Salı , 07 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Derneklerden / Kimya Teknoloji Merkezi ile Her Yıl 12,3 Milyon Dolarlık Kayıp Önlenecek

Kimya Teknoloji Merkezi ile Her Yıl 12,3 Milyon Dolarlık Kayıp Önlenecek

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından projelendirilen ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteği ile hayata geçecek Kimya Teknoloji Merkezi (KTM) 2022 yılında faaliyete geçmeye hazırlanıyor.

Kimya Teknoloji Merkezi ile Her Yıl 12,3 Milyon Dolarlık Kayıp Önlenecek
www.ikmib.org.tr
Kimya sanayini ve sektörün ihracatını bir üst lige taşıyacak yeni bir ekosistem oluşturma hedefiyle teknoloji, inovasyon ve sürdürülebilirlik temellerinde faaliyet gösterecek KTM, Türkiye’nin en büyük tematik teknoparkı Bilişim Vadisi’nde hizmet verecek.

Yüksek teknolojili ve katma değerli yerli ürün geliştirme vizyonu ile Türkiye’de bir ilk olacak ‘Kimya Teknoloji Merkezi’ projesini başlatan İKMİB, bu merkezle yeni nesil bir kimya ekosistemini kurmaya hazırlanıyor. Gelişmiş bir Ar-Ge merkezi görevi üstlenecek Kimya Teknoloji Merkezi, Bilişim Vadisi’nde 4 katlı bir binada, bin 700 metrekaresi girişimcilere özel altyapı ile hazırlanmış bir girişimcilik ve kuluçka merkezi olmak üzere yaklaşık 7 bin metrekarelik alanda, test ve analiz laboratuvarları, dijital kütüphanesi ile kimya ve bağlantılı sektörlerdeki tüm start-up ekosisteminin faydalanacağı bir buluşma noktası olarak hizmet verecek. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR