Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / TOMRA, rakipsiz çapak ayıklama performansı için Yeni INNOSORT™ FLAKE makinesini sunuyor

TOMRA, rakipsiz çapak ayıklama performansı için Yeni INNOSORT™ FLAKE makinesini sunuyor

Yeni tasarım, makinenin bileşenlerine sınırsız erişim sağladığından daha az duruş süresinde sorunsuz şekilde bakım yapılması mümkün oluyor.

TOMRA, rakipsiz çapak ayıklama performansı için Yeni INNOSORT™ FLAKE makinesini sunuyor
TOMRA, plastik çapakların yüksek verimlilikte saflaştırılmasına yönelik yeni INNOSORT™ FLAKE makinesinin piyasaya sunulmasıyla ürün portföyünde devrim yaratıyor. Yeni makinenin geliştirilmiş özellikleri, polimere, renge ve şeffaflığa göre eş zamanlı çapak ayıklamayı mümkün kılarak yüksek düzeyde kirlenmiş girdi malzemelerde bile üstün kalite elde edilmesini sağlıyor.

Sektörün, üst düzey uygulamalar için tüketim sonrası geri dönüştürülebilir malzemeler ile geri dönüştürülmüş içeriği artırma arayışını destekleyen TOMRA, döngüsel atık yönetimindeki 50 yıllık deneyiminden yararlanarak yeni nesil çapak ayıklama teknolojisini geliştirdi. Yeni INNOSORT™ FLAKE makinesi ile TOMRA, endüstrinin her türlü atık akışından maksimum verimlilikle daha fazla geri dönüştürülebilir malzemenin geri kazanılmasına yardımcı olacak ideal çapak ayıklama çözümünü sunuyor.

TOMRA Recycling Sorting Plastik Segmenti Global Müdürü Alberto Piovesan, şöyle açıklıyor: "Avrupa ve diğer bölgelerdeki geri dönüştürülmüş içerik hedefleri göz önüne alındığında, pazarın gelecekteki talebe hazırlanması gerekiyor. Geri dönüşümcülerin, yeterli kapasitede yüksek kaliteli tüketim sonrası geri dönüştürülmüş içerik üretmek için çözümlere ihtiyacı bulunuyor. Aynı zamanda güvenilir ayıklama sonuçları ve operasyonel esneklik için çabalıyorlar. Yeni INNOSORT™ FLAKE ile bu artık mümkün.”

HER BİR RENK, HER TÜRLÜ POLİMER.

Güçlü bir sensör kombinasyonuyla donatılan yeni INNOSORT™ FLAKE, saf fraksiyonlar oluşturmak üzere polimerleri malzeme türüne ve rengine göre ayırarak her türlü yabancı maddeyi ayıklıyor. Gelişmiş yakın kızılötesi (NIR) spektrometresi sayesinde makine, çeşitli polimerleri hassas bir şekilde tespit ederek yüksek oranda kirlenmiş girdi malzemeden geri dönüştürülebilir olanların kazanılmasını sağlıyor. Bu teknolojiyle karışık atıklardan geri kazanılan plastikler, geri dönüşüm için ayıklanabiliyor ve örneğin aksi takdirde bertaraf edilecek veya daha düşük kalitedeki uygulamalar için geri dönüştürülecek daha fazla malzemeye erişim sağlanabiliyor. Örneğin; polietilen (PE) ve polipropilen (PP) gibi poliolefinler (PO), sıklıkla aynı atık akışında bir arada bulunuyor. Yeni INNOSORT™ FLAKE ile kırılmış ve yıkanmış karışık plastik fraksiyonlar, PET, PP ve PE'nin temiz fraksiyonlarını, ekstrüzyon ve yüksek kaliteli tüketim sonrası geri dönüştürülmüş (PCR) içerikli malzemelerin oluşturulması için kalite gereksinimlerini karşılayan diğer malzemeleri ayıklayabiliyor.
Üstelik tesis operatörleri, makinenin eşsiz renk ayıklama performansından yararlanabiliyor.  Değiştirilebilir renk arka planına ve çift taraflı yüksek çözünürlüklü kameralara sahip gelişmiş optik sistem, milyonlarca rengi algılıyor ve tek renk fraksiyonlar oluşturuyor. Yüksek kontrastlı görüntüleme, beyaz opak ile natürel, şeffaf ve yarı saydam çapakları bile ayırt edebiliyor. Böylece malzeme kayıpları azaltılıyor ve verimlilik en üst düzeye çıkarılıyor.
Piovesan; "Yeni INNOSORT™ FLAKE aynı anda her rengi, her polimeri ayıklayacak şekilde tasarlandı. Geri dönüşümcüler için operasyon alanını genişletiyor ve ilgili pazar taleplerini karşılama konusunda maksimum esneklik sağlıyor. Bir operatör, bu ay PET'i saflaştırıp gelecek ay temiz mavi bir PP üretmek istiyorsa yeni makineyle bu teknik olarak mümkün. Üstelik uygun maliyetli” diye belirtiyor.

BİRÇOK AVANTAJA SAHİP YENİ TASARIM

TOMRA Recycling Sorting Ürün Müdürü William Zeng ise şöyle açıklıyor: "Yeni INNOSORTTM FLAKE makinemizi, müşterilerimizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak geliştirdik. Entegre soğutma sistemi ve sağlamlığıyla zorlu ortamlarda daha istikrarlı bir performans, maksimum çıktı ve kârlılık için güvenilir sonuçlar sunuyor. Ayrıca, gelişmiş teknolojiler sayesinde geri dönüşümcüler, ilk ayıklama adımından sonra zaten çok yüksek saflık seviyelerine ulaşıyor. Girdi malzemesinin kirlilik düzeyine ve hedef saflık düzeyine bağlı olarak daha az ayıklama adımı gerekli oluyor."
Yeni INNOSORT™ FLAKE, dört adede kadar ayıklama kanalı ve değiştirilebilir bir aydınlatma arka planıyla birlikte sunuluyor. Bu düzeydeki esneklik, tek bir makinede birden fazla ayıklama ve geri kazanım adımının yürütülmesini mümkün kılarak önemli ölçüde zaman tasarrufu ve daha az malzeme kullanımı sağlıyor. Öte yandan bir sistem ancak tüm bileşenler birlikte sorunsuz şekilde çalıştığında en iyi performansı gösterdiğinden bakım süreçleri büyük önem taşıyor.

VERİYE DAYALI ANALİZ

Ayrıca ek olarak sunulan TOMRA Insight hizmeti de kurulabiliyor. Bulut tabanlı bu veri izleme platformu, ayıklama performansının iyileştirilmesine katkıda bulunuyor. Veri analizi yoluyla süreçlerin optimize edilmesine yardımcı oluyor. Belirlenen verimsizlikler ve öngörülen bakım, makine duruş süresinin ve üretkenlik kayıplarının azaltılmasını daha da destekliyor. Öte yandan gerçek zamanlı izleme özelliği, tesis operatörlerinin süreçlerin istikrarını korumak üzere gerekli verilere her yerden ve her zaman erişebilmesini sağlıyor.

Piovesan, konuyla ilgili olarak; “Gelişmiş teknolojiler sayesinde yeni INNOSORT™ FLAKE, plastik geri dönüşümünde devrim yaratıyor. Sistemimizi test eden müşterilerimiz, makinenin yeteneklerinden ve kullanım kolaylığından emin oldular. Artık, birden fazla ayıklama adımını aynı anda yürüterek daha yüksek seviyedeki kirliliği azaltabiliyor ve en yüksek saflıktaki fraksiyonları elde edebiliyorlar. Bu uyarlama yeteneği, en son teknolojilerle birleştiğinde yeni INNOSORT™ FLAKE makinesini ekstrüzyona hazır çapaklar üretmeyi hedefleyen tüm geri dönüşümcüler için geleceğe yönelik bir çapak ayıklama çözümü haline getiriyor" açıklamasında bulundu.  



 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme

    Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme

    11 ayın sultanı Ramazan ayı geldi bile. Ramazan ayında beslenme düzenimiz oldukça fazla değişim gösteriyor. Bundan dolayı, bu dönemde dengeli beslenmemiz oldukça fazla önem taşıyor.... Devamı »