Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Ambalaj Firmalarına Çözüm Ortağı Olmaktayız

Ambalaj Firmalarına Çözüm Ortağı Olmaktayız

EKREM KANAT YENİ UMUT MAKİNA GENEL MÜDÜRÜ

Ambalaj Firmalarına Çözüm Ortağı Olmaktayız
 YENİ UMUT HAKKINDA:
İmalatımız olan Tam Otomatik Mutfak Tipi Folyo ve Streç Sarım Makinası ile Ambalaj Makinaları sektöründeki teknolojik gelişmeleri ve oluşan yenilikleri takip ederek bünyemize uyarlamak ve bu şekilde sizlere daha iyi hizmet verebilmek gayretindeyiz.
 
Ekrem KANAT
Yeni Umut Makina
Genel Müdür- General Manager
 
  1. Umut Makina’ nın kuruluşu, yapılanması ve gelişim süreçlerinde aldığı kararlar ve temel prensipleri nelerdi?
 
Umut Makina 1997 yılında laminasyon ve tifdruk baskı makinası imalatı ile çalışma hayatına başlamış, daha sonra Alüminyum ve streç sarım makinaları sektöründeki boşluğu görüp çalışmalarını bu sektöre kaydırmıştır. Türkiye’de ilk full otomatik alüminyum sarım makinalarını firmamız üretmiş olup, hali hazırda bu üretimi yapan tek imalatçı firmayız. Firmamızın en temel prensibi ürettiğimiz tüm makinaların minimum servis gereksinimi olması ve herhangi bir sıkıntı durumunda da yurtiçi-yurtdışı ayırımı olmaksızın gerektiğinde hızlı ve kaliteli servis anlayışımızın olmasıdır. Satış yaptığımız firmalara sadece müşteri gözüyle değil aynı zamanda ortak ve partner firma gözüyle bakıyoruz. Bu anlayışımız Umut Makina ailemizin 42 ülkeye yayılmasını sağlamıştır.
 
  1. Alanında uzman ve deneyimli bir kadro ile üretiminizi sürdürmektesiniz. Bu bağlamda kurum içi personellerinize uyguladığınız eğitim çalışmaları var mı?
 
Firmamızın tüm personeli kendi alanlarındaki tüm eğitimleri almıştır. Güncellenen ve yeni açılan tüm eğitim programlarını takip ediyor ve personelimizin niteliklerini arttırmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. 
 
  1. Ambalaj sektöründeki yenilikleri, teknolojik gelişmeleri Ar – Ge alanında nasıl takip ediyorsunuz? Okuyucularımızı bu konuda bilgilendirir misiniz?
 
Sektördeki ihtiyaçlar doğrultusunda yeni projeler üzerinde yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Bu bağlamda makinalarımızda sarımı yapılan ürünlerin bir sonraki adımı olan kutulama ve shrinkleme makinalarının Ar-Ge çalışmalarını 2019 yılında bitirdik ve seri üretimine geçmiş bulunmaktayız. Hali hazırda AR-GE çalışmalarını yürüttüğümüz makinalarımız mevcuttur.  
 
  1. Müşterilerinizin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda geliştirdiğiniz makina üretimlerindeki çalışma süreci hakkında bilgi verir misiniz?
 
Firmamızın üretimini yapmış olduğu tüm makinalar için müşterilerimizin fabrikalarında kurulumu ilk testleri yapıldıktan sonra makina modeline göre 3 ila 7 gün arasında süren ilk eğitimini ücretsiz olarak vermekteyiz.
 
  1. 34 ülkeye hizmet veren Umut Makina olarak, yurtiçi ve yurtdışı anlamında sektörel değerlendirmelerinizi istesek neler söylersiniz?
 
2021 yılında makinalarımızın olduğu ülke sayısını 42 ülkeye çıkardık. ABD, Avrupa, Afrika, Asya kıtalarında birçok müşterimiz mevcut olup, tüm yabancı müşterilerimize Türk makina sektörünün ne kadar kaliteli ve işinin arkasında olduğunu kanıtlamak için elimizden geleni yapmaya çalışmaktayız.
 
 
  1. Firmanızı sektördeki rakiplerinden ayıran özellikler, ürünler ve hizmetler nelerdir? Müşterilerinize sizi tercih etmeleri anlamında söyleyecekleriniz nelerdir?
 
Müşterilerimizin bizi tercih etmelerinin nedeni makina imalatında kullandığımız tüm ürünlerin en kaliteli malzemeden seçilmiş olması, yapmış olduğumuz işçiliğin 1. sınıf olması ve satış sonrası hizmetimizin mükemmelliğinden kaynaklanıyor. Bu konuda tevazu göstermiyoruz, gerçekten bu işi dünya üzerinde en iyi yapan firmalardan biriyiz.
 
  1. Ambalaj sektörünün mevcut durumu ve geleceği hakkındaki değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?
 
Covid nedeniyle dünya ekonomisinin kötüye gittiği bu dönemde Ambalaj sektörü bu kötü gidişten az etkilenen sektör olduğunu düşünüyoruz. İnsanların hijyene vermiş olduğu önemin artması ve paketleme talebinin artmış olması ambalaj sektörünün krizden bir nebze olsun diğer sektörlerden daha az etkilenmesine neden olmuştur. Bununla birlikte Petrol ve hammadde üretimi konusundaki yavaşlama ve eksiklik yüzünden müşterilerimizin hammadde temini gün geçtikçe artmaktadır. Bu da içinde bulunduğumuz ambalaj sektörünü etkilemeye başlamıştır. Umarız ki bahsettiğimiz tüm sorunlar ortadan kısa bir süre içerisinde kalkar ve özlediğimiz hareketli günlere geri döneriz.
 
  1. Önümüzdeki yıl içerisinde gerçekleştirmeyi planladığınız çalışmalardan bahseder misiniz?
 
Önümüzdeki yıl içerisinde Ar-GE sini yapmış olduğumuz yeni bir makina ile sektörümüzdeki bir eksikliği daha kapatmayı planlıyoruz. Bu plan kapsamında biz tüm gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR