Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Derneklerden / Ambalaj Sektöründen 6,5 Milyar Dolar İhracat

Ambalaj Sektöründen 6,5 Milyar Dolar İhracat

Ambalaj sektörü geçen yılı yüzde 26 değer artışı ile 6,5 milyar dolar ihracatla kapattı.

Ambalaj Sektöründen 6,5 Milyar Dolar İhracat
www.ambalaj.org.tr

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, “Birim değerimiz 2,5 dolar/kg civarında. Emtia fiyatları, hammadde sorunu, üretim maliyetlerinde 3 kata varan artışlar ve konteyner sıkıntıları ihracatımızı olumsuz etkileyen faktörlerin başında geliyor. Sürdürülebilirlik konusu ertelenmemeli. Atık ithalatına karşı olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum.” dedi.

Ürettiğimizin Yarısını İhraç Etmeliyiz
İhracat rakamlarını değerlendiren ASD Başkanı Sarıbekir, “Sektörümüz 2021 yılında 6,5 milyar dolarlık ihracat yapmış ve 2,7 milyar dolar dış ticaret fazlası vererek, cari açığa yaptığı pozitif katkısını artırmıştır. Ambalaj sektörü olarak her geçen gün daha çok ihracat yapmayı hedefleyerek Türkiye’de ürettiğimiz ambalajların en az yarısını ihraç edebilmek amacıyla çalışıyoruz.” dedi.

Üretim Maliyetleri 3 Kat Arttı, Ambalaja da KDV İndirimi Gelmeli​
Enerji ve üretim maliyetlerinin ortalama 3 kat arttığına dikkati çeken Sarıbekir, “Bölgemizde yaşanan sorunlar, Rusya-Ukrayna savaşı, hammadde sıkıntısı ve konteyner sorunu ihracatımızı ciddi anlamda olumsuz etkileyen faktörlerin başında geliyor. Emtia fiyatlarında artışlar var. Gıdada KDV oranı düşürüldü. Ambalaj sektörü de gıda sektörüne hizmet eden bir sanayi kolu. KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e inmeli” ifadelerini kullandı.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR