Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Mondi'nin Tankerbox Ambalajı Aromsa’nın Lezzetli Ürünleri İçin Sürdürülebilir Nakliyede Devrim Yaratıyor

Mondi'nin Tankerbox Ambalajı Aromsa’nın Lezzetli Ürünleri İçin Sürdürülebilir Nakliyede Devrim Yaratıyor

Türk aroma şirketi Aromsa, paslanmaz çelik konteynerleri değiştirerek sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için Mondi ile ortaklığa gitti

Mondi'nin Tankerbox Ambalajı Aromsa’nın Lezzetli Ürünleri İçin Sürdürülebilir Nakliyede Devrim Yaratıyor
Ürünleri arasında soslar, sos malzemeleri, özler ve baharatlar bulunan sektör lideri Türk aroma şirketi Aromsa’nın önünde aşılması gereken bir zorluk vardı. Şirket sürdürülebilirlik stratejisine tümüyle bağlıydı, ancak aynı zamanda nakliye için paslanmaz çelik konteynerler kullanmak isteyen yeni bir müşteriyle çalışmaya başladı. Bunun için yaklaşık 250 tane paslanmaz çelik konteynere yatırım yapılması gerekiyordu ve bu da maliyetli bir ambalaj çözümü anlamına geliyordu. Yüksek fiyatın yanı sıra depolama ve bakım, konteynerlerin yıkanması ve sterilize edilmesi gibi lojistik maliyetler de söz konusuydu.

Mondi alternatif bir çözüm geliştirmeye çağrıldı ve Mondi de Aromsa’ya üretim hattında denemesi için TankerBox önerdi. Aromsa tesislerinde birkaç ay süren yakın iş birliği ve inovasyon çalışmalarının ardından TankerBox ticari kullanıma hazır hâle getirildi.
Oluklu mukavvadan üretilen ve geleneksel Dökme Yük Konteyneri (IBC) ve metal varilin yerine geliştirilen TankerBox, yenilikçi bir ürün ve daha sürdürülebilir bir çözümdür. Bu ürünün patentli tasarımı 5 parçadan oluşmaktadır: Dış kutu, iç sekizgen kutu, köşegen destek, alt yıldız ve üst kapak parçaları. Bu çözüm üstten veya alttan boşaltma için iki alternatif tasarım seçeneğine sahip akıllı bir boşaltma sistemi sunmaktadır ve taşınan ürün boşaltıldıktan sonra kalan içeriği en aza indirecek şekilde yapılandırılmıştır. 

TankerBox kimya, boya, ilaç ve petrol gibi çeşitli sektörlerin yanı sıra konsantre içecekler, endüstriyel sıvı gıda ve katkı maddeleri, alkollü içecekler, süt ve süt ürünleri için gıda sektöründe de güvenle kullanılabilir. Mondi, TankerBox ve bağlantı parçalarını sağlarken, ürün geliştirme hizmetimiz tüm satış süreci boyunca kapsamlı destek sunmaktadır. Buna, müşteri gereksinimlerine göre uyarlanmış aseptik astarların tedarik edilmesi de dâhildir ve bu, Mondi’nin müşterilerine olan bağlılığının bir başka göstergesidir.

Aromsa’nın sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığı ile Mondi’nin müşteri odaklı çözümlere verdiği önemin bir araya gelmesi, pozitif bir değişimin arkasındaki iş ortaklığının itici gücüne dair güzel bir örnektir. Bu iki şirket her aroma dolu sevkiyatla birlikte sektör için daha sürdürülebilir bir geleceğe şekil veriyorlar.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • ​Barilla’dan Çevre Dostu Kampanya

    ​Barilla’dan Çevre Dostu Kampanya

    Barilla, 18 Mart Küresel Geri Dönüşüm Günü’nde “Secondhand Box” (İkinci El Kutu) adıyla yenilikçi ve çevreci bir kampanya başlattı. Kampanya ile gelişen ve yaygınlaşan ikinci el ürün satış platformlarında ürünlerin taşınmasından kaynaklı kirliliğe ve sürdürülebilir uygulamaların benimsenmesine dair farkındalık artırılması amaçlanıyor.... Devamı »