Pazartesi , 06 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Ambalaj Shrink ve Streç Konusunda Uygulamalı Destek Veriyoruz!

Ambalaj Shrink ve Streç Konusunda Uygulamalı Destek Veriyoruz!

Ramazan DEVELİ - Yılmaz Ambalaj / Genel Müdürü

Ambalaj Shrink ve Streç Konusunda Uygulamalı Destek Veriyoruz!
Yılmaz Ambalaj kurulduğu yıldan bu güne gelen süreçten bizlere söz edebilir misiniz? Bu başarının ardında nasıl bir serüven yatıyor?
Firmamız   üretime  1999 yılında sadece torba ve shrink film üretimi yaparak başladı. Zamanın şartları zorlu süreçlerden geçerek yeni makineler güncel ve katmadeğeri yüksek işleri de zamanla bünyesine katmaya başladı. Yaptığımız işlerdeki hammaddeler  yerli para ile alınmadığından  bazen altından kalkılamaz zorluklara yol açsa da uzun vade de eksikleri gidererek sağlam adımlarla işimizin takipçisi ve  başında olduk. İlklerde İstanbul Bayrampaşa’da 200m2 bir atölyede 4 işçi 2 extruder  2 kesim ile başladığımız işimize gece gündüz demeden çalışıp şuan da İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde 3000m2 alanda  hizmet  40 personel ile Türkiye’nin her bölgesi ve yurtdışında Libya,Fas,Arnavutluk,Bulgaristan ,Almanya,Macaristan ve Moldova ya ihracat yapar hale geldik.önceliğimiz müşteri memnuniyeti , günün teknolojisi, şartlara uygun ve seri üretim ile kalite standartlarına da dikkat edereken iyi ürünü elde etmektir.

Üretim alanlarınız ve ürün gruplarınız hakkında bilgi verir misiniz?
Şu anda İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde 3000m2 toplam çalışma alanında
14 adet  alçak ve  yüksek yoğunluklu extruder  9adet poşet, torba, ferfore ve blok kesim makinesi  1adet strech extruderi  4adet streç sarma makinesi  3adet Dr.blade bıçaklı matbaa  ,1adet dilimleme makinesi ve 40 personel ile aylık ortalama 750 ton üretim kapasitesine sahibiz. Yapabildiğimiz ürün çeşidi çok çeşitli aparatlar sayesinde sayılamayacak kadar çok ama; ana ürün gruplarında shrink film ,strech film ,baskılı baskısız torba ,pof shrink, pvcshrink ,elbise torbaları ,gıda streci , koli bandı  ve türevleri üretimimizin başlıca ürünleridir.

2020 yılı Yılmaz Ambalaj için nasıl bir yıl olarak değerlendirilir? 2021 yılı hedef ve projeleriniz nelerdir?
2019 yılı da beklediğimiz hedefler ulaşmanın sevinci ile 2020 yılında planladığımız yatırımlar biraz aksasa da gerçekleşmesi için pandemi sürecinin biraz daha iyileşmesi  rahat hareket etmemizi sağlar. Ülkemizde üretimi bulunmayan ithal ettiğimiz ürünlerle ilgili çalışmalarımız hız kesmeden sürüyor, gerek kendimizin tasarladığı gerek üretimini ve kullanımını  firmamızın yaptığı makinelerle de yerli makinelerimizi de yapmış oluyoruz. Bu konuda da büyük bir  ilerleme kaydedeceğimizi  düşünüyoruz. Bunlara ek olarak  pandemi sürecinde internetten satışların çok yoğun olmasını takiben kargo ile sevk edilebilecek ürünlerimiz için aktif bir web satış  sitemizin olduğunu ve gün geçtikçe önemli bir yere sahip olacağını sezinliyoruz.

Yılmaz Ambalaj olarak yürüttüğünüz yurt içi ve yurt dışı çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz? Yurt dışında nasıl bir politika izliyorsunuz?
Yurtiçi piyasada kazandığımız tecrübelere dayanarak yurtdışı işlerde de termin ve kaliteyi  de düşünerek ürettiğimiz ürünleri internet ortamında global sitelerde reklam vererek ve referans firmalar sayesinde her geçen gün arttırmayı sürdürüyoruz.
 
