Pazartesi , 06 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Benim Köşem / "ETİKETLERİNİZE DEĞER VERİYORUZ"

"ETİKETLERİNİZE DEĞER VERİYORUZ"

ERDA BİLİMSEL ARAŞTIRMA EĞİTİM HİZMETLERİ

Saner San, Genel Müdür

1994 yılında kurulan ERDA BİLİMSEL ARAŞTIRMA EĞİTİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. İtalya’nın en önde gelen etiketleme makinaları imalatçısı ALTECH ile 1995 yılından beri geliştirilen işbirliği neticesinde bugün sektörde teknik yeterliliği en üst düzeyde olan firmalar arasındadır. Almanya, ABD, İspanya’nın aralarında bulunduğu 65 ülkede 1400 firmanın 5500 makina alımında ERDA’yı tercih etmesi bunun en açık göstergesidir. 1997 yılına kadar ALTECH etiketleme makinalarının ithalatını yapan ERDA, 1997 yılından itibaren ithalatın yanı sıra özgün tasarımlar ile etiketleme makinalarının imalatına başlamıştır. ERDA imalatı etiketleme makinalarında ALTECH’in üstün teknoloji ürünü mikroprosesör kumandalı step motorlu etiketleme modülleri kullanılmaktadır.

Türkiye’de yapılan 5 uygulamada step motorlu etiket ilerleme sistemi ile 80.000 adet/saat kapasiteye ulaşılmıştır. ERDA tarafından temin edilen kendinden yapışkanlı etiketleme makinaları ile her gün 10.000.000’un üzerinde ürün etiketlenmektedir. Bu haklı gurura 5 ana yaklaşım sayesinde ulaşılmıştır:

Tasarım
Özgün tasarımları firmamıza ait olan etiketleme makinalarının ortaya çıkarılmasında performans, sağlamlık, ergonomi, hijyen, estetik kaygılar ön planda tutulmaktadır. CE kalite standartlarına uygunluk ana hedeftir. Etiketleme makinalarının esnek kullanımı, kolay kumandası ve tüm elemanların kolayca demonte edilebilmesi açısından tüm sistemler modüler yapıda planlanmaktadır. Kullanılacak malzeme ve sistemlere bu aşamada karar verilerek AUTOCAD ve SOLIDWORKS ortamlarında tasarım tamamlanır.

Malzeme
Etiketleme makinalarının ana yapısında 304L kalite paslanmaz çelik, yüksek kalite alüminyum ve yüksek teknoloji ürünü mühendislik plastikleri kullanılmaktadır. Elektronik ve pnömatik malzemelerde Schneider, Omron, Weidmuller, Sanyo, Sisel, Sick, Finder, Festo, SMC gibi kendi konusunda uzman markalar tercih edilmektedir. Tüm etiketleme makinaları step motorludur.

Mühendislik
Parça imalatları şirket dışında yapılan etiketleme makinalarının montajı ve performans/ürün denemeleri deneyimli teknikerler tarafından tamamlanır. Kullanılan sistemler son teknolojik gelişmeleri kapsamaktadır.

Satış sonrası teknik hizmetler
ERDA tarafından pazarlanan tüm etiketleme makinalarının yedek parçaları stokta bulundurulmaktadır. Teknik servis Meslek Yüksek Okulu mezunu deneyimli elektrik, elektronik ve mekanik teknikerler tarafından verilmektedir. Sevkedilen her etiketleme makinası ile birlikte makinaya özgün elektrik şemaları, yedek parça diyagramlarını kapsayan bir kullanma el kitabı temin edilmektedir.

İşbirliği
1996 yılında etiketleme makinaları konusunda İtalya’nın en önde gelen firması ALTECH ile tek yetkili distribütörlük anlaşması yapılarak başlatılan işbirliği zaman içerisinde know-how paylaşımı ile sürdürülmüştür ve etiketleme makinalarının gelişen teknolojisinin Avrupa ile aynı anda Türkiye’de müşterilere sunulmasını sağlamıştır. ERDA yüksek kapasiteli, hassas etiketleme yapabilen, uzun ömürlü sağlam yapılı etiketleme makinaları arayan kaliteye düşkün ve uzun vadeli planlar yapan müşterileri hedeflemektedir. Ekonomik etiketleme makinası arayışında olan küçük ölçekli firmalar için basit kullanımlı, hesaplı etiketleme makina modelleri de üretim programında yer almaktadır. Firmaların kendilerine özgü tasarım ürünlere ağırlık vermesi ve ölçek ekonomisinin önem kazanması ile daha sofistike etiketleme makinalarının tasarımları ön plana çıkarılmıştır. Gelişen ihtiyaçlara cevap vermek üzere, son yıllarda ürün izlenebilirliğinin sağlanması için kamera kontrol sistemleri, barkod okuyucular, etiket var/yok kontrol sistemleri, hata raporlama sistemleri standart makinalara ilave aksesuarlar olarak sunulmaya başlamıştır. Ambalaj sektörünün ihracat ivmesi ile büyümeye devam ettiği bu süreçte, kaliteden ödün vermeden ilerleyen ERDA, Türk ekonomisinde değeri gittikçe artan etiketleme makinaları sektöründe sözü geçen ve gündemi belirleyen konumda olmaya devam edecektir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR