Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Fuarların iş birlikleri geliştirmenin yanı sıra sektörleri geliştiren platformlar olduğuna da inanıyoruz

Fuarların iş birlikleri geliştirmenin yanı sıra sektörleri geliştiren platformlar olduğuna da inanıyoruz

Hizmet verdiğimiz sektörlere gerek kendimiz gerekse de iş birliği yaptığımız sivil toplum kuruluşları ile birlikte faydalı olmaya çalışıyoruz.

Fuarların iş birlikleri geliştirmenin yanı sıra sektörleri geliştiren platformlar olduğuna da inanıyoruz
Cengiz YAMAN
ARTKİM Kurucu CEO'su İcra Yönetim Kurulu Başkanı


1. Artkim Fuarcılık''ın kuruluş hikayesini nedir ve sektördeki vizyonu ve misyonunu anlatır mısınız? 


ARTKİM Fuarcılık, 2002 yılında fuarcılık sektöründe faaliyetlerine başlamış ve yıllar içerisinde kimya, boya, kozmetik, gıda, ilaç, poliüretan, kompozit, yapıştırıcı, teknik köpük, tekstil, yüzey işlem, endüstriyel boyama teknolojileri ayakkabı sektörlerine uluslararası standartta 13 farklı ihtisas fuarı kazandırmıştır. Düzenlediğimiz, ulusal ve uluslararası arenada tanınan marka değeri yüksek fuarlarımız, yıllardır kimya ve alt sektörlerinin birleştirici gücü olarak faaliyet göstermektedir. 16 yılı aşkın süredir düzenlediğimiz fuarlar hem mevcut müşteri ilişkilerinin kuvvetlendirilmesi hem de ileriye yönelik temellerin atılabileceği yeni bağlantılar kurulmasına ortam sağlıyor. Kurulan iş bağlantıları, iş hacmine dönüşerek, ekonomiye önemli bir girdi sağlamaktadır. Yurt içi ve yurt dışı odaklı, yüksek hacimli iş birliklerine olanak sağlayan fuarlarımızı daha global etkinliklere dönüştürdük; sunduğumuz hizmetleri sürekli geliştirmeye devam ediyoruz. Fuar alanlarımızı sadece ürün ve teknoloji tanıtmakla sınırlamıyor, düzenlediğimiz konferans, panel ve workshoplarla da sektörün geleceğine ışık tutan bir platforma dönüştürüyoruz. Hizmet verdiğimiz sektörleri gerek kendimiz gerekse de iş birliği yaptığımız sivil toplum kuruluşları ile birlikte dönüştürmeye, geliştirmeye, faydalı olmaya çalışıyoruz.
 
2. Dünyada sürdürülebilirlik konusu elzem hale geldi ve bu tür sektörleri bu yönde kaymaya itti. Sürdürülebilirlik ve çevresel sorumluluk Artkim Fuarcılık için ne kadar önemlidir? Bu konuda aldığınız önlemler nelerdir? 


Fuarcılık, birçok sektöre hizmet eden önemli bir etkinlik. Ancak fuarların iş birlikleri geliştirmenin yanı sıra sektörleri geliştiren platformlar olduğuna da inanıyoruz. Bir fuarda yaklaşık 5.000 ila 20.000 kişi bir araya geliyor, bu ortamlarda alanlarımızı sadece ürün ve teknoloji tanıtmakla sınırlamıyoruz. Sürdürülebilirlik, çevre dostu uygulamalar, sosyal sorumluluk projeleri, toplumsal etki, eşitlik, eğitim gibi konularda sergiler, etkinlikler, panellerle sektörlere ışık tutmaya çalışıyoruz. 

3. Artkim Fuarcılık'ın gelecekteki büyüme ve gelişme planları nelerdir?  

Önceliğimiz halen düzenlemekte olduğumuz kimya sektörünün alt başlıklarındaki fuarları geliştirmek, büyütmek, birer dünya markası haline getirmek. Düzenlediğimiz fuarlarda yer alan stant sayısının, katılımcı firma sayısının, kullanım alanındaki büyümenin, alım heyetlerinin artışının sağlanması hedefimiz.
 
 
4. Artkim Fuarcılık kimya, boya, kozmetik, gıda, ilaç ve birçok diğer sektörde başarılı ihtisas fuarları düzenliyor. Sizce bu farklı sektörlerdeki deneyimleriniz şirketinizi nasıl şekillendirdi? 

Biz bu bahsettiğiniz sektörleri “kimya” sektörünün alt markaları olarak görüyoruz.  Türkiye’de bu başlıklarda üretim yapan oldukça çok işletme var. Dünyada Kimya sanayisi gelişmiş ülkelerin ekonomisi de gelişmiştir. Son 3 yıldır Türkiye Kimya Sanayide ihracatta ya birinci ya da ikinci olarak Türkiye’de adından daha fazla söz ettirmeye başlamıştır.
Bu firmaların büyüyebilmeleri, dolayısı ile Türkiye’nin bu sektörlerde öncü haline gelmesi bu işletmelerin birbirlerini tanımaları, gerektiğinde iş birliğine gitmeleri, yurt dışına açılmaları ile mümkün. Bu sektörlerde görev yapan önemli sivil toplum kuruluşlarının birçoğu ile birlikte çalışıyor, kararlar alıyor, ihtiyaçları biliyoruz. 21 yıldır bu sektör için fuar düzenleyen bir firma olarak artık kendimizi kimya sektörünün bir parçası olarak görüyoruz. Bunların yanı sıra Avrasya’nın en büyük, dünyanın 2. büyük ayakkabı yan sanayi fuarını da AYSAD-Ayakkabı Yan Sanayi Derneği ile birlikte düzenliyoruz. Kasım ayında 69. sunu düzenleyeceğimiz AYSAF fuarımızda 350 işletme 23 bin metrekare alanda yer alacak. 68. AYSAF Fuarı’na yurtdışından yaklaşık 3.500 ziyaretçi gelmişti. 
 
5. ARTKİM Kurucu CEO'su İcra Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Yaman olarak şirketinize liderlik ederken en çok vurguladığınız liderlik ilkeleri nelerdir?   

Mesleğinizi, kendinizi her zaman ileriye götürecek hamlelerde bulunun, gelişime odaklanın. Farkındalığınız, dikkatiniz yüksek olsun. Amacınız her zaman en iyiyi bulmak ve uygulamak olsun. Her zaman etik olun. Yeni nesilleri dinleyin, dikkate alın.
Kendinize yatırım yapın kendinizi geliştirin,

 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Selüloz ve Sudan Çevre Dostu Plastik

    Selüloz ve Sudan Çevre Dostu Plastik

    Plastikler topluma birçok fayda sağlar ve günlük hayatımızda yaygın olarak kullanılırlar: hafiftirler, ucuzdurlar ve uyarlanabilirler. Bununla birlikte, plastiklerin üretimi, işlenmesi ve bertarafı sürdürülebilir değildir ve çevre ve insan sağlığı için büyük bir küresel tehdit oluşturmaktadır. Bitki bazlı hammaddelerden elde edilen yeniden kullanılabilir ve geri dönüştürülebilir plastiklerin çevre dostu olarak işlenmesi ideal bir çözüm olacaktır. Şimdiye kadar, teknolojik zorluklar çok büyük old... Devamı »