Çarşamba , 08 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Avrasya Ambalaj Fuarı Mini Röportajlar DOL-MAK DOLUM MAKİNALARI

Avrasya Ambalaj Fuarı Mini Röportajlar DOL-MAK DOLUM MAKİNALARI

Kübra VARDAL YAVUZTÜRK - İdari Koordinatör / Sena VARDAL - Dijital Pazarlama Yöneticisi

Avrasya Ambalaj Fuarı Mini Röportajlar DOL-MAK DOLUM MAKİNALARI
Firmanızdan ve hizmetlerinizden biraz bahsedebilir misiniz?
 
Bizim firmamız yaklaşık olarak bir 50 senedir var. Daha öncesinde VARDAL Ticaret olarak başladık bu işe. Ondan sonra A.Ş’ye dönüştük. Ana konumuz mikserler yapıyoruz. Kozmetik üzerine. Ana müşterilerimiz kozmetikçiler oluyor bizim. Kozmetik ilaç gıda ama, yüzde doksanı kozmetik bu şekilde diyebilirim. İhracat yapıyoruz. Yurt içine ve yurt dışına mevcut. Dolum makinaları, mikserler, depolar var bu şekilde.
 
Fuarınız nasıl geçiyor? Katılım oranından memnun musunuz?
 
Fuarın bugün 3. Günündeyiz. İlk gün yoğundu. Bugün de yoğun aslında çok ziyaretçi var. Ziyaretçilerde katılım oranından hem memnunuz hem değiliz. Çünkü bazı ziyaretçiler tam odak ziyaretçisi değil. Bazıları gerçekten odak ziyaretçi. Belki bununla ilgili bir iyileştirme yapılabilir, odak ziyaretçi sayısı arttıralarak. Ama onun dışında şu an genel olarak memnunuz diyebilirim.
 
Peki bir önceki fuarlara katılım gösterdiniz mi?
 
Evet hepsine katılıyoruz. Yaklaşık olarak fuarın 15-20 yılında vardık.
 
Yabancı ziyaretçiler açısından nasıl değerlendirirsiniz?
 
Bu sene yabancı ziyaretçi sayısında belki bizim makinelerle ilgili olarak da olabilir bir azalma var. Çünkü yabancı ziyaretçiler önceki senelere göre daha az. Çünkü notlar tuttuğum için gelenlerle alakalı, yabancı ziyaretçiler açısından benim nezdimde bir azalma var.
 
Ambalaj fuarından beklentiniz nelerdir?
 
Ambalaj fuarından beklentimiz tabi ki yurt içinde ve yurt dışında yeni müşterilerle tanışabilmek. İhracat portföyümüzü genişletebilmek. Daha önce gitmediğimiz ülkelere gidebilmek. Daha önce çalışmadığımız ülkelerle çalışmak.
 
Son olarak buradan sektörümüze ne söylemek istersiniz?
 
Sanayiye daha çok yatırım yapmamız gerekiyor. Özellikle AR-GE’ye. Türk üretimi olan bütün makinaların tanıtımını yapmak için, hep beraber çalışmamız gerekiyor. Yoksa Türk makinaların ve Türk girişimcilerin Avrupa’ya girişi biraz daha zorlaşıyor. Çünkü Avrupa kendi içerisinde kemikleşmek istiyor. O yüzden onların seviyesine çıkabilmek için hep beraber çalışıp, Türk Makinalarını daha da ileriye taşımamız lazım.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Tetra Pak 10. MEYED Juiceful İstanbul Zirvesi’nde

    Tetra Pak 10. MEYED Juiceful İstanbul Zirvesi’nde

    Dünyanın önde gelen gıda işleme ve ambalaj çözümleri şirketi Tetra Pak, 10. MEYED Juiceul İstanbul Zirvesi’nde meyve suyu alanında dünya çapında tüketici trendlerini ve dijitalleşmenin meyve suyu sektöründe paketleme alanında getirdiği yenilik ve çözümleri anlatacak.... Devamı »