Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Benim Köşem / Geniş Ürün Yelpazesi Ve Güçlü Stok Kapasitesiyle Dolum Hatlarına Özel Konveyör Bant Çözümleri

Geniş Ürün Yelpazesi Ve Güçlü Stok Kapasitesiyle Dolum Hatlarına Özel Konveyör Bant Çözümleri

Ürün Konveyör Yöneticisi Hüseyin Bölükcü Dolum hattı tasarımında konveyör bant seçimi, nasıl olmalıdır? Anlattı.

Geniş Ürün Yelpazesi Ve Güçlü Stok Kapasitesiyle Dolum Hatlarına Özel Konveyör Bant Çözümleri
Polymak Mühendislik olarak sektörde 25 yıldır faaliyet gösteren firmamız; dolum hatları ve makinaları imalatı ve kurulumu yapan müşterilerimize, bu hatları ve sistemleri kullanan fabrika ve işletmelere, müşterilerin talep ve ihtiyaçlarını karşılayacak yetkinlikte ürün çeşitliliğine sahip olmakla birlikte geniş stok kapasitesiyle hizmet vermeye yönelik çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Dolum hatlarında kullanılan konveyör bantları, dolumu yapılacak malzemeye ve dolum makinasının çalışma kapasitesine göre çeşitlilik ve değişiklik göstermektedir. Bu bağlamda konveyör bant seçimi, dolum hattı tasarımındaki en önemli kriterlerden birisidir.

Söz konusu olan bantları materyal bakımından plastik ve metal paslanmaz çelik konveyör zincirleri (bantlar) olarak iki ana başlık altında inceleyebiliriz.
Metal paslanmaz çelik konveyör zincirleri (bantları) başta sıvı dolum makinaları ve hatları olmak üzere; yağ dolum makinaları, gıda dolum makinaları gibi birçok sektörde kullanılmaktadır. Bu bantlardan da 430 kalite paslanmaz konveyör zincirleri, kullanım bakımından ön plana çıkmaktadır. Gıda dolum makinalarında; özellikle gıdaya direkt temas etme durumunda, çok sulu, nemli veya sıcaklık faktörlerinin ön planda olduğu dolum hatlarında ise 304 kalite paslanmaz çelik konveyör zincirleri kullanılmaktadır. 

Yüksek aşındırıcı etkiye sahip, asidik özellik oranının yüksek olabildiği (akü suyu dolumu, çamaşır suyu dolum, vb.) dolum hatlarında ise 316 kalite paslanmaz çelik bant kullanımları söz konusu olmaktadır.Yukarı da bahsi geçen bu metal paslanmaz konveyör zincir(bant) gruplarında tercih edilen ve standart ölçüler diye ifade edebileceğimiz 82,5 mm,114,3 mm,152,4 mm ve 190,5 mm genişliğindeki bantların yanı sıra ara ölçüler olarak da ifade edebileceğimiz 63,5 mm, 88,9 mm ve 101,6 mm gibi en ölçülerindeki bantlarda da marka çeşitliliği ile birlikte stok olarak müşterilerimizin talepleri dahilinde tedarik hizmeti vermekteyiz. Ayrıca bu ölçülerin dışındaki farklı ölçü ve bant tipleri için de yine müşterilerimizin talepleri doğrultusunda tedarik çalışmaları yapmaktayız.

Dolum hatlarında kullanılan plastik konveyör zincirleri de; başta dolum yapılacak malzeme cinsine ve dolum makinelerine göre çeşitliliğe sahiptir. Bant materyali olarak da Asetal( POM) ve PP(Polipropilen) malzemeden üretilmiş bantlar kullanılmaktadır. Burada da özellikle gıda dolum makineleri ve hatlarında gıda ile temas uyumluluğu açısından LFA / LF(Low friction Asetal resin) serisi asetal konveyör zincirleri( bantları) ön plana çıkmaktadır. Aşındırıcı etkisi olan malzemelerin dolumlarında PP(Polipropilen) malzemeden üretilmiş ürünler kullanılmaktadır.

Plastik konveyör zincirlerinde (bantlarında) bant çeşidi olarak da başta bakla bant tipi olmak üzere; modüler (hasır) bantlar, kasa taşıma ve omurga tip bantlar, yarasa tip bantlar ve boncuklu bantların kullanımları söz konusu olmaktadır.
Bu bant tiplerinde de ağırlıklı olarak gıda dolum hatlarında kullanılan, gıda ile temasta uyumlu başta 820 serisi Asetal bantlarda standart ölçülerde(82,5 mm, 114,3 mm, 152,4 mm ve 190,5 mm) , 821 serilerinde de( 190,5 mm, 254,3 mm ve 304,8 mm) ölçülerindeki bantlardan düzenli olarak stoklarımızda yer almaktadır. Yarasa tip bantlar da ise “silindir kulak” diye tabir edilen menteşe yapısına sahip 83 mm ve 103 mm ölçülerindeki bantlar da zengin stoklarımız içerisinde yer alan ürünler arasındadır.

Patlayıcı özellikli malzeme dolumu yapılan dolum hatlarında kullanılabilecek yine 820 serisi özelliklerine sahip Antistatik özellikli Asetal bantlardan standart ölçülerde olmak üzere ve  gıda sektörüne yönelik meyve suyu dolum hatlarında tercih edilebilen kasa taşıma ve omurga tip bantlar da zengin stoğumuz içerisinde yer alan ürün gruplarından bazılarıdır. Aynı zamanda Modüler(hasır) bant tiplerinde ise, müşterilerimizin talep edecekleri ebatlarda POM ve PP malzemeden üretilmiş bantlar dahilinde de hizmet vermekteyiz.
Müşterilerimize sunduğumuz çözümlerde ve ihtiyaçlarına karşılık verdiğimiz noktalarda tedarik ettiğimiz ürünler rekabetçi fiyatlarla ve kaliteli ürünlerle müşterilerin talepleri yerine getirilmektedir.

Hüseyin BÖLÜKCÜ
KONVEYÖR ÜRÜN YÖNETİCİSİ


 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR