Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / JCR Rating, Sarten Ambalaj’ın Notunu A’ya Yükseltti

JCR Rating, Sarten Ambalaj’ın Notunu A’ya Yükseltti

JCR Eurasia Rating, Sarten Ambalaj ve baglı ortaklarının konsolide finansal yapısı ile mevcut ve planlanan tahvil ihraçlarının nakit akımlarının periyodik gözden geçirilmesi sürecinde firmayı yüksek derecede yatırım yapılabilir kategoride degerlendirdi. Ayrıca Sarten’in uzun vadeli ulusal notunu ‘A- (Trk)’den ‘A (Trk)’ seviyesine yükseltti.

JCR Rating, Sarten Ambalaj’ın Notunu A’ya Yükseltti

Türkiye’nin en büyük ambalaj üreticisi Sarten için JCR Rating’den olumlu bir açıklama yapıldı. JCR’den yapılan açıklamada, metal, plastik ve rigit ambalaj alanlarında, esas olarak gıda, kozmetik ve endüstriyel ürünler sektörlerine yönelik üretim gerçeklestiren Sarten Ambalaj’ın, kuruldugu 1972 yılından bu yana faaliyet hacmini istikrarlı bir sekilde artırdıgı ve Türkiye’de üretim gerçeklestiren 15 fabrikasına ek olarak yurtdısında yerlesik 3 fabrikası ve pazarlama ofisleriyle yurtiçi metal ambalaj pazarının lider üreticisi konumunda yer aldıgı belirtildi. JCR Eurasia Rating’ten yapılan açıklamada, “JCR Eurasia Rating, Sarten Ambalaj ve baglı ortaklarının konsolide finansal yapısı ile mevcut ve planlanan tahvil ihraçlarının nakit akımlarının periyodik gözden geçirilmesi sürecinde firmayı yüksek derecede yatırım yapılabilir kategoride degerlendirdi. 

Ayrıca Sarten’in uzun vadeli ulusal notunu ‘A- (Trk)’den ‘A (Trk)’ seviyesine yükseltti, görünümünü ise “Stabil” olarak açıkladı. Uzun vadeli uluslararası yabancı ve yerel para notlar ile söz konusu notlara iliskin görünüm ise ülke tavanı olan ‘BBB-/Negatif’ seviyesinde sınırlandırılmıstır.” denildi. 

Türk Sanayisini Ambalajlamaya Devam 
Gerçeklestirilen not degisimi hakkında görüslerini dile getiren Sarten Ambalaj CEO’su Zeki Sarıbekir, “Sirket olarak büyümemizi istikrarlı bir sekilde devam ettiriyoruz. JCR tarafından yapılan açıklamada yüksek derecede yatırım yapılabilir kategoride gösterilmekten mutluluk duyduk. Yatırımcılarımızın da bize olan güvenlerini bosa çıkarmadıgımızı gördük. Biz hep üst seviyeleri hedefliyoruz. Sarten Ambalaj olarak istikrarlı büyümemizi sürdürüp, Türk sanayisini ambalajlamaya devam edecegiz.” dedi. 

Kalifiye Insan Kaynagı Için Sarten Akademi 
Açıklamada, 2005 yılında hayata geçirdigi Ar-Ge departmanı ile ambalaj sektörünün en büyük Ar-Ge departmanına sahip olan Sarten’in hızlı büyüme neticesinde ortaya çıkan kalifiye insan kaynagı açıgını karsılamak maksadıyla 2008 yılında Sarten Akademi’yi kurdugu belirtildi. Ayrıca, 2018 yılı itibarıyla, Istanbul Sanayi Odası (ISO) tarafından hazırlanan ISO 500 sıralamasında üretimden satıs hacmi bakımından Türkiye’nin en büyük 108. sanayi kurulusu olan Sarten’in, Türkiye Ihracatçılar Birligi (TIM) tarafından hazırlanan 2018 yılı ihracatçı firmalar sıralamasında ise Türkiye’nin en fazla ihracat gerçeklestiren 171. firması olarak konumlandıgı söylendi. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Polonez’in Hem Glütensiz Hem De Mini Paketleri Raflarda!

    Polonez’in Hem Glütensiz Hem De Mini Paketleri Raflarda!

    Polonez’in Mini Lezzet ürünlerini, çemensiz pastırma ailesine dahil olan Mini Lezzet 50 gr pastırma, 40 gr kurutulmuş füme et ve 50 gr karabiber kaplamalı sucuk ile genişledi. Paketlerin üzerinde bulunan glütensiz amblemi sayesinde çölyak hastaları da bu ürünleri kolaylıkla seçilebiliyor.... Devamı »
  • Deniz Ürünleri Paketleme

    Deniz Ürünleri Paketleme

    Ülkemiz; iklim, toprak yapısı üç tarafı denizlerle çevrili gölleri, barajları, akarsuları ve kaynak suları ile su ürünleri potansiyeli bakımından oldukça şanslı bir ülkedir.... Devamı »
  • Çizgi Altı Reklam ile Çizginiz Olsun

    Çizgi Altı Reklam ile Çizginiz Olsun

    Çizgi altı reklamların çoğu, matbaa ürünlerinden oluşur. Bu yüzden yapacağınız çalışmanın iyi bir matbaa firması ile çalışması önemlidir. Sude Ajans olarak Çizgi altı reklamları sizin için sıraladık!... Devamı »