Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / SANAYİYE YÖN VERENLER YENİ YÜZYIL HEDEFLERİNİ MAKİNE ZİRVESİ’NDE ELE ALDILAR

SANAYİYE YÖN VERENLER YENİ YÜZYIL HEDEFLERİNİ MAKİNE ZİRVESİ’NDE ELE ALDILAR

Türkiye Makina Federasyonu (MAKFED) tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen Makine Zirvesi, Türk sanayiine yön veren isimleri bir araya getirdi.

SANAYİYE YÖN VERENLER YENİ YÜZYIL HEDEFLERİNİ MAKİNE ZİRVESİ’NDE ELE ALDILAR
Türkiye Makina Federasyonu (MAKFED) tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen Makine Zirvesi, Türk sanayiine yön veren isimleri bir araya getirdi. 3 binden fazla işletmeyi temsil eden 32 sektörel derneğin çatı kuruluşu MAKFED ev sahipliğinde düzenlenen zirvenin açılış konuşmalarını Teknoloji Endüstrileri Konfederasyonu Başkanı Rada Rodriguez, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe ve MAKFED Başkanı Adnan Dalgakıran gerçekleştirdi. Birçok odak alanında farklı panellerin tasarlandığı etkinlikte, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan sanayicilerin İkiz Dönüşüm konusundaki vizyonu üzerine değerlendirmelerde bulundu. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe konuşmasında, Türkiye’de sanayide çarkların dönmesini sağlayan sektörün makine olduğunu belirterek konuşmasına devam etti.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan İkiz Dönüşüm Merceğinden Rekabetçi Değer Zincirine Bakış başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Makine sektörünün ekonomide, bilişim ve teknolojide yaşanan dönüşümü yakından izlemek için çok elverişli bir alan olduğunu belirterek konuşmasına başlayan MAKFED Başkanı Adnan Dalgakıran şunları söyledi: “Yıllık 22 trilyon dolara ulaşan küresel mal ticareti içinde yüzde 30 kadar yer kaplayan makine sanayi ülkelerin kalkınma ve zenginliğinin anahtarıdır.

Cumhuriyetimizin kurucuları sanayileşmede kilit sektör olarak makine sanayinin rolünü 100 yıl önce görerek bu günlerin kapısını açmıştır. Yeni yüzyılın kapısını aralarken düzenlenen Zirvemizde ana gündem olarak makine imalatçısı işletmelerin uluslararası alanda rekabet edebilir ölçeklere nasıl ulaşabileceğini seçtik.

En güçlü rakiplerimiz yeni taktiklerle uluslararası ticaretteki paylarını artırmanın yollarını ararken, kendimizi bu yarışa nasıl hazırlayacağımızı ele aldık istedik.” Son dönemde küresel mal ticaretindeki daralmanın makine sektöründeki rakiplerini kamçıladığını ve küçülen pastadan pay almak için, başta Çin olmak üzere agresif pazarlarda adeta bir teyakkuz halinin hâkim olduğuna dikkat çeken Dalgakıran konuşmasına daha birçok konuya değinerek devam etti.


0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR