Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Fuarlar / Güzellik Sektörünün Buluşma Noktası BeautyEurasia İçin Bakanlık’tan Büyük Destek!

Güzellik Sektörünün Buluşma Noktası BeautyEurasia İçin Bakanlık’tan Büyük Destek!

Bu yıl 19’uncusu düzenlenecek olan BeautyEurasia-Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı, lider sektör ve iş birliği platformu olma özelliği ile büyük ilgi görmeye devam ederken, bu yıl yeniden T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından destekleniyor.

Güzellik Sektörünün Buluşma Noktası BeautyEurasia İçin Bakanlık’tan Büyük Destek!
Türkiye’nin 2023 yılında kozmetikte önemli bir üretim ülkesi olarak öne çıkması, 12- 14 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan fuara ilgiyi artırıyor.

Türkiye ve Avrasya’nın en büyük kozmetik fuarlarından biri olan BeautyEurasia, binlerce profesyonel katılımcı ve alıcıyı bir araya getirmek üzere hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Dünyanın dört bir yanından yüzlerce katılımcıya ev sahipliği yapan fuarda; T.C. Ticaret Bakanlığı, fuar katılımcılarının tanıtım faaliyeti harcamalarına yüzde 50 oranında destek sağlıyor.

Kozmetik Sektörünün Dünya Buluşmasına Ticaret Teşviği…

Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Hong Kong, Tayland, Almanya, İspanya, Polonya, Ukrayna, Romanya, Hindistan, Irak, Amerika, Nijerya, Japonya, Fransa, İtalya, Hollanda, İran, Mısır gibi birçok ülkede tanıtımlarına başlanan fuara bu yıl Ticaret Bakanlığı tarafından da teşvik sağlanıyor.

2023 Yılında Gösterilen Yoğun İlgi ve Fuar Katılımcılarının Tanıtım Faaliyeti Harcamalarına Ticaret Bakanlığı’nın Yüzde 50 Oranında Destek Sağlaması Bu Yıl Fuara Olan Talebi Artırdı…

Kozmetik ve kişisel bakım sektörlerinin temsilcilerinin buluştuğu Avrasya’nın en büyüğü Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı BeautyEurasia geçtiğimiz yıl ziyaretçiler ve katılımcılar tarafından yine yoğun ilgi gördü. Sektörde söz sahibi olan markaların yeni ve yenilikçi ürünlerini sunarak, katılımcılarına sektörün gelişim seyrine dair geniş bir perspektif kazandıran BeautyEurasia’a her yıl gösterilen yoğun talep ve Ticaret Bakanlığı’nın desteği, fuara olan ilgiyi bu yıl katlayarak artırıyor.

27 ülkeden 459 katılımcı ve 82 ülkeden 600’ün üzerinde profesyonel satın almacının ağırlanarak toplamda 5.387 uluslararası ziyaretçinin yer aldığı BeautyEurasia bu yıl da sektör liderlerinin buluşma noktası olacak. Dünyanın önde gelen birçok seçkin kozmetik ve güzellik markasının yer aldığı BeautyEurasia, geçen sene bir önceki yıla kıyasla ziyaretçi sayısını %14 arttırarak, %27’si uluslararası olmak üzere, toplamda 128 ülkeden 19.799 ziyaretçiyi ağırladı.  Fuara yabancı ziyaretçilerin katılım oranı da bir önceki seneye göre %10’luk bir artış gösterdi. Avrasya Bölgesi’nin en büyük kozmetik fuarı olan 19. Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı BeautyEurasia çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, satışa çıkan alanların şu ana dek %65’i tamamlandı. Dünyanın dört bir yanındaki üretici ve tedarikçilerin ürün, hizmet ve teknolojilerini bir araya getiren BeautyEurasia’da gerçekleştirilecek etkinlikler ile yeni fikirler paylaşılırken, tanıtılacak yeni ürünler ile sektörün nabzı tutulacak.

Firmalar Şimdiden Fuarda Yerlerini Aldı…

Uluslararası özelliği bulunan çeşitli sektörlerdeki fuarlara destek veren Ticaret Bakanlığı’nın kararıyla, yüzde 50 destekten yararlanan BeautyEurasia’da bu yıl Organika, Predo Sağlik Ürünleri A.Ş., Tat Kimya Sabun A.Ş., Halk Hijyenik Ürünler Det. San. Ve Tic.A.Ş Enka Hijyen San Ve Tic A.Ş., Peros Kimya Kağit Hij. Ür.Deterjn Tem. San.Ve Tic. A.Ş., Dinamo Kozmetik Ve Tekstil Diş Tic. A.Ş., Morfose Kişisel Bakim Ve Kozmetik Ürünleri San. Tic. A.Ş., Çarşıbaşı Kozmetik Tekstil Limited Şirketi – Pierre Cardin ve Heinz Glas gibi önemli firmalar  çoktan yerini aldı.

