Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Derneklerden / ASD AMBALAJ KONGRESİ DÜNYAYI İSTANBUL'DA BULUŞTURDU

ASD AMBALAJ KONGRESİ DÜNYAYI İSTANBUL'DA BULUŞTURDU

2 gün süren kongreye 13 ülkeden 45 konuşmacı ve 1000 kişi katıldı...

ASD AMBALAJ KONGRESİ DÜNYAYI İSTANBUL'DA BULUŞTURDU

Ambalaj tedarikinde Avrupa ve Avrasya’nın merkezi olan Türkiye, sektörün dünya genelindeki en önemli isimlerini ve tüm paydaslarını Istanbul’da Ambalaj Sanayicileri Dernegi (ASD) tarafından düzenlenen ASD Ambalaj Kongresi 2019 Uluslararası Ambalaj Sanayi Kongresi’nde bulusturdu. Iki gün süren kongreye 13 ülkeden 45 konusmacı ve 1000 kisi katıldı. ASD Baskanı Zeki Sarıbekir, kongredeki açılıs konusmasında ambalaj sektöründe sürdürülebilir gelisme, döngüsel ekonomiye katkı ve sıfır atık yaklasımının devamı için ambalajın geri dönüsümünün önemine vurgu yaptı. Kapanıs panelinde de konusan ASD Baskanı, sektörün sürdürülebilirlik hedefiyle gelistigini ve yeni neslin ambalaj sektörü için yarattıgı fırsatların degerlendirilmesi gerektigini belirtti. 

Ambalaj sektörünün dünya genelindeki önemli isimlerini bulusturan “Sürdürülebilir Ambalaj ve Döngüsel Ekonomi” temalı ASD Ambalaj Kongresi 2019 Uluslararası Ambalaj Sanayi Kongresi, 21- 22 Kasım tarihlerinde Swissotel The Bosphorus Istanbul’da gerçeklesti. Kongrede iki gün boyunca yapılan 15 oturumda ABD, Almanya, Avustralya, Belçika, Birlesik Krallık, Brezilya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Ispanya, Isviçre, Japonya ve Türkiye olmak üzere 13 ülkeden 45 konusmacı yer alırken, kongreye 1000 kisi katıldı. 

“Sürdürülebilir Ambalaj ve Döngüsel Ekonomi, Karbon Ayakizi, Geri Kazanım Teknolojileri” baslıklı 3 oturumda döngüsel ekonomi odaklı, sürdürü-lebilir esnek ambalaj, sert plastik ambalaj, metal ambalaj, oluklu mukavva, kagıt/karton ambalaj, cam ambalaj ve mürekkep gibi yardımcı malze-melerin geri dönüsümü için yapılan çalısmalar 10 farklı sunumda katılımcılarla paylasıldı. ASD Ambalaj Kongresi 2019’da ayrıca Pazarlama ve Tüketici Egilimleri, Endüstri 4.0 ve Dijitallesme, Ambalajda Kalite ve Yeni Mevzuat, Ambalaj Ta-sarımı, Aktif ve Akıllı Ambalajlar, Küresel Ambalaj Sanayi Istatistikleri, Özel Oturum Dijitallesen Dünya ve Türkiye Cam Ambalaj Endüstrisi, Ambalaj ve Raf Ömrü, Ambalaj Baskı Teknolojileri, Gıda Ambalajlarında Yeni Çalısmalar baslıklı oturumlar da yer aldı. Oldukça kapsamlı planlanan kong-rede, katılımcıların verimli sonuçlarla ayrılması hedeflendi. 

Ambalaj ‘Sürdürülebilir Toplum’un yapı taslarından birisi
“Sürdürülebilir Ambalaj ve Döngüsel Ekonomi” temalı ASD Ambalaj Kongresi 2019 Uluslararası Ambalaj Sanayi Kongresi’nin kapanıs panelinde iki gün süren kongrenin genel degerlendirmesini yapan Ambalaj Sanayicileri Dernegi (ASD) Bas-kanı Zeki Sarıbekir, ambalajın sosyal, ekonomik, çevresel ve kültürel boyutları nedeniyle “Sür-dürülebilir Toplum” kavramının yapı taslarından birisi olduguna isaret etti. 

Kurumsal tüm firmaların sürdürülebilir kalkınma hedeflerini (Sustainable Development Goals- SDG) uluslararası kapsamda belirlemesinin önemli oldugunu ve gelecekte bu kavramın daha çok öne çıkacagını belirten Zeki Sarıbekir, sürdürülebilirlik çerçevesinde dünyanın ana konusunun bu olacagını ifade etti. Ambalajsız bir dünyanın düsünülemeyecegini anlatan Zeki Sarıbekir, sektörün sürdürülebilirlik hedefiyle gelistigini; yeni neslin ambalaj sektörü için bir fırsat oldugunu ve gelecekte en fazla önem kazanacak sektörler arasında ambalaj ve lojistigin yer alacagının altını çizdi. Zeki Sarıbekir, konusmasında kongreye katılan ve katkıda bulunan tüm paydaslara tesekkür etti. 

Yeni nesil fırsattır
Kongre açılıs oturumuna Birlesik Krallık’tan davet edilen Kusaklar Arası Liderlik ve Isyeri Iletisim Uzmanı Henry Rose Lee dikkat çeken ve çarpıcı konusmasında, kusaklar arası farklılıkların geçmisten günümüze süre geldigini söyledi. Su anda sirketlerin yönetiminde yer alan ‘Baby Boomers’ (1946-1964 arası doganlar), ‘Generation X’ (1965-1980 arası doganlar) ve ‘Generation Y’ (1981-1996 arası doganlar) kusaklarının, firma sürdürülebilirligini ancak yeni nesile uyumla devam ettirebileceginin altını çizen Henry Rose Lee, bunun ambalaj sektörü için bir fırsat oldugunu belirtti. 

‘Greenwashing’ uyarısı ​
Kongreye katılan Dünya Ambalaj Örgütü (World Packaging Organisation - WPO) Baskanı Prof. Pierre Pienaar da kapanıs panelinde firmalara ‘yanıltıcı çevreci vaatler ve mesajlar’ olarak tanımlanan ‘Greenwashing’ tuzagına düsmemeleri konusunda uyarıda bulundu. Sürdürülebilirlige vurgu yapan bir iletisim çalısmasının sirketlerin itibar yönetimi için olumlu katkılar sunacagını belirten Pienaar, ancak bunun dogru ve saglam kanıtlarla yapılması gerektigine dikkat çekti. Markaların kendileri ve ürünleri ile ilgili mesajların samimi ve seffaf olması gerektigini anlatan Pienaar, çevreci görünmek adına topluma yanlıs mesajların aktarılmaması gerektigini vurguladı. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Türkiye'nin Makinecileri Rusya'da Putin'le Buluşuyor.

    Türkiye'nin Makinecileri Rusya'da Putin'le Buluşuyor.

    Makine sektörü Rus sanayinin teknolojide stratejik çözüm ortağı olmayı hedefliyor. Rusya Federasyonu’nun en büyük sanayi fuarı INNOPROM’da bu yıl partner ülke olan Türkiye, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Tanıtım Grubu desteğiyle Ekaterinburg’ta tanıtım çalışmaları yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Gül Batur’un katılımıyla gerçeklesen fuarda Türkiye’nin Makinecileri markasıyla tanıtım çalışmaları yaptıklarını belirt... Devamı »