Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Derneklerden / POLİMER ALANINDA DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER ÇEŞME’DE BULUŞACAK

POLİMER ALANINDA DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER ÇEŞME’DE BULUŞACAK

PAGEV, 35. Uluslararası PPS Toplantısı’nın sponsoru oldu

POLİMER ALANINDA DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER ÇEŞME’DE BULUŞACAK

POLİMER ALANINDA DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER ÇEŞME’DE BULUŞACAK 

PAGEV, 35. Uluslararası PPS Toplantısı’nın sponsoru oldu

Polymer Processing Society (PPS), her yıl dün- yanın farklı yerlerinde organize ettiği bölgesel ve uluslararası düzeyde iki ayrı PPS Kongresi ile polimer endüstrisinin nabzını tutmaya devam ediyor. Bu yıl 35.ʼsi düzenlenecek Uluslararası PPS Toplantısı, PAGEVʼin sponsorluğunda 26-30 Mayıs 2019 tarihleri arasında Çeşme Radisson Blu Otelʼde gerçekleştirilecek. Toplantıya konuşmacı olarak katılacak dünya çapında isim yapmış akademisyenler toplantı öncesinde PAGEVʼe özel eğitimler de verecek. Plastik üreticilerinin katılımına açık düzenlenecek eğitimler katma değerli üretim noktasında yol gösterici olacak. Polimer işleme alanındaki en önemli organizasyonlardan biri olan 35. Uluslararası PPS Toplantısı, 26-30 Mayıs 2019 tarihlerinde Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) sponsorluğunda Çeşmeʼde düzenlenecek.

Toplantıda polimer sistemlerin formülasyon, değiş- tirme ve şekillendirme yöntemleriyle, monomerden başlayarak son kullanıcı için ticari ürün haline getirilmesi süreci mercek altına alınacak. Polimer alanında dünyaca isim yapmış bilim adamları, mühendisler ve tasarımcıların konuşmacı olarak katılacağı toplantıya sektör temsilcilerinin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. 1985 yılında ABDʼde kurulan ve dünya genelinde geniş bir ağa sahip olan Polymer Processing Society-PPS (Polimer İşleme Topluluğu) Türkiyeʼde Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yusuf Menceloğlu tarafından temsil ediliyor. 35. Uluslararası PPS Toplantısıʼnın polimer endüstrisinin nabzını tutan isimlerle bilgi alışverişi yapmak, sektörde yaşanan son gelişmeleri öğrenmek için önemli fırsatlar barındırdığını belirten PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, “Şampuandan kontakt lense, oyuncaktan ambalaja, proteinden glütene doğal ya da sentetik olarak bulunan polimerler günümüz sanayinin en önemli malzemeleri arasında yer alıyor. İnsan hayatını kolaylaştırmada önemli yer oynayan polimerler hızla bakır, çelik, alüminyum gibi diğer alternatiflerinin yerini almıştır.

Polimer, özellikle katma değerli üretim noktasında sanayicilerim izin ihtiyaçlarını karşılayacak bir malzeme olmasıyla önem taşıyor. İlerleyen zamanda 3D yazıcıların hayatımıza daha çok girmesi ile birlikte hammadde olarak plastik polimer karışımı kullanılacak ve böylece hayatımızda daha da çok yer alacaktır. Polimer alanında dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan 35. Uluslararası PPS Toplantısıʼnı destekle- mekten gurur duyuyoruz. 40 farklı ülkeden 500 bildirinin paylaşılacağı toplantının hemen öncesinde Vakfımızın öncülüğünde iki gün boyunca sürecek; ‘Endüstriyel problemler ve yenilikler konularında Rheoloji, Compounding, Extrusion, Injection Moldingʼ ana başlıklarında eğitimler düzenleyeceğiz. Polimer alanında uzmanlaşmış dünyaca ünlü isimleri Çeşmeʼde ağırlamak ve sanayicilerimize bilgilerini aktarmaları noktasında köprü görevi üstlenmek bizim için büyük önem taşıyor. Katma değerli ürün üretme noktasında yol gösterici olacağına inandığımız toplantımıza tüm firmalarımızı bekliyoruz” diye konuştu.  

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • KIŞ GEZİ ROTALARI TÜRKİYE'DEN  FARKLI ROTA ÖNERİLERİ

    KIŞ GEZİ ROTALARI TÜRKİYE'DEN FARKLI ROTA ÖNERİLERİ

    Gezi deyince akla ilk olarak yaz ve bahar ayları gelse de, kışın cazibesi bir başka. Bir de kar yağdıktan sonrası… Hava durumuna göre harika doğa yürüyüşleri, eşsiz manzaralar kış gezi rotalarında sizi bekliyor. Bu sayımızda, daha sakin ve doyasıya geçirebileceğiniz bir tatil için kış gezi rotalarını ve 8 farklı rota önerisini derledik.... Devamı »