Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Gezi Notları / Düsseldorf’ta Tarihi ve Turistik Yerler | 8 Tarihi Nokta

Düsseldorf’ta Tarihi ve Turistik Yerler | 8 Tarihi Nokta

Fuar denilince akla ilk gelen, sanat yaşamına yön veren ve müzeleriyle ünlü olan Düsseldorf’ta görülmesi gereken tarihi noktalardan bazılarını bu yazımızda sizler için derledik.

Düsseldorf’ta Tarihi ve Turistik Yerler | 8 Tarihi Nokta
Almanya’nın önemli kültür sanat şehirlerinden biri olan Düsseldorf, Ren Nehri kıyısında kurulmuş moda ve fuar kenti olmakla birlikte dünyaca ünlü sanayi fuarlarıyla da tanınıyor. Şehrin ismi, Ren Nehri’nin kollarından biri olan Düssel Çayı’ndan geliyor, “dorf” ise köy anlamını taşıyor.

Düsseldorf’u gezmek isteyenler için 1-2 gün yeterli olabiliyor ancak fuarlara katılım ve ziyaret yapmak isteyenler için bu süre yeterli olmayacaktır. Fuar denilince akla ilk gelen, sanat yaşamına yön veren ve müzeleriyle ünlü olan Düsseldorf’ta görülmesi gereken tarihi noktalardan bazıları...
 
MİMARİ YAPILAR 
 
Schloss Benrath / Benrath Kalesi
Rokoko tarzına sahip olan kale, 1756-1773 yılları arasında inşa edilmiş olup, tasarımı Fransız Mimar Nicholas de Pigage tarafından yapılmıştır. Saray Prenses Elizabeth Auguste için The Prince-Elector’un isteği üzerine inşa edilmiştir. Sarayın inşası Yedi Yıl Savaşları’na denk geldiğinden inşa sırasında gecikme yaşanmıştır. Sarayın tozpembe renge boyanmış olması, inşa amacının bir sayfiye yeri olarak kullanılacak olmasından kaynaklanmaktadır. Sarayın peyzajındaki çiçek tarhları, çeşmeler ve süslü bahçeler de bu düşüncenin bir yansımasıdır. Günümüzde saraydaki salonlar düğün, konser ve resitaller gibi çeşitli etkinlikler için kullanılmakta ve 61 hektarlık alana sahip olan saray bahçesinin büyük bir kısmı doğal koruma alanı statüsüne alınmıştır. Ayrıca Schloss Benrath, müze olarak ziyaret edilmekte, döneme ait çeşitli eşyalar ve mobilyalar barındırmaktadır.
 

Carsch Haus
Carsch Haus, sahip olduğu Neoklasik kumtaşı cephesi ve Art Nouveau etkisinde kalmış olan etkileyici mimarisi ile günümüzde Düsseldorf’un önemli mimari yapıları arasında yer alıyor. 1915’de inşa edilmiş olan yapı, günümüzde bir alışveriş merkezi olarak kullanılıyor. İçi büyük oranda modernize edilmiş, binanın dış kısmındaki tarihi dokunun korunmasına özen gösterilmiştir. Düsseldorf halkı için değerli olan bu bina, 1982 senesinde bir metro çalışmasına yer açmak amacıyla yıkılmak istenmiş ancak bir vatandaşın çabalarıyla kurtarılarak günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır.
 

 MÜZELER 
 
Kunstpalast Müzesi
Cam sanatının ve grafik sanatının örneklerini barındıran Kunstpalast Müzesi içerisinde 80.000’den fazla grafik ve 3000’den fazla cam eser barındırmaktadır. İki kere yeniden inşa edilmiş olan müze, 1902 senesinden kalma eski bir müzenin bulunduğu alanda yer almaktadır.

 
Kunstpalast Müzesi’nde Gotik, Barok, Goethe dönemlerine ait eserler, uygulamalı sanat, grafik ve cam sanatlarına dair koleksiyonlar da görülebilmektedir. Cam sanatının ve grafik sanatının örneklerini barındıran Kunstpalast Müzesi içerisinde 80.000’den fazla grafik ve 3000’den fazla cam eser barındırmaktadır. İki kere yeniden inşa edilmiş  olan müze, 1902 senesinden kalma eski bir müzenin bulunduğu alanda yer almaktadır. Kunstpalast Müzesi’nde Gotik, Barok, Goethe dönemlerine ait eserler, uygulamalı sanat, grafik ve cam sanatlarına dair koleksiyonlar da görülebilmektedir.
 
Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen
Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, Düsseldorf’taki Alman Federal Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletinin sanat koleksiyonudur. Almanya‘nın en özel koleksiyonlarına ev sahipliği yapan Nordrhein- Westfalen Galerisi’nde çizimler, resimler, heykeller, fotoğraflar ve Almanya’nın en meşhur sanatçılarının eserleri (Picasso, Matisse, Mondriaan, Warhol vb.) sergilenmektedir. 

Müze binası, 1971 senesinde açıldığında Hollandalı mimar Aldo van Eyck tarafından koruma altına alınarak, Almanya’da müze amacıyla özel olarak inşa edilmiş olan ilk galeri binası olma özelliğini taşımaktadır.
 


MEYDANLAR, SOKAKLAR VE CADDELER
 
Altstadt
Dünyanın en fazla barına sahip olan bölgesini merak ediyorsanız Altstadt’ı ziyaret edebilirsiniz. Bölgede bulunan bira fabrikaları Altstadt’ı cazip kılan önemli detaylardan biridir. Bunun yanı sıra bölgedeki kiliseleri ya da sanat ve kültür merkezlerini ziyaret edebilir, eşsiz gıda pazarını ziyaret etmek için ise Carlsplatz’a uğrayabilir ya da bölgenin diğer alışveriş olanaklarını değerlendirebilirsiniz.
 
 
Düsseldorf-Kaiserswerth
Bölgenin en eski ve en lüks mahallelerinden biri olan Düsseldorf-Kaiserswerth, şehre 1929 senesinde dâhil olmuştur. Mahallede gezmesi çok keyifli olan yiyecek ve el işi ürünleri satan geleneksel Alman dükkânları bulunmaktadır. Ayrıca mahallede Kaiserswerth Sanat Arşivi (Kunstarchiv Kaiserswerth) ile kafe ve restoranlar da dâhil olmak üzere çok sayıda sanat galerisi yer almaktadır. Geçmişi 13. yüzyıla kadar uzanan Aziz Suitbertus Kilisesi, azizin mezarı ile dikkat çekmektedir. Bununla birlikte Barbarossa olarak da bilinen İmparator I. Frederick’in imparatorluk kalesi olan Kaiserpfalz ise bölgenin en tarihi noktalarından biridir. Kalenin büyük bir kısmı harabe olmasına karşın dört metreden daha kalın duvarlarıyla hala etkileyiciliğini korumaya devam etmektedir.
 
 
PARKLAR VE BAHÇELER

Düsseldorf Botanik Bahçesi
Şehrin güney tarafındaki Heinrich Heine Üniversitesi’nin arazisine bitişik bir konumda yer alan ve 18 metre yüksekliğinde bir yarım küre içinde bulunan sera, şehrin sembol yapılarından biri olarak kabul ediliyor. 1.000 metrekarelik bir alana yayılmış olan botanik bahçesi içinde Akdeniz, Kaliforniya, Şili, Güney Afrika, Yeni Zelanda ve Asya kökenli 400 civarında bitki bulunuyor.
 


Eko Haus
Eko Haus, 1993 senesinde şehrin Niederkassel bölgesinde açılmıştır. Eko Haus Düsseldorf’ta, şehirdeki büyük Japon nüfusuna adanmış küçük bir vahadır. Küçük geleneksel bir Japon evi çevresinde şekillenmiş Japon bahçeleri ve geleneksel Japon sanatlarıyla buluşmak isteyenler Eko Haus’u ziyaret edebilir.
 
 
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR