Çarşamba , 30 Nisan 2025
HABERLER
ANASAYFA / Gündem / Avrupa Birliği Yapay Zeka Yasası Türkiye’yi Nasıl Etkiler?

Avrupa Birliği Yapay Zeka Yasası Türkiye’yi Nasıl Etkiler?

Avrupa Birliği'nin Ağustos başında yürürlüğe soktuğu Yapay Zeka Yasası, AB'de faaliyet gösteren veya AB vatandaşlarının verilerini kullanan tüm kuruluşlar için önemli düzenlemeler getiriyor.

Avrupa Birliği Yapay Zeka Yasası Türkiye’yi Nasıl Etkiler?
AB Yapay Zeka Yasası, yapay zeka teknolojilerinin etik, güvenli ve şeffaf bir şekilde kullanılmasını sağlamayı hedefliyor. Yasayı ihlal eden şirketler, 35 milyon avro veya küresel yıllık gelirin %7'sine kadar para cezasına çarptırılabilecek. Yasanın birçok hükmü 2026'ya kadar yürürlüğe girmeyecek ve geçiş süresi 36 ay olarak belirlendi.

AB Yapay Zeka Yasası’nın Türkiye’yi önemli ölçüde etkileyeceğine dikkat çeken Palamar Teknoloji Kurucu ve CEO’su Onur Candan konuyla ilgili şunları söyledi: “Türkiye AB ile ticari ve ekonomik ilişkiler içinde bulunduğundan, AB'nin Yapay Zeka Yasası’nın kabul edilmesi Türkiye'nin yapay zeka uygulamalarını da etkileyecektir. AB'nin Yapay Zeka Yasası, yapay zeka teknolojilerinin kullanımı, veri koruma ve gizliliği, algoritmik sorumluluk gibi konularda düzenlemeler getirecektir. Türkiye'nin de bu konularda benzer düzenlemeler yapması ve AB'nin standartlarına uygun hale gelmesi gerekebilir.
Türkiye'deki şirketler, AB pazarında faaliyet göstermek veya AB vatandaşlarının verilerini kullanmak istediklerinde bu yasal düzenlemelere uyum sağlamak zorunda kalabilirler. Ayrıca, AB yasalarının Türkiye'deki düzenleyici çerçevelere uyarlanması durumunda, yerel şirketler de benzer gereksinimleri karşılamak zorunda kalabilir. Yeni yapay zeka yasasının etkileri yoğun bir şekilde Türkiye'de de hissedilecek ve yerel teknoloji şirketleri için yeni düzenlemelere hazırlıklı olmayı gerektirecektir. Ayrıca AB'nin Yapay Zeka Yasası, Türkiye'deki girişimciler ve teknoloji şirketlerini de etkileyecektir. AB pazarına giriş yapmak isteyen Türk şirketlerinin AB'nin Yapay Zeka Yasaları’na uyumlu ürünler ve hizmetler geliştirmeleri gerekecektir.”

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • RosUpack 2019: %17 daha fazla ziyaretçi ve onlarca yeni sözleşme

    RosUpack 2019: %17 daha fazla ziyaretçi ve onlarca yeni sözleşme

    Eş konumlu baskı ve reklamcılık fuarı Printech ile birlikte, bu yılki sergi alanı 32.800 m2'yi aştı. RosUpack’e 36 ülkeden gelen 100'den fazlası fuarın yeni katılımcıları olan 650’den fazla şirket katıldı. Katılan ziyaretçi sayısı %17 arttı - 70 ülkeden ve Rusya'nın 79 bölgesinden 23.051 kişi katıldı.... Devamı »
  • Zihin Yorgunluğu ve Tedavisi

    Zihin Yorgunluğu ve Tedavisi

    Zihin yorgunluğu, birçok insanın sınav stresi, yoğun iş temposu, stresli yaşam koşulları veya çok fazla uyarıcıya maruz kalması sonucu deneyimlediği yaygın bir durumdur. Bu durum beynin belirli bir süre aşırı çalışması sonucu enerji ve dikkat kapasitesinin azalmasıyla ortaya çıkar.... Devamı »