Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Sloganımız Wır Sınd Da, Biz Her Türlü İhtiyacınız İçin Buradayız

Sloganımız Wır Sınd Da, Biz Her Türlü İhtiyacınız İçin Buradayız

2022 yılı daha önceki senelere kıyasla çok yoğun olduğumuz ve hedeflerimizin üstünde satış gerçekleşen bir yıl oldu, 2023 yılının daha da iyi olmasını bekliyoruz

Sloganımız Wır Sınd Da, Biz Her Türlü İhtiyacınız İçin Buradayız
2023 yılı ile birlikte firma olarak 100. yılınızı kutladınız. 1996 yılından günümüze değin de, ARBURG’un kendi firması olarak, Türkiye’nin plastik pazarına satış, servis ve yedek parça hizmeti vermektesiniz. Bize biraz kuruluş aşamalarınız, yapılanmanız ve gelişim süreciniz hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz? 
 
ARBURG Aile Şirketinin bu yıl, 100. Yılı kutlanmaktadır. ARBURG önceleri temsilcilik vasıtasıyla satış yaparken, 1996 yılında Türkiye plastik pazarının büyüklüğü dikkate alınarak kendi şirketi olan ARBURG Plastik Enjeksiyon Makineleri’ni kurmuştur. Kuruluş aşamasında çok az elemanla hizmete başlayan şirket, bugün İstanbul Beylikdüzü’nde 18 kişilik bir kadro ile satış, servis ve yedek parça hizmetini vermektedir. 
 
Mevcut ürün gruplarınız nelerdir? Biraz bahsedebilir misiniz?
 
Ana ürünümüz olan plastik enjeksiyon makineleri, 500 tona kadar hidrolik modeller   (S ve C GOLDEN EDITION), 650 tona kadar elektrikli hibrit modeller (HIDRIVE ), 500 tona kadar komple elektrikli modeller (ALLDRIVE, GOLDEN ELECTRIC), ayrıca çok komponentli modeller (MORE), dik makineler (V ve T modeller), özel model CUBE’dan oluşmaktadır. Yan mamüllerimiz kendi üretimimiz olan MULTILIFT robotlarımız ve kurutucu yükleyici THERMOLIFT’ten oluşur. Katmanlı üretim alanında da FREEFORMER ürünümüz mevcuttur.
 
Günümüzde satış sonrası hizmet oldukça önem taşıyor. Dünya çapında 100’e yakın satış öncesi ve satış sonrası yetkili servisleriniz bulunuyor? Satış öncesi ve satış sonrası hizmet ağınızdan bahseder misiniz?
 
Satış öncesi mühendislerimiz müşteri kontağı ile makine tespiti ve satış sözleşmelerini oluşturur. Satış sonrası servis mühendislerimiz ise, makine kuruluşu ve servisi ile hizmet verirler. Yedek parça hizmeti de depomuzdan sağlanmaktadır.


 

ARBURG’un Dünya pazarında sahip olduğu konum ve çalışmaları bize anlatabilir misiniz? Türkiye pazarında ARBURG nasıl bir konumda yer alıyor? Diğer ülke pazarları açısından değerlendirirseniz neler söylersiniz?
 
ARBURG ‘un 25 ülkede 34 lokasyonda kendi şirketleri ve dünyada 100 den fazla temsilcisi bulunmaktadır. Üretimin tamamı Almanya Lossburg’taki 210.000 m2 kapalı alana sahip fabrikada gerçekleşmekte ve dünyaya sevk edilmektedir. Türkiye pazarında ARBURG “Premium” segmentte lider konumda olup, ağırlıklı olarak ihracat ağırlıklı üretici firmalara satış yapmaktadır. Avrupa şirketleri arasında geniş paya sahip olup, önemli bir pazarda ve konumda yer almaktadır.
 
Türkiye’nin plastik sektöründeki yeri sizce nasıl yükseltilebilir? Sizce, Bu alanda yapılabilecek çalışmalar nelerdir?
 
Genelde, Türkiye olarak plastik sektöründe dünyada önemli bir seviyeye ulaşmış durumdayız; ancak üretilen mamüllerin katma değeri çok düşük, bu konuda katma değerli ürünlere yönelik çalışma yapılmalı ve ihracatın artması sağlanmalıdır.
 
2023 yılı için fuar çalışmaları konusunda neler düşünüyorsunuz? Hangi fuarlara katılmayı tercih ediyorsunuz? 
 
ARBURG olarak sektörün önemli fuarlarında yer almaktayız. Bu yıl Almanya’da FAKUMA ve Türkiye de Plast Avrasya fuarlarında yer almayı planlamaktayız.
3 D Printer konusunda da FORMNEXT fuarında ürünümüz Freeformer görülebilir.
 
ARBURG olarak ‘‘Sürdürülebilirliğe’’ önem verdiğinizi biliyoruz. Bu konuda yapmış olduğunuz çalışmaları okuyucularımızla paylaşabilir misiniz?
 
ARBURG ‘ un sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarına web sayfasından ulaşılabilir, bu konuda mevcut son sürdürülebilirlik raporu dikkat çekici bilgilere sahiptir. Makinelerimizle ve çözümlerimizle bu konuya önemimizi teyit etmekteyiz.
 
2022 yılı sizin için nasıl geçti? 2023 yılı için hedefleriniz nelerdir?
 
2022 yılı daha önceki senelere kıyasla çok yoğun olduğumuz ve hedeflerimizin üstünde satış gerçekleşen bir yıl oldu, 2023 yılının daha da iyi olmasını bekliyoruz.
Bu yılın hem Türkiye’nin hem de ARBURG aile şirketinin 100. Yılı olması nedeniyle özel bir önemi var, o nedenle 100. Yıl makinemizi de ürün gamına ekleyerek hedeflerin çok üstünde bir konumda yer alacağımızı sanıyorum.
 
Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?
 
Bu önemli yılda tanıtacağımız 100. Yıl makinesinin da dikkat çekeceği; lansman, seminer ve fuar çalışmalarımıza katılarak, ARBURG müşterilerinin yanı sıra ARBURG makineleriyle daha önce çalışma fırsatı bulamamış firmaların da bizimle kontağa geçmelerini arzu ederiz. Beraber oluşturacağımız projelerde ortak zeminde buluşacağımızı ve uygun çözümler sağlayacağımızı umuyoruz. Bilhassa ihracat yaparken gereken düzen ve hassasiyeti sağlamalarına katkıda bulunacak makinelerimizle tanışmalarını isteriz. Sloganımız WIR SIND DA, biz her türlü ihtiyacınız için buradayız!
Size de bu röportaj imkanını sağladığınız için teşekkür eder, başarılar dileriz.
 
ENGİN MALCAN
GENEL MÜDÜR
 
 
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • JCR Rating, Sarten Ambalaj’ın Notunu A’ya Yükseltti

    JCR Rating, Sarten Ambalaj’ın Notunu A’ya Yükseltti

    JCR Eurasia Rating, Sarten Ambalaj ve baglı ortaklarının konsolide finansal yapısı ile mevcut ve planlanan tahvil ihraçlarının nakit akımlarının periyodik gözden geçirilmesi sürecinde firmayı yüksek derecede yatırım yapılabilir kategoride degerlendirdi. Ayrıca Sarten’in uzun vadeli ulusal notunu ‘A- (Trk)’den ‘A (Trk)’ seviyesine yükseltti.... Devamı »