Üretimin modernize edilmesi konusundaki düşünceleriniz nelerdir? Bu konuda ne gibi çalışmalar yürütüyorsunuz?
Üretimde kontrol  ve teknolojinin  ne kadar önemli olduğunu  görmek için müşteri portföyünün genişliği ve çokluğu sizi teknolojiyi kullanmaya istemeseniz dahi  o yöne itiyor.
Sipariş alımından, imalata geçilmesi , çıkan malın kontrolü ve sevkiyatı ile ilgili her konu takibi için her şeyi kontrollü ve programlı yapmak zorundayız. Etikte barkod ve imalata takip programları ile sonradan entegre sistemlerle imalatı kontrol ediyoruz.

Sektörde AR-GE çalışmaları günümüzde büyük bir yere sahip, AR-GE çalışmaları Yılmaz Ambalaj için nasıl bir önem teşkil ediyor?
Ar-ge çalışmaları kapsamında firmamızda makine ve ürün geliştirme çalışmaları her zaman durmaksızın devam ediyor.

Yılmaz Ambalajsektöre ne gibi çözüm önerileri sunuyor? Müşterilerinize satın almalarda nelere dikkat etmelerini önerirsiniz?
Ambalaj shrink ve streç konusunda müşterilere uygulamalı destekler veriyoruz.Kullanılacak makine ve ekipman konusunda da yetenekli makineci portföyümüz geniş olduğundan müşterilere direkt olarak bütün ambalajlama  konularında hitap edebiliyoruz.

Yılmaz Ambalaj‘ı sektörde farklı kılan nedir? Neden tercih edilmeli?
Yılmaz Ambalaj Hızlı çözümler,  yenilikçi ürünler ,rekabetçi fiyatlar,kesintisiz iletişim ve sınırsız  müşteri memnuniyeti ile  farklılık gösterir.

Müşterilerinize yurt içi ve yurt dışında satış sonrası sağladığınız teknik destek çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?
Ürünlerin satışından sonra müşterilerin görüşü ve deneyimine göre ürünlerin kalite ile ilgili sıkıntılarını dinleyip numune alıp test merkezinde inceliyor,aynı sorunun oluşmaması için deneyi yapabilecek ekipmanları çok zor değilse temin de ediyoruz.

Dünyada ve Türkiye’de sektörün bugün gelmiş olduğu konumu şu anda içinde bulunduğumuz piyasa koşulları dâhilinde değerlendirmenizi istersek neler söylersiniz?
Sektörümüz dinamik ve geleceği çok iyi olan bir sektör.Yapılan incelemelerde bunun da yükselmekte olan bir sektör olduğu aşikardır.Türkiye pazarının kaliteden ödün vermemesi ve gelinen teknoloji noktasında da geri kalmaması Türkiye’yi sektörde çok ileriye taşıyacağını düşünüyoruz.

Son olarak eklemek istedikleriniz?
Sude yayıncılık grubuna plastik ve makine sektöründeki önemli rolü için teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.Nice seneler bu yayınlarla hep beraber buluşmayı nasip ederiz.
 
YILMAZ AMBALAJ HAKKINDA:
1999 yılında temelleri atılan firma her  zaman en iyiyi  en optimumu, en doğru şekilde müşterilerin isteği doğrultusunda  sunarak hizmet etmeye devam etmektedir.
Kurulduğu günden buyana kapasitesinin ve ürün çeşitliğini sürekli arttırma ve iyileştirme yolunda büyük adımlar atmaktadır.ilk zamanlarda 360 ton olan kapasitesini yıllık 4500 ton dolaylarına çıkarmış bulunmaktadır.Gerek İstanbul gerek Tüm Türkiye ve Avrupa ya yaptığı ürünlerle kapasitesini arttırmaya devam etmeyi  hedeflemektedir. 
Yılmaz Ambalaj; Kablo üreticileri, Matbaa firmaları, İçecek Firmaları, Kağıt Firmaları, Temizlik Endüstrisi, Kırtasiye Grupları, Taş Mermer Grupları, Termal Üreticileri, Tekstil, Halı, Mensucat, Mutfak Ürünleri , Yalıtım, Yapı Malzemleri ,Avize  vs. gibi piyasanın önde gelen firmalarına hizmet vermektedir.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR