Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Gezi Notları / 5 FARKLI ROTA İLE ‘GÜNEY KORE TURU’

5 FARKLI ROTA İLE ‘GÜNEY KORE TURU’

Turist olarak gezip görmeyi, bir yerin, bir ülkenin tarihini merak ederiz. Bazı ülkeleri size tanıtmak, görmek isteyeceğiniz ülkeleri seçmenize yardımcı olmak istedik. Bu neden ile bugünkü yazıda size Güney Kore'den bahsetmek istiyoruz.

5 FARKLI ROTA İLE ‘GÜNEY KORE TURU’
NAMDAEMUN MARKET
Dereye yakın konumdaki Namdaemun Market, 1964 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Geleneksel atmosferini koruyan pazar, Kore’nin alanında en büyüğü olma özelliği taşıyor. Günün 24 saati kesintisiz hizmet veren 10 bini aşkın dükkânda çoğu ürün iş yeri sahipleri tarafından üretiliyor. Bu yüzden fiyatlar, kentin diğer alışveriş bölgelerine göre biraz daha uygun seviyelerde oluyor. Tabii durum böyle olunca gezginlerin birçoğu, bütçelerine uygun hediyelikler bulmak için buraya akın ediyor. Namdaemun Market bünyesinde sadece hediyelik kategorisine giren eşyalar satılmıyor. Pazar alanındaki dükkânları gezerken kıyafetten aksesuara, mutfak gereçlerinden oyuncağa kadar birçok ürünü satın alma fırsatına sahip olabilirsiniz.


LOTTE WORLD 
1989 yılında kapılarını ziyarete açan ve dünyanın en kapalı alan tema parkı olarak adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdıran tesis bünyesinde eğlence odaklı alanlar, otel, alışveriş merkezi, müze, akvaryum ve çok sayıda restoran hizmet veriyor. Seokchonhosu Gölü üzerindeki yapay adaya kurulu tematik eğlence kompleksi her yaştan birey için zaman geçirmenin keyif verdiği bir yere dönüşüyor. Halk Müzesi, Kore kültürü hakkında detaylı bilgiler barındırırken Magic Island isimli su parkı ziyaretçilerin eğlenceye kaldıkları yerden devam etmelerini sağlıyor. Su altı yaşamını merak ediyorsanız Lotte World Aquarium ve Undersea Kingdom‘ı ziyaret edebilirsiniz.

 
CHANGGYEONGGUNG PALACE
Seul’deki 5 ana sarayın en güzeli olarak anılan Changgyeonggung Palace, 1405 yılında inşa edilmiş. Kraliyet ailesinin kullanabileceği ikinci saray olarak inşa edilmesine rağmen Japon istilası sırasında Gyeongbokgung’un kullanılamaz duruma gelmesi sonucu kaderi tamamen değişmiş. 1872’ye kadar ana kraliyet sarayı unvanını taşıyan yapı kompleksi, Joseon dönemine ait diğer tüm türdeşleri gibi arkasında dağ, önünde ise küçük akarsu olacak şekilde planlanmış. Changgyeonggung’un iç kısmına ulaşabilmek için öncelikle Donhwamun‘dan giriş yapmanız gerekiyor. Kapıyı geçtikten sonra ziyaretçileri sol tarafta yer alan ve sarayın ana binası konumunda olan Injeongjeon karşılıyor.



GYEONGBOKGUNG PALACE BATI SARAYI 
İhtişamlı yapı kompleksi, sadece kentin değil tüm ülkenin en önemli yapısı konumundadır. Saray, Joseon Hanedanı’nın kurucusu Kral Taejo tarafından 14. yüzyılın sonlarında inşa ettirilmiş. 1592’ye kadar kraliyet sarayı olarak kullanılan yapı kompleksi, Japon istilası sırasında ağır hasar görmüş ve 300 yıl boyunca atıl durumda kalmış. Saraya eski görkemini kazandıran isimse 1865’te yeniden yapım sürecini başlatan Kral Gojong olmuş. Bahçesi yerel kültürü yansıtan heykellerle süslü saraydaki gezintinizde ilk olarak ana bina Geunjeongjeon’u ziyaret edebilirsiniz. 



BUKCHON HANOK VİLLAGE KUZEY KÖYÜ
Gyeongbokgung ile Changdeokgung arasındaki alana kurulu Bukchon Hanok Village, Güney Kore sivil mimarisine meraklı gezginlerin yoğun ilgisini çekiyor. Gezginler, 600 yüzyıllık geçmişe sahip bu otantik yerleşim ve Kore kültürü hakkında detaylı bilgi sahibi oluyor. Adının Türkçe karşılığı “Kuzey Köyü” olan Bukchon Village’daki evlerin bir kısmı restoran ve çay evi olarak kullanılıyor. Tabii bu huzur dolu yerleşimi gezerken bazı kurallara uymanız gerekiyor. Örneğin yetkililer, köy sokaklarında yürürken veya buradaki mekânlarda mola verdiklerinde konuklardan gürültü yapmamalarını rica ediyor. Köy sınırları içerisinde fotoğraf çekmek de yasaklanmış.


 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR