »