Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Derneklerden / Toplam İstihdamın %48’i Dijitalleşmeye Bağlı Risk Altında

Toplam İstihdamın %48’i Dijitalleşmeye Bağlı Risk Altında

Bloomberg HT’de Gündem Teknoloji programına katılan Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Gülsün Türkiye sanayisinde endüstriyel robot kullanımında dünya ülkelerinin çok gerisinde kaldığını ifade etti.

Toplam İstihdamın %48’i Dijitalleşmeye Bağlı Risk Altında
www.pagder.org

PAGDER Başkanı Selçuk Gülsün, “2020 yılında dünya genelinde 384 bin endüstriyel robot, imalat sanayinde kullanıma dâhil oldu. Robotlaşmanın en yoğun kullanıldığı ülkeler, dünya genelinde; ABD, Çin, Japonya, Güney Kore ve Almanya ilk sırada gelmekte. Türkiye bu noktada çok geride kalıyor.” dedi.

Gülsün, konu hakkındaki değerlendirmesine şu sözlerle devam etti: “Kısa vadede dönüşümün sonuçları işsizlikte artışa neden olacak. Bu noktada toplam istihdamın yüzde 48’i dijitalleşmeye bağlı risk altında. Ancak orta, uzun vadede işgücü kaybı yeni mesleklerin öne çıkmasıyla tolere edilecek. Orta düzey personel ihtiyacı azalacak. Diğer yanda yeni iş alanları oluşacak, böylelikle iyi fırsatlar öne çıkacak. Örneğin geleneksel araç üretimi 6,2 saat üretilirken, elektrikli araçlar teknolojik devrimin katkısıyla 3,7 saat gibi daha kısa sürede üretiliyor. Kısa vadede artan verimlilik öne çıkacak, üretim değer ve adetleri artacak.”

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • 40 YILLIK HAITIAN!

    40 YILLIK HAITIAN!

    40 yıl içinde kurucular , hırsları,süreklilik ( sebatları ) ve teknolojik uzmanlık bilgileri ile plastik işleme proses endüstrisinde faaliyet gösteren müşterilere çok önemli rekabetsel avantajlar sunan güvenilir bir makine konsepti oluşturdular.... Devamı »