Pazartesi , 06 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Derneklerden / Türkiye Her Yıl 1,1 Milyon Ton Plastik Atığı Geri Dönüştürüyor

Türkiye Her Yıl 1,1 Milyon Ton Plastik Atığı Geri Dönüştürüyor

Geri Dönüşümcüler ve Geri Kazanımcılar Derneği (GEKADER) istatistiklerine göre, son yıllarda Türkiye’de geri dönüşüm konusunda artan hassasiyet, Paris İklim Anlaşması’nın onaylanmasıyla yeniden gündeme geldi.

Türkiye Her Yıl 1,1 Milyon Ton Plastik Atığı Geri Dönüştürüyor
www.gekader.org.tr

Türkiye’de başlatılan Sıfır Atık Projesi sonrası yüzde 13 olan geri kazanım oranı yüzde 22,4’e çıktı. Bu rakamın Paris İklim Anlaşması sonrası hızlanması bekleniyor. Paris İklim Anlaşması’yla Türkiye, 2053’te net sıfır emisyona ulaşmayı hedefliyor. Plastik atıkların dönüştürülmesi ve şirketler tarafından dönüştürülmüş hammaddeden üretilen ürünlerin kullanmasının da bu hedefe katkı sağlayacağı belirtiliyor.

“Geri dönüştürülmüş plastik hammaddesine inanılmaz bir talep var”
Geri Dönüşümcüler ve Geri Kazanımcılar Derneği Başkanı Fatih Eren, büyük şirketlerin tedarikçilerine, “geri dönüştürülmüş hammadde kullanın” demeye başladığını belirtti. Artık büyük tekstil oyuncularının dahi ürünlerinde dönüştürülmüş polyester kullanmaya başladığını dile getiren Eren, “Şu anda geri dönüştürülmüş ürünlerden elde edilen plastik hammaddesine o kadar çok ihtiyaç var ki sektör bunu karşılayamaz duruma geldi. Özellikle polyester ve pet tarafında şirket politikaları gereğince dönüştürülmüş plastiğin kullanımının artmasının devam edeceğini düşünüyoruz.” dedi. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • ​Barilla’dan Çevre Dostu Kampanya

    ​Barilla’dan Çevre Dostu Kampanya

    Barilla, 18 Mart Küresel Geri Dönüşüm Günü’nde “Secondhand Box” (İkinci El Kutu) adıyla yenilikçi ve çevreci bir kampanya başlattı. Kampanya ile gelişen ve yaygınlaşan ikinci el ürün satış platformlarında ürünlerin taşınmasından kaynaklı kirliliğe ve sürdürülebilir uygulamaların benimsenmesine dair farkındalık artırılması amaçlanıyor.... Devamı »