ICA Events İstanbul’da Dünyayı Ağırlayacak…

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri için fuarlar düzenleyen ICA Events tarafından organize edilen ve Avrasya pazarına açılan en önemli kapılardan biri olan BeautyEurasia’da İtalya, Kore, Japonya, Bulgaristan, Hindistan, Pakistan, Yunanistan, Polonya, Ukrayna, İran, Türkmenistan, Tayvan gibi ülkeler başta olmak üzere birçok ülkeye ev sahipliği yapılacak.

Fuarın yoğun talebine dikkat çeken BeautyEurasia Fuar Direktörü Filiz Mehmedova,
“18 yıldır Türkiye’nin en önemli kozmetik fuarı BeautyEurasia’da son olarak 128 ülkeden 19.799 ziyaretçiyi ağırlayarak sektörün gelişimine ve ekonomiye katkı sağladık. Yeni ihracat fırsatlarına ev sahipliği yapan BeautyEurasia, bu yıl da özellikle yurt dışından gelen çok güçlü talep ve ilgi ile karşı karşıya.”

Kozmetik ihracatının temizlik ve hijyen ürünler başta olmak üzere tüm ürün gruplarında artış gösterdiğine vurgu yapan Mehmedova, “2023 yılı ilk dokuz ayında ise kozmetik ürünleri ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,6 arttı ve 2,1 milyar dolara ulaştı.  Kozmetik ihracatı ilk dokuz ayda tüm ürün gruplarında artış gösterdi. En yüksek ihracatın yapıldığı temizlik ve hijyen ürünleri ihracatı ise ilk yarıda yüzde 15,6 artarak 734,8 milyon dolara ulaşırken bebek hijyen ürünleri ihracatı ise yüzde 22,6 artarak 598,3 milyon dolara çıktı. Saç bakım ürünleri ihracatı yüzde 17,2, kişisel bakım ürünleri ihracatı yüzde 46,3 ve parfüm ve deodorantlar ihracatı ise yüzde 37,8 yükseldi. 2023 yılının ilk dokuz ayında ürün gruplarında talep ve ihracat artışının gerçekleştiğini deneyimledik. Türkiye kozmetikte önemli bir üretim ülkesi olarak öne çıkarken, ilave tedarik talebi de yüksek kalmaya devam ediyor. Kozmetik sektörü 2023 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’nin geneline göre ve birçok sektörün ortalamasının üzerinde ihracat artışı sağladı. Üçüncü çeyrekte yaşanan kozmetik ihracatının ivme kazanmasıyla birlikte görüyoruz ki BeautyEurasia güçlü bölgesel ağı ile Türkiye için yeni iş, ortaklık ve ihracat fırsatları yaratmaya bu yıl da devam edecek.” dedi.

ICA Events Hakkında

Genel merkezi Londra'da bulunan ICA Events, Birleşik Krallık, Orta Doğu ve Çin'deki temsilcilikleriyle Türkiye, Polonya, Azerbaycan, Kazakistan ve Özbekistan'da 50'yi aşkın fuar, sergi ve konferans düzenleyen uluslararası bir fuar şirketidir.

ICA Events, dünyanın her köşesinden gelen müşterilerin olağanüstü anlar paylaştığı ve sektör inovasyonunun şekillendiği kaçırılmayacak etkinlikler düzenleyen yeni nesil bir organizasyon firmasıdır. Vizyonumuz, dünyanın en önde gelen içerik odaklı ve mutlaka gidilmesi gereken etkinlik portföyünü oluşturarak müşterilerimize muazzam bir deneyim ve yatırım getirisi sağlamaktır.

Türkiye’de ise ICA Events gücünü bölgedeki küresel ağdan alarak inşaat (Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul), turizm (EMITT), kozmetik (BeautyEurasia), gıda (WorldFood Istanbul), raylı sistemler ve lojistik (Eurasia Rail) sektörlerinde Türkiye’nin öncü fuarlarını düzenlemektedir.
 
Detaylı bilgi için: 
Bersay İletişim Danışmanlığı   Ayben Cumalı, +90 554 84468 05, ayben.cumali@bersay.com.tr
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • DOMOTEX DIGITAL DAY’e Hazır Olun!

    DOMOTEX DIGITAL DAY’e Hazır Olun!

    COVID-19 salgınının ardından mevcut küresel durumlar, halı ve zemin kaplamaları için dünyanın önde gelen ticaret fuarı DOMOTEX’in 2021 senesi için Hannover'de fiziksel bir fuarın planlanmasını ve organize edilmesini imkansız hale getiriyor. Bunun yerine, yeni dijital format “DOMOTEX Digital Day” 20 Mayıs 2021'de sizlerle buluşmaya hazırlanıyor.... Devamı »