Cuma , 10 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Benim Köşem / “ÜRETİM VERİMLİLİĞİNE ODAKLANIYORUZ” ‘OPTIMAK STU’

“ÜRETİM VERİMLİLİĞİNE ODAKLANIYORUZ” ‘OPTIMAK STU’

70 mühendis ve 150 çalışan ile hızlı, verimli, yerli ve kaliteli işler üretiyor.

“ÜRETİM VERİMLİLİĞİNE ODAKLANIYORUZ” ‘OPTIMAK STU’
Tansel Cavit Kulak, Yönetim Kurulu Başkanı 

Yaklaşık on yıldır “Hat Sonu Sistemleri” konusunda uzmanlaşan firmamız, 70 mühendis ve 150 çalışan ile hızlı, verimli, yerli ve yüksek kaliteli işler üretiyor. Söğütlü/Sakarya 3. Organize Sanayi’de bulunan 12.000 metrekare kapalı, 60.000 metrekare açık alana sahip tesislerinde endüstriyel otomasyon ve robotik uygulamalarla katma değer üreten makine imalat sanayine öncü oluyor. Optimak STU, “Sistem ve Teknoloji Uzmanı” olarak anahtar teslim fabrikalar kuruyor; üretim, yüksek katma değer ve ihracat payının artması için dijital dönüşüme hız veriyor.

Sanayi Bakanlığı AR-GE Merkeziyiz
Bugün tüm sektörlerin tedarikçisi konumunda olan makine sanayi ülkemiz büyüdükçe daha çok ve çeşitli makinelere ihtiyaç duymaktadır. Bunun yanında makine siparişleri yerini tesis ve sistem siparişine ve özel makinelere bırakıyor. Bu durumda hız ve verimlilik kazanma adına ülkemizde mevcut makine parklarında orta ve yüksek teknoloji makine sekmenti talebi artıyor. Bu talebi karşılamak amacıyla bünyemizde Sanayi Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezimizde çalışmalar yapıyoruz. Üretim değerini artıran, dünyada her geçen gün daha da güçlenen “Türk Makinesi” imajını geliştiriyoruz. 

Firmamız Ar-Ge ve inovasyonun sürekliliğine inanarak faaliyetlerini bu doğrultuda sürdüren bir yapıya sahiptir ve 19.06.2018 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge Merkezi olmuştur. Geliştirdiğimiz teknolojilerle makine, yazılım vb. orta/ yüksek teknoloji ürünlerinin ithalatını engellemekte ve ihracat payımızı artırmaktayız. 

Başarımız Ödüllendiriliyor​
Optimak STU olarak firmamızı mühendislik hizmetlerinin niteliği ile akıllı fabrikalar kuran ve sanayicilerimizin üretim verimliliğini artıran bir teknoloji firması olarak başarılı çalışmalara imza atıyoruz. Bu başarımız 2020’de Technology Fast 50 listesine seçilerek ödüllendirildi. Yine 2021 yılında OSBÜK-OSB Yıldızları Araştırması’na göre; OSB’lerde en çok Ar-Ge harcaması yapan ilk 50 firması içinde yer aldık. Bu başarıların artması adına özellikle Ar-Ge ve inovasyona önem veren firmaların işletme, teknoloji ve üretim alt yapılarının geliştirilmesine yönelik desteklerin artırılmasını talep ediyoruz.

Günümüzde işletme altyapı ve teknoloji gelişiminin desteklendiği programlarda, destek oranlarının artırılması, teminat şartlarının iyileştirilmesi ve tedarikte KDV muafiyeti gibi konuların ele alınmasının faydalı olacağı kanaatindeyiz. Zira ulusal kalkınma için verilen bu teşvik ve desteklerden umulan faydanın kısa ve orta vadede hedeflerine ulaşabilmesi, bu destek ve teşviklerin, sadece finansal gücü ve altyapısı olanlar için kurgulandığı gerçeğinin kısmen de olsa değiştirilmesi ile mümkündür.

İş Birliği ve Ekosisteme Önem Veriyoruz
Ülkemizin robotik konusunda gelişimine katkı sağlamak için TÜBİTAK MAM’ın ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın kurmuş olduğu Robotik Kümelenme gruplarında aktif bir şekilde rol almaktayız. Sürecin paydaşları olan Enosiad ve Roboder gibi kurumlar ve üniversite iş birlikleriyle yol alıyoruz. Üretici firmaların sanayi süreçlerinde hız ve verimliliğini artıracak, endüstriyel üretimle makine, insan ve malzeme süreçlerinin gelişimine daha fazla önem vermekteyiz.

Bu amaçla iş süreçlerini iyileştiren, verimliliği artıran bir ekosistemde yer alan kurumlarla zirve ve fuarlarda bir araya geliyoruz. Yurt içinde Avrasya Ambalaj, Win Eurasia, Teknofest, Robot Yatırımları Zirvesi ve Sahaexpo, yurt dışında ise Dubai Gulfood ve Cezair Djazagro fuarlarında çözümlerimizi sunduk.

Sürdürülebilirliği Amaçlıyoruz
Sadece ekonomik açıdan değer yaratmayı hedeflemiyoruz, bunun yanı sıra çevresel ve sosyal açılardan da değer yaratmaya odaklanıyoruz. Sürdürülebilir katma değer yaratabilmek için yalnızca eko verimlilik oranlarını değil, bunun yanı sıra eko etkinliği de dikkate alıyoruz. Katma değer yaratabilmek için yalnızca ekonomik verimliliğe bakmak yerine doğal kaynaklara verdiğimiz çevresel zararı en aza indirgemeye çalışarak devam ediyoruz. 

Dikkatli ve titiz keşif ile yerleşim planı, üretim kapasitesi, genişleme ihtimali temelli ihtiyaç analizi yaparak, maliyeti minimum, kullanımı ergonomik ve maksimum güvenlikli, mühendislik çözümleri hazırlıyoruz. Kaliteli ekipmanlar kullanılarak üretilen, hızlı montaj ve devreye alım ile sürekli takip, analiz, iyileştirme ve hızlı servis avantajlarıyla Optimak “Sistem ve Teknoloji Uzmanı” mottosuyla firmalarımızın inovasyon kabiliyetlerini geliştiren, üretim değerini ve karlılığını artıran dijital dönüşüm çözümleri geliştirmeye devam edecektir.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMİ GÜÇLENDİREN MARKA UNİTY GRUP

    YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMİ GÜÇLENDİREN MARKA UNİTY GRUP

    BURAK CAN TOPÇUOĞLU Genel Müdür Yardımcısı Unity Grup; 2007 yılında otomasyon alanında farklı ölçekli projelerin gerçekleştirilmesi, sektöre dair son teknoloji ürün ve yazılımların geliştirilmesi amacıyla İstanbul'da kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne kadar, gerek gerçekleştirdiği projelerle, gerekse ortaya koyduğu ürünler ve verdiği kaliteli hizmetle sektörde rakipsiz, milli bir marka olarak zirveye konumlanmıştır..... Devamı »