Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Benim Köşem / Çemberleme Makine Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Çemberleme Makine Seçimi Nasıl Olmalıdır?

"Çemberleme Seçimlerinde İş Gücü, Ürün Özellikleri ve Nakliye Hasarı Dahil Olmak Üzere Çeşitli Faktörler Dikkate Alınmalıdır."

Çemberleme Makine Seçimi Nasıl Olmalıdır?
Çemberleme ve endüstriyel paketleme ürünlerini daha önce kullanmadıysanız bu biraz kafa karışıklığına yol açabilir. Dolayısıyla yüksek teknolojiye sahip bir otomatik makine mi, yoksa manuel bir gerdirme yöntemi mi kullanmalıyım? Sorusunu kendinize sormanız gerekebilir. Bu noktada Onur Ambalaj ailesi olarak, 40 yılın vermiş olduğu deneyimle bu konularda sizleri bilgilendirmek isteriz.
 
İşletmeniz için doğru seçimi yapmak, zamandan tasarruf sağlamanızı, yüksek verim elde etmenizi ve karlılığınızı doğru orantılı olarak etkileyecektir.
İlk adım, bu yöntemleri işletmenizde kullanmanız gerekip gerekmediğini düşünmektir. Örneğin; ayda 15 defadan daha az karton, kasa veya palet bağlama ihtiyacı duyan küçük işletmeler, ihtiyaçları için manuel olarak kullanılabilen bir sistemin yeterli olduğunu görecektir. Bu görevi her gün ve artan oranda gerçekleştirmeniz gerekiyorsa, bir çemberleme makinesine yatırım yapmanın faydasını göreceksiniz. Ekibinize zaman kazandıracağı için üretkenliğiniz de kaçınılmaz olarak artacaktır.
 
Bu aşamada ekibinizin yoğunluğu da önem arz etmektedir. Otomatik makineler, personelinizi, ilgilenilmesi gereken diğer alanlara odaklanması için serbest bırakabilir. Bu, üretkenliği, motivasyonu ve kalite kontrolünü geliştirebilir. En önemlisi de ürününüze yüksek güvenlikli koruma sağlayacaktır. Çemberleme sistemlerine yapılacak basit bir yatırım, ürünlerinizin taşıma sırasında maruz kaldığı hasarı büyük ölçüde azaltabilir. Hasarlı kutular veya paletler, kârlılığınızı ve markanızın itibarını etkileyen en önemli bileşenlerdir. Ambalajınızın güvenli, emniyetli ve ürünlerinizin hasarsız olarak ulaşacağı bilindiğinde daha fazla müşteri ve tedarikçi sizinle çalışmak isteyecektir.
 
Sabitlemeniz gereken malzemelerin türü de çemberleme makinesi seçiminizi belirleyecektir. Örneğin, oluklu mukavva veya inşaat alanında ticaret yapan endüstriler, paletlenmiş yüklerini sabitlemek için özel makinelere ihtiyaç duyacaktır.
Keşfetmeniz gereken bir diğer şey de ürünlerinizi sabitlemek için kullanacağınız çemberlerdir ki kullandığınız araçları ve bunları uygulama yönteminizi etkileyeceklerdir. Polipropilen çember ek ve birçok uygulama alanına uygundur. Genellikle bir toka ve gerdirme aparatı, kullanılarak sabitleneceği gibi friksiyon ile de bağlanabilir.
 
Peki, ne tür araçlara ihtiyacınız olabilir? Seçeneklere bakalım:
 
Akülü ve Havalı Çemberleme Makinaları
Bu makinelerde gerdirme, yapıştırma ve kesme işlemi tek elden yapılır. Polipropilen ve polyester çemberler ile kullanılabilir.
Faydaları:
• Daha kısa çevrim süresine sahip olduğu için operatöre zaman kazandırır.
• Aynı zamanda tutarlı çember gerginliği sağlar.
 
Masa Tipi (çerçeveli-çerçevesiz) Makineler
En ağır çemberleme makinesi ağırlığı 100 kilodur. Düz bir zeminde tek bir personel tarafından sürüklenecek olursa rahatlıkla taşımadan tekerlekleri sayesinde bir yerden bir yere kolaylıkla taşınabilmektedir. 5 mm. genişliğinden başlayıp 15 mm. genişliğe sahip çemberler ile çalışmaktadır. Üzerine koyabildiğiniz ürün/ebat sınırı olmaksızın bütün ürünlere çemberleme işlemi uygulayabilirsiniz.
Faydaları:
• Hızlı ve tutarlıdır.
• Çemberin uzunluğu ayarlanabilir.
• Masaya sığacak her türlü eşya üzerinde kullanılabilir.
• Mobildirler ve saklamaları kolaydır, bu nedenle nadiren kullanmanız gerekiyorsa uygun bir seçim olabilir.
 
Full Otomatik (konveyörlü – konveyörsüz) Makineler
Yarı otomatik, hafif veya mobil ünitelerin dahil olduğu sistemdir.
Nasıl çalışır: Çemberler, operatör tarafından bir sondadan manuel olarak beslenir. Daha sonra bir germe ünitesinden geçer. Bir sensör bunu algılar ve ardından makine tarafından gerilir, kapatılır ve kesilir.
Faydaları: Zamandan tasarruf.
Bu ve bunun gibi birçok yöntem mevcuttur ve her geçen gün gelişmeye devam etmektedir. Onur Ambalaj ailesi olarak bu gelişim ile orantılı olarak bizler de gelişmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki değişim olmadan gelişmek imkansızdır. Zihnini değiştirmeyenler hiçbir şey değiştiremezler.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR