Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Derneklerden / Makine Sanayi Dijital Dönüşüm Derneği Kuruldu!

Makine Sanayi Dijital Dönüşüm Derneği Kuruldu!

Uluslararası alanda tanınan bilim insanlarının yer aldıgı dernek, makine sanayisinde Türkiye’yi lider konuma getirmeyi hedefliyor.

Makine Sanayi Dijital Dönüşüm Derneği Kuruldu!
www.makinadijital.org

18 Haziran 2022 tarihinde ilk genel kurulunu yaparak, Istanbul’da kurulan Makine Sanayi Dijital Dönüsüm Dernegi, Türkiye’de 4. Sanayi Devrimine uyum saglamak ve sektörde öncü sivil toplum kurulusu olmak amacı tasıyor. Makine Sanayi Dijital Dönüsüm Dernegi, resmen kuruldu. Genel kurulda, yönetim ve denetim kurulları seçildi. Kurucu baskan Prof. Dr. Erhan Budak’ın öncülügünde kurulan dernegin baskan yardımcısı ise ABD Bilimler Akademisi Üyesi Prof. Dr. Yusuf Altıntas oldu. Resmi olarak faaliyetlerine baslayan dernek; 4. Sanayi Devrimi ile birlikte Türkiye’de makine sanayisini ataga geçirmeyi hedefliyor.

Dernegin faaliyette bulundugu alanlar; yapay zeka uygulamaları, akıllı sistemler, artırılmıs gerçeklik, dijital ikiz, mobil uygulamalar ve online durum izleme, bulut bilisim, IoT platformları, endüstriyel internet, takım tezgahları, süreç modelleme, robotlar ve insansı robotlar, endüstriyel siber güvenlik, 3D katmanlı yazıcılar, insan makine sistemleri, CNC.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Turan Makine'den bir ilk

    Turan Makine'den bir ilk

    Isıtma ve soğutma sistemlerinde %30 enerji tasarrufu. Yeni nesil CP X2 Soğutma Cihazı sayesinde kalıp ve yağ sıcaklığını istediğiniz derecede tutabilirsiniz.... Devamı »