Cumartesi , 11 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Profesyonel Yenilikçi Hizmet

Profesyonel Yenilikçi Hizmet

Şevket KARAGÖZ - Marmara Pet Levha ve Plastik / Genel Müdür ve Firma Ortağı

Profesyonel Yenilikçi Hizmet
2011 yılından, bugünkü konuma ulaşabilmek içinMarmara Pet Levha nasıl bir süreçten geçti? Bu başarının ardında nasıl bir serüven yatıyor?2011 yılında aylık 200 Tonluk bir üretim kapasitesiyle çıktığımız bu yolda profesyonel hizmetimiz ve kalite anlayışımız ile birlikte 2017 yılında aylık 2000 Tonluk bir seviyeye çıkarmayı başardık.

Üretim alanlarınız ve ürün gruplarınız hakkında bilgi verir misiniz?
Pet Levha ürününün kullanım alanları oldukça geniş olmakla beraber özellikle gıda ambalajı, tüketici ambalajları ve sanayi ambalajı sektörlerine yoğunlaştık. Bu sektörlerin temel ihtiyacı olan Mono PET, APET, RPET, A/B/A, PET/PE, Antifog PET, Antiblok PET, Hot Fill PET ve Renkli PET gibi ürünler başlıca ürünlerimiz arasında yer alıyor.
 
2020 yılı Marmara Pet Levha için nasıl bir yıl olarak değerlendirilir? 2021 yılı hedef ve projeleriniz nelerdir?
2020 yılına özellikle ihracattaki hacmimizi arttırmak hedefiyle başladık. Geldiğimiz noktada tüm Dünya’nın içinde bulunduğu olumsuz koşullara rağmen; üretim kalitemiz, çalışanlarımızın emeği ve satış sonrası desteğimiz sayesinde hedeflediğimiz noktaya ulaşmak noktasında emin adımlarla ilerliyoruz ve bu süreci neredeyse hasarsız atlatmak üzereyiz.
Bunların yanı sıra yeni yatırımımız olan FDA ve FSA onaylı dünyaca ünlü AvusturyalıStarlinger marka kurutucu ile Haziran 2020’den itibaren Türkiye’de ilk ve tek gıda temasına izin veren, %100 geri dönüşümden elde edilen pet levhanın üretimine başlayacağız.

Marmara Pet Levhaolarak yürüttüğünüz yurt içi ve yurt dışı çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz? Yurt dışında nasıl bir politika izliyorsunuz?
Kendi alanında ülkemizde lider ve öncü olan firmalardan biri olarak yapmış olduğumuz bire bir ziyaretler, pazar araştırmaları, katılmış olduğumuz yurt dışı fuarları, gerek video gerekse tele konferans toplantıları ve ar-ge çalışmaları sayesinde Marmara Pet olarak mevcut yatırımlarımızla ve ürün çeşitliliğimiz ile birlikte 30 ülkeye ihracat yapmaktayız. Önümüzdeki süreçte ürünlerimizi farklı pazarlara da tanıtmak için çalışmalarımız ve yatırımlarımız tüm hızıyla devam ediyor.

Üretimin modernize edilmesi konusundaki düşünceleriniz nelerdir? Bu konuda ne gibi çalışmalar yürütüyorsunuz?
Firmamız son gelişmeleri ve çıkan son teknolojileri yakından takip etmektedir. Her şeyin çok hızlı değiştiği ve geliştiği dönemde Marmara Pet olarak üretim hatlarımızı her zaman son teknolojilerle güncel tutuyoruz. Bu doğrultuda üretim hatlarımızda sektörümüzün lider makine üreticilerinden İtalyan Bandera ve Piovan, Avusturya’lıStarlinger, İngiliz Maguire, Alman Somos ve Kreyenberg gibi firmaları tercih ediyoruz.

Sektörde AR-GE çalışmaları günümüzde büyük bir yere sahip, AR-GE çalışmaları Marmara Pet Levha için nasıl bir önem teşkil ediyor?
AR-GE çalışmaları üretim yapan tesislerin olmazsa olmazıdır. Gelmiş olunan ve hedeflenen noktalar daima AR-GE çalışmalarına bağlıdır. Marmara Pet olarak bizler kendi sektörümüzdeki polimer mühendislik ürünlerini yakından takip etmekteyiz. Örnek vermek gerekirse yapılan son AR-GE çalışmamız neticesinde ürünlerimizin doğada kolay bir şekilde çözülmesi ve bu sayede çevreye ve doğaya karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmek adına üretimimizde bio-çözünürler kullanmaya başladık.
 
Marmara Pet Levha ‘yısektörde farklı kılan nedir? Neden tercih edilmeli?
Firmamız kullanmış olduğu ham maddeyi Çorlu’da kurulu kendi geri dönüşüm tesisimizde üretmektedir. Burada endüstriyel geri dönüştürülebilir malzemelerden güvenilir ve yüksek kaliteli pet flake üretiyoruz. Bu yüksek kaliteli ham madde sayesinde üretimimiz Dünya standartlarındadır. Ayrıca yeni yatırımımızla birlikte artık %100 geri dönüşümlü Pet Levhalarımız da gıda ambalajında kullanabilecektir. Kalitemiz, yenilikçi vizyonumuz, hizmetimiz ve satış sonrası desteğimiz ile sektörün en çok tercih edilen firması olmayı başardık.

Müşterilerinize yurt içi ve yurt dışında satış sonrası sağladığınız teknik destek çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?
Marmara Pet olarak ürettiğimiz ürünün her zaman arkasında durduk. Gerektiğinde müşterilerimize yapacakları üretim için yardımcı olduk, gerektiğinde yeniden üretim yaptık. Yurt içi veya yurt dışı fark etmeksizin tüm müşterilerimize aynı mesafede olup her konuda destek olduk. Bire bir ziyaretlerden kaçınmadık, gerektiğinde onlarla birlikte ürettik.

Dünyada ve Türkiye’de sektörün bugün gelmiş olduğu konumu şu anda içinde bulunduğumuz piyasa koşulları dâhilinde değerlendirmenizi istersek neler söylersiniz?
Tüm Dünya’yı saran global virüs sorunu hepimizin malumu.
Her sektörün belirli oranda etkilendiği bu durumdan en az hasarı alanlardan birinin Pet Levha sektörü olduğunu düşünmekteyiz. Son yıllarda ülkemizde ve tüm Dünya’da artan Pet Levha tüketimi, içinde bulunduğumuz Pandemi ile de çok daha önemli bir gereklilik haline gelmiştir. Buna göre elle temas edilen her ürünün şeffaf ambalajlarda sunulması büyük bir önem oluşturmaktadır. Camdan sonra gelen en sağlıklı ambalaj ürünü olması, geri dönüştürülebilir en pratik plastiklerden oluşması ve maliyetinin diğer ambalaj ürünlerine nazaran daha düşük olması sebebiyle Pet Levha’dan üretilen ambalaj kaplarını önümüzdeki yıllarda çok daha fazla göreceğimizi düşünüyoruz.

Son olarak eklemek istedikleriniz?
Firmamız Türkiye’nin plastik atıklarını doğaya ve çevreye zarar vermeden doğa dostu ürünler üretmeye ve büyümeye devam edecektir.

MARMARA PET LEVHA  HAKKINDA
2011 yılında İstanbul'un Esenyurt ilçesinde 3500 m2 kapalı alanda pet folyo (levha) üretimine başlamış olan, kaliteli ürünü en iyi hizmet anlayışı ile sunmayı prensip edinmiş, müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir kuruluştur.  2018 yılı başında yeni tesisine taşınan firma, makine parkurunu son teknoloji üretim hatlarıyla baştan aşağıya yenilemiş ve kapasitesini yılda 24.000 tona kadar çıkarmıştır. Kapasitesinin önemli bir kısmını ihracata ayırırken toplamda 20 ülkeye ihracat yapmaktadır. Bir Dünya Markası olma hedefiyle yola çıkan firma, kısa sürede kaliteli hizmeti ve müşteri memnuniyetini kendine ilke edinmiş olmasından dolayı sektörün en hızlı büyüyen firması olmayı başardığını ifade etmektedir.


 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR