Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / ​İTÜRO’ya Altın Destek, Mitsubishi Electric Türkiye'den!

​İTÜRO’ya Altın Destek, Mitsubishi Electric Türkiye'den!

Mitsubishi Electric Türkiye, bu yıl 8.’si düzenlenen ve artık gelenekselleşen İTÜ Robot Olimpiyatları-İTÜRO’ya “Altın Sponsor” olarak destek verdi

​İTÜRO’ya Altın Destek, Mitsubishi Electric Türkiye'den!
“Ürün kalitesi” ve “yenilikçilik” yaklaşımlarıyla dünyanın tanıdığı lider kuruluşlardan biri kabul edilen Mitsubishi Electric’in Türkiye kolu olan Mitsubishi Electric Türkiye, bu yıl 8.’si düzenlenen ve artık gelenekselleşen İTÜ Robot Olimpiyatları-İTÜRO’ya “Altın Sponsor” olarak destek verdi; böylece İTÜRO’nun uluslararası niteliği bir kez daha vurgulandı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, İTÜ Robot Olimpiyatları’na katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını söyledikten sonra, “Robot Teknolojisi dünyadaki tüm sanayi üretimlerinde bir devrimin ifadesidir. Robot teknolojileri sayesinde üretimde yüksek standardizasyon, kalite kontrolü ve yüksek kalite bağlanırken, aynı zamanda yüksek hız ve düşük maliyet avantajları sağlanabilmiştir. Katma değeri yüksek, ileri teknoloji içeren pek çok ürünün üretilebilmesi robot teknolojileri sayesinde gerçekleşebilmektedir. Mitsubishi Electric, dünyada robot teknolojileri konusunda en eski ve bugün en fazla pazar payına sahip kuruluşlar arasında yer almaktadır. Biz Mitsubishi Electric olarak bu deneyimlerimizle bir gerçeği vurgulamak isteriz. Araştırma geliştirme süreç, zaman ve maliyetlerle ulaşılabilen bu robot teknolojisinin var olabilmesi için hepsinden önemli bir faktör vardır. İşte o faktör hayal edebilmektir. Hayal etmediğiniz müddetçe, geleceğe ve yönelik bir vizyona sahip olmadığınız sürece başarmanız mümkün değildir. Mitsubishi Electiric olarak Türkiye’de vizyon sahibi zihinlere ve hayal gücüne güveniyoruz. Onların hayallerinin Türkiye ve dünya ekonomisine, elektrik-elektronik ve endüstriyel otomasyon sektörüne önemli katkılar yapacağına inanıyoruz. Dünyayı geleceğe taşıyacak olan sizin hayalleriniz ve vizyonunuzdur.  8. İTÜ Robot Olimpiyatları’nın bu vizyonu genişleten bir etkinlik olacağı inancıyla, robot olimpiyatlarına destek vermenin gurunu taşıyoruz.” diyerek “Robot Teknoloji”nin ve “İTÜRO”nun önemini belirtti. Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa ayrıca, üniversiteler ile işbirliği çalışmalarının hedefleri dâhilinde olduğunu ve buna bağlı olarak öğrencileri Ar-Ge’ye teşvik etmek adına öğrenci etkinliklerine destek verdiklerini, bu desteklerinin süreceğini bildirdi.

Laboratuvar gezisinin ardından İTÜRO 2014’e katılan projeleri inceleyip yarışmacıların fikirlerini alan Mitsubishi Electric Türkiye yetkililerine katılımcıların ilgisi oldukça yoğundu.

Sponsorluğun yanında organizasyonun teknik kısmı ile ilgili de destek veren Mitsubishi Electric Türkiye’nin İş Geliştirme Müdürü Tolga Bizel, jüri üyesi olarak projelerin oylanmasında yer aldı.


8. YILINDA İTÜRO

İlki 2007’de öğrenci odaklı olarak gerçekleşen İTÜRO, o günden bu yana her yıl hedef büyüterek ve ekip çalışması ile gelişmeye devam ediyor. Son birkaç yılda uluslararası bir etkinlik olma yolunda ciddi adımlar atan İTÜRO ekibi, bu kapsamda bu yıl da yerli, yabancı yarışmacıları ve konuşmacıları ağırladı.

İTÜRO 2014’te, Dünya’nın En Hızlı Ballbot’u olarak bilinen Rezero’nun yaratıcılarından Peter Fankhauser ve Michael Neunert, çalışmaları ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdikten sonra robotları ile kısa bir gösteri yaptılar.

UNESCO Chair on Mechatronics ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Okyay Kaynak, teknolojinin evriminden yola çıkarak “21. yy’da Robotik”  konulu bir sunum gerçekleştirdi.

ODTÜ öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fatoş Tünay Yarman Vural organizasyonun ikinci gününde "Yapay Zekâ, Doğal Zekâ ve Ortak Zekâ" adlı bir seminer gerçekleştirdi.

Son gün düzenlenen panelde ise “Tıpta Robotik” konusu ele alındı. İTÜ öğretim üyelerinden Dr. Serkan Türkeli’nin moderatörlüğünü yaptığı panelde, İTÜ Biyomedikal Programı Koordinatörü Prof. Dr. İnci Çilesiz, Da Vinci Robotu ile ameliyatlar gerçekleştiren “Dr. Sadi Konuk Bakırköy Eğitim Ve Araştırma Hastanesi” doktorlarından Op. Dr. Hakan Kaya Cerrahi ve Cordamed’den Medikal Mühendis Serkan Yılmaz tıp alanındaki robotiği kendi açılarından ele aldılar. İTÜ Öğrencilerinden Muhammet Çakıl ve Erkan Cankurt canlı izleme fırsatı yakaladıkları robotik cerrahi deneyimlerini aktardılar.

Kapanış töreninde, İTÜRO’ya en başından beri destek veren Endüstri Otomasyon Dergisi Sahibi ve ENOSAD Yönetim Kurulu Üyesi Turan Türkmen ve Alfanorm Mim. Müh. Ltd. Şti. sahibi Ateş Öztan’ın konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. 11 farklı kategoride düzenlenen yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi. Tören İTÜRO 2014 Genel Koordinatörü İlke Demirtaş’ın konuşması ile sona erdi.

YARIŞMALAR VE DERECELER

İTÜRO 2014’te düzenlenen yarışmalar kapsamında, dereceye giren yarışmacılar şu şekilde sıralandı:


ÇİZGİ İZLEYEN:

1.  bhpdml1 (Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Meslek Lisesi-ilk üç) 
2.  Barbaros2
3.  bhpdmll2

MİKRO SUMO: 
1. sıkıntı 
2. joker 
3. böcek 

YANGIN SÖNDÜREN: 
1.  Yananı Görür Allah 
2.  saka 
3.  pervane başkan 

SÜPÜRGE: 
1.  tornado 
2.  zela60 (Zile Endüstri Meslek Lisesi) 
3.  süpürgeç 

BASKETBOL: 
1.  roboteam60 (Bahçecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi) 
2.  devrim (Ferhat Gölbol) 
3.  hho (Hava Harp Okulu) 

MERDİVEN ÇIKAN: 
1.  akiron (Marmara Üniversitesi Robotik Takımı) 
2.  spontan (ODTÜ Robotik Topluluğu) 


RENK SEÇEN:

1.  almış60
KENDİNİ DENGELEYEN:

1.  kafa1500 
2.  hacı yatmaz 
3.  vertigo 

SENARYO - TOP TAŞIMA: 
1.  a.w.e.s.o.m.-o (Hava Harp Okulu) 
2.  wright kardeşler

SERBEST KATEGORİ:
1.  hexator 
2.  temur
3.  atlas

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR