Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / SAPRO’DAN KOMPOST ATÖLYE PROJESİ

SAPRO’DAN KOMPOST ATÖLYE PROJESİ

Sapro ‘Islak Mendilden Kompost Atölye’ projesiyle %100 selülozdan oluşan mendillerin doğada çözünebilirliğini test ediyor.

SAPRO’DAN KOMPOST ATÖLYE PROJESİ

Sapro ‘Islak Mendilden Kompost Atölye’ projesiyle %100 selülozdan olusan mendillerin doğada çözünebilirliğini test ediyor 

30 yıllık deneyimiyle Türkiye’de private label sektörünün gelişimine öncülük eden Sapro, ‘Islak Mendilden Kompost Atölye’ projesiyle %100 selülozdan oluşan mendillerin doğada çözünebilirliligini test ediyor. 

Günümüzün küresel sorunlarından biri olan, üretim ve tüketim ilişkilerinin doğal yaşamı tehdit etmesi nedeniyle, çevre kirliliğine bağlı olarak oluşan iklim değişikliklerine karşı farkındalık yaratmayı amaçlayan projelerin bir yenisi de Sapro tarafından başlatıldı. 

Sapro ARGE ve ÜRGE birimi tarafından, ‘Islak Mendilden Kompost (Gübre Yapma) Atölyesi’ adıyla gerçekleştirilen deney projesinde, üretilen ve tedarik edilen ürünlerin, toprak üzerindeki etkileri inceleniyor. Deney sonucunda test edilen ürünlerin gübreye dönüşüp dönüşmedigi, dönüşmeyenlerin ise doğada nasıl bir etki bırakacağı sonucu elde edilecek. Sapro, otuz yıldır, tedarikçilerinden temin ettiği, %100 doğal bileşenlerden oluşan, gübre yapımına uygun, her bir yaprağının kullanıldıktan sonra tüketici yoluyla doğaya dönüştürülebildiği anlamına gelen gübre yapımına uygun ve doğada çözünebilir ürünler üretiyor. Deneyin, önümüzdeki yılın son çeyreginde tamamlanması ön görülüyor. 

ISO 500 listesinde yer alan ve ürünlerini 60’dan fazla ülkeye ihraç etmekte olan Sapro A.S, 1997 yılında, ıslak mendil üretimi gerçekleştirmek üzere Türkiye’de kuruldu. 

Private label üretimi alanında Avrupa’nın en büyük şirketlerinden olan Sapro, 2000 yılına kadar yalnızca yurtdışı pazarlara yönelik olarak çalıştı. 2000 yılından itibaren Türkiye pazarına da ürünlerini sunmaya başlayan ve Türkiye’nin dev perakende şirketleri için üretim gerçekleştiren Sapro, kendi markası Hops’un yanı sıra private label ürünleriyle Türkiye pazarının yüzde 60’ını domine etmektedir. 

Dünya üzerinde 6 kıtaya gerçekleştirdigi ihracatla, ıslak mendil ihracatında birinci sırada bulunan Sapro, bugün Silivri’deki son teknolojik altyapıyla donatılmıs tesislerinde, 45 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyetini sürdürüyor. 
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • ​Metal Ambalaj İhracatında Lider Sarten Oldu

    ​Metal Ambalaj İhracatında Lider Sarten Oldu

    Yurt içi ve yurt dışında 21 fabrikası ile hizmet veren Sarten Ambalaj, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), tarafından düzenlenen ‘İhracatın Metalik Yıldızları’ ödül töreninde, ‘Metal Ambalaj’ kategorisinde birinci oldu.... Devamı »
  • Fransa’nın Başkenti Paris Bir “Işıklar Şehri”

    Fransa’nın Başkenti Paris Bir “Işıklar Şehri”

    Fransa'nın Başkenti ve Dünya Turizm Merkezlerinden Biri Olan Paris 12 Milyon Nüfusu ile Avrupa'nın En Popüler Yerlerinden Biridir. Turistlerin Her Yıl Ziyaret Ettiği Dünyanın En Popüler Şehirlerinden Biri Olan Paris, Seine Nehri'nin Yanına Kurulu '' Işıklar Şehri'' Olarak da Biliniyor.... Devamı »