Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / ARTIK DÜNYA TÜRK MAKİNELERİNE VE MAKİNECİLERİNE OLDUKÇA GÜVENİYOR

ARTIK DÜNYA TÜRK MAKİNELERİNE VE MAKİNECİLERİNE OLDUKÇA GÜVENİYOR

Günlük hayatta kullandığımız her türlü ambalaj, bobinden bobine sarım yapılabilen tüm malzemelerin üzerine baskı yapabilen, dilimleme yapabilen veya laminasyon yapabilen makineler üretmekteyiz.

ARTIK DÜNYA TÜRK MAKİNELERİNE VE MAKİNECİLERİNE OLDUKÇA GÜVENİYOR
BAHATTİN YÜKSEL Genel Müdür

2005 yılından beri makine sektöründe hizmet veren Birlikflex olarak imalat, proje ve elektrik otomasyon konusundaki tecrübelerinizle birlikte firmanızın kuruluş aşamaları ve gelişimi hakkında okuyucularımızı bilgilendirebilir misiniz?

Öncelikle bu röpartaj için Sude Yayıncılık Yönetimine teşekkür ederim.Mustafa YÜKSEL, Muhittin YÜKSEL ve ben Bahattin YÜKSEL olarak 2005 yılında İstanbul Bayrampaşa da kurmuş olduğumuz aile şirketimiz her geçen gün biraz daha büyüyerek bugün 3500m2 kapalı alana sahiptir. Kurmuş olduğu ortaklıkla daha da güçlenen şirketimiz; inovasyon çalışmalarına da hız vererek, teknoloji, sürdürülebilirlik ve müşteri memnuniyeti ön planda olan, kurumsalbir şirket olarak yoluna devam etmeye ve hızla büyümeye devam etmekteyiz. Baskı makineleri konusunda rüştünü ispatlamış, belirli
bir vizyon ve misyonda hedef ve faaliyetlerine devam etmekteyiz.

Ağırlıklı olarak hangi sektörlere yönelik üretim yapıyorsunuz? Sektöre sunduğunuz mevcut ürün gruplarınız ve hizmetleriniz hakkında detaylı bilgi verir misiniz?

Ambalaj sektörüne hizmet eden makineler üretmekteyiz. Şöyleki ; günlük hayatta kullandığımız her türlü ambalaj (kağıt, opp ,bopp, alimunyum, poşet, bant vb) bobinden bobine sarım yapılabilen tüm malzemelerin üzerine baskı yapabilen, dilimleme yapabilen ve yalaminasyon yapabilen makineler üretmekteyiz.

2023 yılı için düşündüğünüz yeni bir proje, ürün ya da yatırım çalışmanız var mı?

Tabiki, son yönetim kurulu toplantımızda 2022 yılı değerlendirmesi ve 2023 yılı bütçesini yaparak bu konudaki yol haritamızı belirledik. Birlikflex olarak bizler teknolojiyi takip eden değil yön veren bir firma olmak gibi bir vizyonumuz olduğundan, daima yenilikçi ve teknolojik çalışmalar yapmak durumundayız. Bunun içinde 2023 yılı için Ar-Ge departmanımıza oldukça yüksek bir rakamda bütçe ayırarak sektöre yön verebilecek yeni çalışmalar yapmasını istedik. Ayrıca; yeni aldığımız ve 2023 yılında almayı planladığımız cnc makileri ile kapasitemizi %30 oranında artırmayı planlıyoruz.

Alanında uzman mühendis kadronuzla birlikte makinalarınızı müşterilerinizeözel üretiyoruz. Bu süreçfirmanızın organizasyon yapısı kapsamında
nasıl işlemektedir?

Ar-Ge sorumlumuz -aynı zamanda yönetim kurulu üyemiz- Mustafa YÜKSEL Bey yönetimindeki mühendislerimiz inovasyon çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir. Birlikflex olarak makine ve ekipman kalitesinden ödün vermeden müşterilerimizin talep ettiği spesifik durumları dikkate alıyoruz. Üretim hattımızda olmayan çok farklı bir makine talebi geldiğinde şirket yönetimi toplanarak müşterimiz için bu işin yapılabilirliğini tartışır, olumlu olması halinde Mustafa Beyden olabilecek en makul tarihte makine tasarımı istenir. Proje hazır olduğunda diğer bir yönetim kurul üyemiz olan Şenel Bey'e verilir bu sayede makine üretim hattına alınır. Tüm parçaların imalatı, montajı vs termin tarihi de dikkate alınarak makine hazır hale getirilir ve müşteriye teslimedilir.

Ürünlerinizi dünya genelinde hangi bölgelere pazarlamaktasınız? İhracat yaptığınız ülkelerden ve pazarlardanbahsedebilir misiniz?

Dünyanın neredeyse her bölgesinde makinemizin olması bizlere ayrıca gurur veriyor. Toplamda, 5 kıta ve 35 ülke de makinemiz çalışmaya devam etmektedir.Geldiğimiz konjektörde, global dünyada insanlığın tüketim odaklı olması ve tüketilen her ürünün ambalaja olan ihtiyacı; sektöre tüm zamanların en hareketli zamanını yaşatmakta. Dünyanın her yerinde bu ihtiyaç hızla artmakta ve bizlere duyulan ihtiyaç artmakta.

Birlikflex olarak, müşterilerinize satın almalarda nelere dikkat etmelerini önerirsiniz?

Müşterilerimizin ihtiyaç analizlerini yapmaları ilk önerimizdir. Yapılan analizler doğrultusunda; talebinin doğru anlaşılması ve karşılanması için bizlere aktarım sağlamaları önemlidir. Ürün talebinde sürdürebilirlik, güvenilebilirlik olmasının yanı sıra termin süresi önemli bir kriterdir.

3500 m2 kapalı alan içinde olup üretimin %80’inini ihraç eden bir firmasınız. Satış sonrasında müşterilerinize sağladığınız teknik
destek çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Makine tesliminden önce müşterilerimiz kendi operatörü ile firmamıza gelerek baskı test denemesi sürecinde bizlere eşlik etmektedir. Bu süreçte alıcı firmanın operatörüne makina kullanımı ile ilgili eğitim verilmektedir. Makine teslimi yapıldıktan sonra kendi teknik ekibimiz, firmaya 1 haftalık kurulum süreciyle beraber eğitim vermektedir. Yazılım ile ilgili olan sorunlarda uzaktan bağlantı yoluyla, uzaktan bağlantı ile çözülemeyen sorunlar için ise firma ziyaretiyapılarak teknik servis ile destek sağlamaktayız.

Üretilecek her makina için teknolojiyi yakından takip ettiğinizi biliyoruz. Bu çerçevede AR-GE departmanınız nasıl bir çalışma politikası izliyor?

Kendisini yenilemeyen firmalar yok olmaya mahkumdur. Bu düşünce ile alanında uzman mühendis kadro kurduk. Makinelerimizin; teknolojik ve mekanik ömrünün artırılması, sürdürülebilirlik, çevre dostu ve operatörlerin kullanım kolaylığı gibi müşteri memnuniyetini ve makinelerimizin kalitesini etkileyen konular da Ar-Ge yapmayave daima daha ileri bir hedefe ulaşmak için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz

Türkiye ve dünyada sektörün gelişimini değerlendirmenizi istersek neler söylersiniz?

Dünya da ve Türkiye de gelişen sanayiciliğin artmasıyla beraber teknolojik gelişmeler de oluşmuştur. Bu gelişmeler sayesinde daha kolay veri paylaşımı, endüstriyel ürün çeşitliliği, otomasyon ve akıllı cihazlarla iş gücünün azalması sağlanmıştır. Makine sektörü de bu gelişmeler doğrultusunda kendini yenileyen ve yapılandıran bir sektör haline gelmiştir.

12 - 15 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenen Avrasya Ambalaj Fuarına katıldınız. Fuar sizin için nasıl geçti? Fuarın ardından gelen geri bildirimleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Avrasya Ambalaj Fuarlarının verimliliği hakkında düşünceleriniz nelerdir? Fuarda Yurt Dışı ziyaretçi sayısının fazla olduğunu ve Türkiye makine
pazarına olan ilgilerinin arttığını gözlemledik. Avrasya ambalaj fuarının yabancı müşteriler ile türkiye pazarı arasında köprü görevinde olduğunu, müşteriler tarafından aldığımız geri dönüşlerdende görmekteyiz.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Son olarak şunu söylemek isterim ki, teknolojinin hızla ilerlediği bir dönemde makine sektöründe Türkiyemiz gerçekten çok iyi bir konumda. Artık dünya Türk Makinelerine ve makinecilerine oldukça güveniyor ve tercih ediyor. Afrikadan Avrupa’ya neredeyse her ülkeye makine veriyoruz. Bu aslında, istihdam için de, ihracat için de çok iyi bir gelişme. Ancak üzülerek ifade etmek isterim ki alttan çırak yetişmediği için kalifiyeli personel bulmak çok zorlaştı. Bu durum gelecekte daha büyük bir sıkıntı haline geleceği düşüncesindeyim. Ayrıcabizim gibi ihracat odaklı çalışan firmaların teşviklerle desteklenmesi gerekir. Bu iki sorun eğer çözülebilirse inşaat sektörü dışında makine sektöründe de dünyada söz sahibi bir ülke olmamız kaçınılmazdır
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR