Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Avrasya Ambalaj Fuarı Mini Röportajlar ENMAK

Avrasya Ambalaj Fuarı Mini Röportajlar ENMAK

Erkan BAYLADI

Avrasya Ambalaj Fuarı Mini Röportajlar ENMAK
Firmanızdan ve hizmetlerinizden bahsedebilir misiniz?

Firmamız 1979 senesinde ilk başta ilaç sektörlerine dolum makineleri üretmek için kuruldu. Sonrasında sektörel gelişimlerle gıda sektöründe normal kimya sektöründe olmak üzere ihtiyaçlara yönelik cevaplar vermeye başladı. Son yaklaşık 15-20 senedir de özellikle deterjan sektöründe, sektörel olarak Türkiye’de liderlik gösteriyoruz. Onun haricinde yurt dışında da büyük firmalarla ortaklıklarımız var.

Öncelikle fuarınız nasıl geçiyor. Katılım oranında memnun musunuz?

Önceki senelerde pandeminin etkisiyle herhalde, bayağı bir azalma vardı fuar katılımlarında. Bu senekinde özellikle geçen seneye oranla daha yüksek bir katılım gözlemledik. Özellikle 2. Ve 3. Günü gayet yoğun geçiyor. Yurt dışından baya bir ziyaretçi var fuarda. Bu konuda gayet memnunuz.

Bir önceki fuarlara katılmış mıydınız?

Katıldık. Çoğuna da katıldık. Senelerdir katılıyoruz zaten.

Yabancı ziyaretçiler açısından değerlendirecek olursanız neler söylemek istersiniz?

O zaman yabancı ziyaretçiler daha çok…
Evet daha çok, özellikle Rusya pazarı. Yaşanan ambargolardan dolayı,  bizlere doğru yönelmiş durumda. Bunun da faydasını göreceğiz diye umuyorum.

Ambalaj fuarından beklentilerinizi öğrenebilir miyim?

Ambalaj fuarı, Tüyap ambalaj fuarı bu sektörde çok öncü bir nitelik taşıyor bizler için. Her sene üzerine katarak da ilerliyor. Beklentilerimiz yine bu noktada ürünlerimiz için yurt dışı pazarların daha ulaşılabilir olması için sağlamasını bekliyoruz. Zaten bu konuda da bir eksiği yok ama üzerine kata kata gideceğini düşünüyoruz.

Son olarak buradan sektöre neler söylemek istersiniz?

Gelişen dünya teknolojisiyle beraber, Türkiye’de bu ara tedarik ülkelerinden bir tanesi. İşçilik kalitesine özellikle özen gösterilmesi lazım. Bu konuda bütün firmaların yetişen personelde baya bir eksiklik olduğunu gözlemledim, diğer firmalarla da ettiğim sohbetlerde. Bu noktada özellikle sektörümüze değil de, devletimizin eğitim yapısıyla da alakalı olarak buna yüksek önem vermesi gerektiğini ve bu konuda bütün bütün firmaları desteklemesi gerektiğini düşünüyorum.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR