Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Benim Köşem / "MÜŞTERİLER KALİTELİ ÜRÜNLERE DAHA UCUZA VE DAHA KISA ZAMANDA ULAŞMAYI HEDEFLER”

"MÜŞTERİLER KALİTELİ ÜRÜNLERE DAHA UCUZA VE DAHA KISA ZAMANDA ULAŞMAYI HEDEFLER”

ONUR AMBALAJ

Başak Erdem, İhracat Operasyon Uzmanı 

Bir ürünün satışından sonraki en önemli süreç o ürünün müşteriye en kısa ve en güvenli şekilde teslim edilmesidir. Uluslararası arenada firmaların operasyonel süreçleri bir firmanın rekabet gücüne gittikçe daha çok etki etmektedir. Operasyonda yaratılan fayda, firmaların karlılığı ve dolayısıyla rekabet gücü açısından performansını etkilerken, malın erken teslim edilmesinden dolayı tahsilatın da hızlandırılmasını sağlamaktadır. Bir ürünün sevkiyatı sadece operasyon ekibine bağlı olmayıp diğer ülkedeki varış noktasına ulaşana kadar ki süreçte; nakliye firması, sigorta acentesi, liman veya sınır kapısı, gümrük otoriteleri, antrepo işleticileri ve gümrük müşavirleri başta olmak üzere birçok farklı tarafla ilişki yürütülmektedir. Bu süreçte tek bir noktada çıkabilecek aksaklık birden çok tarafı etkilemektedir. Burada biz değerli operasyon ekiplerine çok fazla iş düşmektedir. Yukarıda saydığımız tüm paydaşlar ile takım halinde hareket edebilmek, senkronizasyonu en iyi şekilde sağlayarak sürecin takibini yapmak hayati öneme sahiptir. Uluslararası pazarlarda bulunan müşteriler kaliteli ürünlere daha ucuza ve daha kısa zamanda ulaşmayı hedeflerler. Rekabette avantaj sağlanabilmesi için lojistik maliyetlerin azaltılması ve teslim sürelerinin kısaltılması önemlidir. Pandemi sürecinde yaşanan özellikle Çin kaynaklı navlun artışları ve ekipman eksiklikleri ürünlerin geç tedarik edilmesine ve ürünlerin geç sevk edilmesine yol açtı. Hem navlun maliyetlerinin artması hem de sevkiyat sürelerinin çok uzamış olması birçok Avrupalı ithalatçı için uzak doğu ürünlerinde yakalanan fiyat avantajlarını da yok etmiş oldu. 

"Türk milleti olarak bildiğimiz bir şey var ise o da şudur: Her krizden bir fırsat doğar."

Pandeminin etkisiyle yaşanılan ekonomik daralmalar neredeyse durgunluk seviyesine kadar gelmişken ülkemizde bu durumdan en derin şekilde etkilenmeye başlamıştı. Fakat doğru fiyat politikaları, ürün çeşitliliği konularında doğru alınan aksiyonlar, uzak doğuya nazaran daha kısa teslimat süreleri ve düşük navlun ücretleri gibi durumlar yaşanılan süreci bizim adımıza olumlu bir duruma çevirmiştir. 2021 yılı içerisinde ve geçmiş yılları göz önüne alarak bir değerlendirme yaptığımızda: 2020 pandemi sürecinin bizleri bir hayli yorduğu ancak 2021 yılında ihracat artışı ile sevindirdiği görülmektedir. Mevcut durumun içerisinde 2022 yılından beklentimiz, yeni rekorlara imza atacağımız bir yıl olmasıdır. Bu bağlamda biz operasyon ekiplerinin sırtında taşıyacağı yük, her zamankinden daha fazla ve hassas bir noktaya ulaşmıştır. Bunun bilinci ile ülkemizi daha ileriye taşıyacak olan bizler, 2022 yılına her zamankinden daha istekli, daha motive bir biçimde hazırız. Bu vesile ile yeni yılın hepimiz adına mümkün olan en pozitif etkiler ile geçmesini diliyorum.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Fransa’nın Başkenti Paris Bir “Işıklar Şehri”

    Fransa’nın Başkenti Paris Bir “Işıklar Şehri”

    Fransa'nın Başkenti ve Dünya Turizm Merkezlerinden Biri Olan Paris 12 Milyon Nüfusu ile Avrupa'nın En Popüler Yerlerinden Biridir. Turistlerin Her Yıl Ziyaret Ettiği Dünyanın En Popüler Şehirlerinden Biri Olan Paris, Seine Nehri'nin Yanına Kurulu '' Işıklar Şehri'' Olarak da Biliniyor.... Devamı »
  • XLP 60x, Birinci Sınıf Baskı Kalitesi Sunuyor

    XLP 60x, Birinci Sınıf Baskı Kalitesi Sunuyor

    XLP 60x yüksek performanslı etiket yazıcısı, endüstriyel baskı zorlukları için uyum sağlıyor. İki farklı ekran, çok sayıda seçenek ve çeşitli yapılandırılabilir arabirim seçenekleri, talebiniz için etiket yazıcısını oluşturmanıza olanak tanıyor.... Devamı »