Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / "ÖNCELİĞİMİZ KALİTELİ VE HIZLI ÜRETİMDİR"

"ÖNCELİĞİMİZ KALİTELİ VE HIZLI ÜRETİMDİR"

OĞUZHAN ORHAN YILDIZPAK MAKİNA GENEL MÜDÜR

YILDIZ PAK HAKKINDA:
Yıldızpak Makine Plastik İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti. 1990 yılında Sn. İhsan ORHAN tarafından kurulmuş olup, Shrink Ambalaj Makinaları imalatı yapmaktadır ve 2’nci kuşak gençler devralmaya başladı. Konusunda uzman ve tecrübeli personeli ile cnc punch tezgahı, cnc torna, freze, giyotin makas, cnc abkant, 120 tonluk perfore makineleri ile tecrübesine güvenmekte ve ülke sanayisine hizmet etmektedir.

Yıldızpak Makine olarak 1990 yılından beri hizmet veriyorsunuz. Firmanızın kuruluşundan ve hedeflerinden bahseder misiniz? 

Türkiye’nin ilk shrink ambalaj makineleri üreticilerinden biri olan merhum babamız İhsan Orhan tarafından 1990 yılında kurulmuştur. Babamız 2021 yılı Haziran ayında kalp rahatsızlığı sebebiyle vefat etti. Ben ve iki kardeşimi de her kademede çalıştırmıştı. İyi bir eğitimin ardından şirket içinde her bölümde çalıştık. Şu anda ikinci kuşak olarak şirketimizin başındayız. Değişik sektörlerde faaliyet gösteren iki şirketimiz daha var fakat shrink ambalaj makinesi üretimi ana faaliyet gösterdiğimiz kuruluştur. Yıldızpak Makine bilgi birikimi, profesyonel çözümler üreten genç kadrosu, sektörün geleceğine dair hedefleri ve projeleriyle faaliyette olduğu alanda sadece makine değil; teknoloji, güven ve kalite üretmektedir. Her zaman için hedefimiz ve amacımız bu yönde olmuştur. 

Yıldızpak Makine olarak Shrink Ambalaj Makineleri imalatı yapmaktasınız. Bu bağlamda üretimini yaptığınız ürünler hakkında okuyucularımızı bilgilendirir misiniz? 

Firmamız standart olarak toplamda 26 farklı model shrink ambalaj makinesi üretmektedir ve bu makinelerin yaklaşık 30 ülkeye ihracatını yapmaktadır. Paketlenecek ürünlere göre özel üretim de yaptığımız için daha da fazla makine sayısına ulaşmaktadır. Ürettiğimiz makineler başta gıda sektörü olmak üzere, plastik, mobilya, kitap ve dergi, inşaat ve tekstil ürünleri gibi birçok sektöre hitap etmektedir. 

Sürekli olarak gelişime açık ve yenilikçi üretimi benimseyen Yıldızpak Makinenin piyasaya sunmayı düşündüğü yenilikçi ve sektörde farkındalık sağlayacak ürün grupları var mıdır? 

Firmamız her sene yeni model makineler üretmek için çalışmakta ve bu hedefi gerçekleştirmektedir. 2021 Avrasya Ambalaj Fuarında dakikada 70 paket kapasiteli, hareketli çene shrink makinesini müşterilerimizin beğenisine sunmuştur. Buna artı olarak sektöründe tek olduğumuz, tünelsiz strafor paketleme ve 6 tarafı kapalı XPS paketleme makinesini de üretmekteyiz. Sektöründe dünyada sadece birkaç firma bu makineleri üretmektedir ve biz bu firmaların başında gelmekteyiz. Endüstri 4.0 ülkesi olan Güney Kore dâhil ihracatını gerçekleştirmekteyiz. 

2021 yılı sizin için nasıl geçti? 2022 için beklenti ve hedefleriniz neler, nasıl bir yol haritası izleyeceksiniz? Varsa yeni yatırım plan ve projelerinizi aktarır mısınız? 

2021’de önceki sene gibi pandeminin gölgesinde geçen bir yıl olmasına rağmen ambalaj sektörü en az etkilenen sektör olmuştur. Biz de Yıldızpak Makina olarak yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. Buna paralel olarak üretim kapasitemizde bir düşüş olmamıştır. 2022 hedeflerimizin başında üretmiş olduğumuz shrink ambalaj makinelerini İstanbul Avrupa Yakası’nda da sergileyebileceğimiz bir showroom açmayı planlıyoruz. 
 
20-23 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenen Avrasya Ambalaj 2021 Fuarına katıldınız. Fuar sizin için nasıl geçti? Fuarın ardından gelen geri bildirimleri nasıl değerlendiriyorsunuz? 

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Avrasya ambalaj 2021 Fuarı dünyada ses getiren bir fuar ve bu sene toplamda 70.000 ziyaretçi ağırlandı, 12.000’i uluslararası ziyaretçiydi. Her sene olduğu gibi bu fuarda da ürettiğimiz birçok makineyi sergiledik. Yıldızpak Makine olarak verimli bir fuar geçirdik ve geri dönüşlerden de güzel sonuçlar almaya devam ediyoruz. Daha fazla ülkede bayilikler vermek için yurt içi ve yurt dışı fuarlarına da katılımlar sağlayacağız. 

Teknolojinin her geçen gün gelişen yapısıyla birlikte siz teknolojiyi üretiminize nasıl entegre ediyorsunuz?  

Bu, en hassas olduğumuz konuların başında gelmektedir. Önceliklerimiz arasında kaliteli ve hızlı üretim yer almaktadır. Bu bağlamda üretimlerimiz için yaptığımız yatırımların başında CNC Punch ve CNC Abkant büküm tezgâhlarını envanterimize katmış bulunmaktayız. Makine parkurumuzda bulunan CNC makinelerimiz ile hassasiyet gerektiren işleri yılların vermiş olduğu tecrübeyle, kaliteli, zamanında ve hatasız olarak müşterilerimize sunmaktayız. 

Sizi diğer üreticilerden farklı kılan özellikleriniz neler? Müşterileriniz neden Yıldızpak Makineyi tercih etmeli? 

Müşterilerimize sadece standart makineler sunmuyoruz. İhtiyaçlarına göre makinelerimizi şekillendirip tamamen memnuniyet odaklı çalışmaktayız. 7/24 servis hizmeti vermekteyiz ve müşterilerimizin üretiminin durmaması açısından teslimat aşamasında gerekli olan tüm yedek parçaları, kesme yapıştırma çenesi dâhil olmak üzere vermekteyiz. Mühendislik, işçilik ve tezgâh bir işin yapımında ‘olmazsa olmazlar’ arasında yer alır. Ancak bunu tecrübe ile harmanlayınca işin gerçek kalitesi ortaya çıkar. Biz Yıldızpak Makine olarak 1990 yılından beri shrink ambalaj makineleri imalatı konusunda bilgi, birikim, tecrübelerimiz ile bu hizmeti vermekteyiz. 

Son olarak okuyucularımıza söylemek istedikleriniz nelerdir? 

Yıldızpak makine olarak yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutma ilkesinden vazgeçmeyeceğiz. Bu şirket bize babamızdan miras ve bugüne kadar isminin geçtiği her yerde herkes güven ve saygınlıkla karşıladı. Bizler de bu emanete daha fazla şeyler katarak iyi yerlere getireceğimize inancımız sonsuzdur. 

 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • WORLDFOOD İSTANBUL 31. YILINDA REKOR RAKAMLARA ULAŞTI!

    WORLDFOOD İSTANBUL 31. YILINDA REKOR RAKAMLARA ULAŞTI!

    6 Eylül’de kapılarını açarak 31. yılında yeniden sektördeki son yenilikleri ve gıda trendlerini sergileme ve keşfetme imkanı sağlayan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, 9 Eylül 2023 tarihine kadar Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde misafirlerini ağırladı.... Devamı »
  • Çilek Üreticilerine Ambalaj Desteği

    Çilek Üreticilerine Ambalaj Desteği

    Elazığ'ın kendine has Kuyulu ve Gezin çileği için Elazığ TSO tarafından özel olarak tasarlanıp üretilen ve dağıtımı yapılan ambalajlar sayesinde, ürün artık tarladan müşteriye el değmeden gidecek.... Devamı »