Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Firma Tanıtımı / Azim, İstikrar, Tecrübe ve İnanç: 1970’den Bu Yana Sahip Olunan Başarılar Bu Temel ilkeler Temelinde Oluşturuldu

Azim, İstikrar, Tecrübe ve İnanç: 1970’den Bu Yana Sahip Olunan Başarılar Bu Temel ilkeler Temelinde Oluşturuldu

Güçlü teknik miras, inovasyon kültürü, yüksek üretim kapasitesi.

Azim, İstikrar, Tecrübe ve İnanç: 1970’den Bu Yana Sahip Olunan Başarılar Bu Temel ilkeler Temelinde Oluşturuldu
SASA; polyester, elyaf, filament iplik, polyester bazlı polimerler, özel polimerler ve ara ürünlerde dünyanın önde gelen üreticilerinden biridir. Polyester sektöründeki üretimine 1966 yılında baslayan SASA, kuruluşundan bugüne, aralıksız yatırımlarıyla hızlı büyüme sürecini hep sürdürdü. SASA, polyester sektöründeki öncülüğünü sürdürmek ve bu konumunu daha da güçlendirmek amacıyla 2000 yılında dünya kimya devi Dupont ile joint-venture tarzı ortaklık kurdu ve DupontSA adını aldı. Sabancı Holding’in, 2004 yılında Dupont hisselerini satın almasıyla, DupontSA ismi, ADVANSA olarak degistirildi. 30 Nisan 2015 itibariyle, Sabancı Holding hisseleri ERDEMOGLU Holding tarafından satın alınarak, ortaklık yapısı % 51 ERDEMOGLU Holding, % 49 halka arz edilmiş hale gelmiş oldu. Bünyesinde Nobel, ICI ve Dupont teknolojilerini barındıran SASA, 4 bin 300’ü aşkın nitelikli çalışanı, yüksek kapasiteli öncü üretim tesisleri ve 2002 yılında kurulan Araştırma Geliştirme Merkezi ile güçlü bir teknik altyapıya sahiptir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMİ GÜÇLENDİREN MARKA UNİTY GRUP

    YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMİ GÜÇLENDİREN MARKA UNİTY GRUP

    BURAK CAN TOPÇUOĞLU Genel Müdür Yardımcısı Unity Grup; 2007 yılında otomasyon alanında farklı ölçekli projelerin gerçekleştirilmesi, sektöre dair son teknoloji ürün ve yazılımların geliştirilmesi amacıyla İstanbul'da kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne kadar, gerek gerçekleştirdiği projelerle, gerekse ortaya koyduğu ürünler ve verdiği kaliteli hizmetle sektörde rakipsiz, milli bir marka olarak zirveye konumlanmıştır..... Devamı »