Pazar , 19 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Alpla ve Ecording İş Birliğiyle 100 Bin Tohum Topu, Toprakla Buluşmaya Devam Ediyor

Alpla ve Ecording İş Birliğiyle 100 Bin Tohum Topu, Toprakla Buluşmaya Devam Ediyor

Doğal hayatın korunması vizyonu kapsamında ecording ile iş birliği yapan ALPLA, Muğla’da toprağa kazandırmaya başladığı 100 bin tohum topunu, Cumhuriyetin 100. yılına armağan etti.

Alpla ve Ecording İş Birliğiyle 100 Bin Tohum Topu, Toprakla Buluşmaya Devam Ediyor
Plastik ambalaj üretimi ve atık plastiğin yeniden kazandırılması alanında dünyanın önde gelen markalarından ALPLA, küresel iklim krizine karşı sürdürülebilir, inovatif ve teknolojik çözümler geliştiren ecording ile iş birliği yaparak 100 bin tohum topunu Ege Bölgesi’nde toprakla buluşturmaya devam ediyor. Cumhuriyetin 100. yılına ithaf edilen proje, ALPLA’nın çevresel sürdürülebilirlik vizyonunun bir parçası olarak konumlanıyor.

ecoDrone’larla yapılan ormanlaştırma çalışmaları, ekim yöntemleri ile ormanlaştırılması uygun görülen ve AR-GE çalışmaları amaçlı olarak tahsis edilen sahalarda yapılmaktadır.

ALPLA, 100Yıla100binTohum diyor
İş birliğine dair ALPLA’dan yapılan açıklamada Birleşmiş Milletler’in duyurduğu Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden çevresel, sosyal ve kurumsal kulvarlarda önemli ilerlemeler kaydettikleri belirtilerek şu hususlara yer verildi:
“Çevresel sürdürülebilirlik konusunda azami derecede hassasiyet göstererek doğal hayatın korunması konusunda çok çeşitli projeler geliştiriyoruz. Tohum topu atılması da bunlardan biri...

Tohum topu, antik zamanlardan bu yana, toprak kazılmadan kolayca toprağa ekilmesini sağlayan bir yöntem. Nitekim, kuşlar da taşıdıkları tohumlar sayesinde yıllar boyunca dünyanın farklı coğrafyalarında doğanın ve doğal orman ekosistemlerinin oluşmasında önemli bir rol oynamaktadır. Buradan yola çıkan ve kuşlardan ilham alarak geliştirdiği ecoDrone’larla tohum topu atışı gerçekleştirip ormanlaştırmanın artmasına katkı sunan ecording ile iş birliği gerçekleştirdik. Bu iş birliği ile Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin tohum topunu toprakla buluşturuyoruz.

Tohum topları QR kodlarla takip edilecek
ALPLA ve ecording iş birliğiyle doğaya bırakılacak tohum topları, QR kodlar aracılığıyla izlenebilecek. Böylelikle kullanıcılar, operasyon sürecine ilişkin iletilen maillerle tohum toplarının doğadaki serüvenine ortak olabilecek.

Geçmişten bugüne oluşmuş orman ekosistemlerinin %99'u tohumlardan yetişti. Ağaçlardan dökülen, rüzgarda uçuşan, kuşlar veya böcekler tarafından uzaklara taşınan tohumlar, benzeri alternatiflerin gerçekleşmesi sonucunda toprak ile buluşarak hayat buldu. Tohum ekim uygulamaları, dünyanın farklı coğrafyalarında hem akademi hem de saha tecrübesine sahip kurumlar tarafından teknik olarak uygun görülen alanlarda, doğaya minimum müdahaleyle olması sebebiyle tercih edilmektedir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme

    Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme

    11 ayın sultanı Ramazan ayı geldi bile. Ramazan ayında beslenme düzenimiz oldukça fazla değişim gösteriyor. Bundan dolayı, bu dönemde dengeli beslenmemiz oldukça fazla önem taşıyor.... Devamı »
  • Ambalajsız Gıda Kalmasın!

    Ambalajsız Gıda Kalmasın!

    Avrupa’nın pek çok ülkesi, satışa sunulan gıda ürünlerinin daha hijyenik, sağlıklı ve uzun ömürlü olması için ambalajlı ürün yolunda büyük ve kalıcı adımlar atıyor.... Devamı »