Salı , 30 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Yüksek Mukavemetli, Estetik ve İşlevsel Çözüm Arayanlara Onur Ambalaj

Yüksek Mukavemetli, Estetik ve İşlevsel Çözüm Arayanlara Onur Ambalaj

“İnandığımız sürdürülebilir başarının peşinden gitmemiz, bize her zaman yeni ufuklar belirliyor. Bu sayede 40 yıl boyunca her zaman daha iyiye gitmeyi başardık ve bu şekilde devam etmesi için büyük bir disiplinle çalışıyoruz.” EMRE KURT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı/ Onur Packaging Vice Chairman of the Board of Directors

Yüksek Mukavemetli, Estetik ve İşlevsel Çözüm Arayanlara Onur Ambalaj
1-Onur Ambalaj, 1983 yılından bu yana ambalaj sektörüne hizmet vermek üzere kurulmuş çemberleme alanında öncü bir firma. 40 yılı aşkın süredir var olan firmanızın kuruluş sürecinden bugüne varlığını geliştirmek adına nasıl bir yol izlediğinizden bahseder misiniz?

Onur Ambalaj kuruluşundan bu yana her dönemde yüksek kaliteli ürün ve hizmetleri müşterilerine sunan bir felsefeye sahip olmuştur. Hem müşterilerine hem de kendi bünyesindeki çalışma arkadaşlarımıza her zaman en iyiyi sunmak için gayret gösteriyoruz. Dünyadaki yenilikleri takip ederek hem üretim hem de yönetim süreçlerinde bu yeniliklere entegre olacak şekilde yenilikler yapmaktayız. Bu durum Onur Ambalaj’ın başarısındaki en büyük faktör diyebiliriz.


2- Onur Ambalaj şu anda planladığı konumunda mı? Geleceğe yönelik hedefleri neler? Bu yıl içerisinde yeni bir ürün, yatırım ya da proje çalışmalarınız olacak mı?

Onur Ambalaj’ın makro ve mikro planlarını düşündüğümüzde gayet iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Yeterli mi? Her zaman kendimizle yarıştığımız için, değil. Geleceğe yönelik hedeflerimiz arasında sürdürülebilir enerji kullanımına geçiş, geri dönüşüm konusuna daha fazla eğildiğimiz projeler bulunuyor, global anlamda daha fazla alıcıya ulaşmak, marka bilinirliği ve değerini daha yukarı seviyelere çıkartmak üzerinde çalıştığımız projeler arasında bulunuyor.

3-Global pazarda faaliyet gösteren ve çemberleme konusunda uzman isimlerden olan Onur Ambalaj, hızla gelişen teknolojileri kendi bünyesine nasıl katıyor? AR-GE çalışmaları alanında nasıl bir yol ve yöntem izliyor?

Tüm çalışma arkadaşlarımız kendi alanlarında uzman kişiler. Her bir çalışma arkadaşımız ortak amacımıza katkıda bulunmak adına hem gelişen teknolojileri takip ediyor, hem de bununla ilgili sürekli iletişimde kalarak ve beyin fırtınası yaparak işimizin normali haline getiriyorlar. AR-GE alanında ürünlerimizin geliştirilmesi gereken yönlerinin saptanması için en önemli veriyi aslında müşterilerimizden alıyoruz. Bu bilgileri bir araya getirip sistematik bir şekilde yöntem ve analizleri yapıyoruz. Sonrasında geriye sadece denemek kalıyor. Bu noktadan sonra, “Her zaman daha iyiye” felsefemiz doğrultusunda süreç içerisinde istediğimiz noktaya geliyoruz.

4- Çember üretimleriniz sırasında çevre ve enerji verimliliğine dikkat ettiğinizi; bu anlamda çalışanlarınıza da sık sık eğitimler verdiğinizi görmekteyiz. Onur ambalaj, genel olarak çevreyi korumak adına neler yapıyor? Sizden de ayrıntılı dinlemek isteriz. 
Ürettiğimiz ürünlerin büyük bir kısmı geri dönüşüm hammaddeler kullanılarak üretiliyor. Üretilen ürünlerimiz de tekrar geri dönüştürülebilir birer ürüne dönüşüyor. Bu noktada hem çevrenin korunması hem de döngüsel ekonomi gibi konularda iyi bir yolda ilerlediğimizi düşünüyorum. Üretim tesislerimizde ve diğer tüm alanlarda enerjiyi daha verimli kullanmak, atıklarımızı ayrıştırmak, geri dönüştürmek ve bu bilinçle çalışma arkadaşlarımıza alışkanlıklar edindirmek temel amaçlarımız arasında. Çünkü bu yaşam şekli ve farkındalık hali pozitif anlamda yayılan, çoğalan ve gelişen bir durum. Çalıştığımız şirketlerin, anlaşma imzaladığımız firmaların bu konularda hassasiyet gösteriyor olması bizler için belirleyici unsurlar arasında. Reklam ve pazarlama stratejilerimizi oluştururken bu bahsettiğiniz konuların her zaman ilk 5’te oluyor olması ve bu konuda etki alanı oluşturmamız da bunun en büyük kanıtı. Yakın gelecekte çok daha büyük adımlar atarak ses getiren işlere imza atmayı hedefliyoruz.



5-Geçtiğimiz yıl Mescord Ambalaj firmasını satın alarak Onur Holding kuruluşunun bünyesine kazandırmıştınız. Bu ambalaj firmanız için 2024 yılı planlarınız nelerdir?
Mescord yüksek potansiyel içeren ve özellikle yurtdışına ihracat yapan bir firma. Dünyanın pek çok yerine ürünlerini gönderiyor. Planlama, lojistik, üretim sistemleri, daha fazla alıcıya ulaşmak ve en önemli konulardan biri olan var olan müşterilerimizin memnuniyet derecesini artırmak için aynı Onur Ambalaj’da olduğu gibi Mescord’ta da geliştirmelere ve yeniliklere devam edeceğiz. Şimdi sırada 40 yıldır birikerek gelen tecrübemizi ve sistemimizi hızlıca Mescord’a entegre edip gelecek dönemde Mescord’un parlayan yıldızını göz kamaştıracak bir noktaya getirmek istiyoruz.

6-Onur Ambalaj’ı fuarlarda aktif şekilde görmekteyiz. 2024 yılında özellikle katılmayı planladığınız bir fuar var mı?

Elbette, 2024 yılı için çok keyifli ve yoğun bir fuar takvimi oluşturduk. 10 global fuarı içeren bu takvimde İsviçre, İsveç, Almanya, İspanya, Amerika, Meksika, Fransa, Irak ve İngiltere bulunuyor. İsviçre ve İngiltere’deki fuarlarımızı tamamladık ve gayet keyifli ve verimli bir fuar etkinliği gerçekleştirdik. Mescord ve Onur Ambalaj olarak katılacağımız fuarlar hakkında hem sosyal medya platformlarından hem web sitelerimizden hem de diğer mecralardan her dönem detaylı ve eğlenceli paylaşımlar ve duyurular yapıyoruz. Okuyucularımız bu alanlardan bizleri takip edebilir, gelişmelerden haberdar olabilirler.

7-Depolama ve taşıma esnasında ürünleri sararak korumak için bir arada tutan çemberler, ürünün korunması ve muhafaza edilmesi için oldukça önemlidir. Bu anlamda çemberleme malzemesi alırken neleri göz önünde bulundurmalıyız? Bahseder misiniz?

İlk cümleniz oldukça isabetli bir tespit. Bu tespitin altını dolduracak olursak; doğru çember seçimi önemli bir husus, burada alanında uzman ekibimiz çok başarılı bir şekilde çözüm ortağınız oluyor. Ürünün kalitesi, çemberleme esnasında, nakliye ve depolama süreçlerinde kullanılan çemberleme aksesuarlarının işlevselliği ve kalitesi de en az çember kadar önemli bir rol oynuyor. İşlevsel, yüksek mukavemetli, hava koşullarından ve dış etkenlerden etkilenmeyen ürünlerin tercih edilmesi gerekiyor. Biz Onur Ambalaj olarak geçmişte olduğu gibi bugün de bu kaliteyi sunuyor. Ayrıca; satış sonrası destek, müşteri ile kurulan iletişim, çözüm ortağı olmaya devam etmek ve günün sonunda alıcıların içleri rahat ve güven duygusuyla bu alışverişi yapıyor olması gerekiyor. Biz bunu da ülkemizde ve pek çok yabancı ülkede en iyi şekilde yaptığımızı düşünüyoruz.

8-Biz Packworld Türkiye Dergisi olarak sizinle sohbet etmekten çok keyif aldık. Umarız okuyucularımız da aynı keyfi almışlardır. Son olarak bize ve okuyucularımıza neler söylemek isterseniz?

Packworld Türkiye ekibine konuk olmaktan büyük mutluluk ve onur duydum. Okuyucularımızın keyifle okuyacağını düşünüyorum. Son olarak; Onur Holding çatısı altındaki tüm markalarda olduğu gibi Mescord ve Onur Ambalaj’da da, “Her zaman, daha iyiye” söylemimiz bulunuyor. Çok uzak olmayan bir gelecekte başarılarımızın katlanarak artacağına inanıyorum. Burada büyük bir emek var.  Bizler kaliteli ürün ve hizmetleri, yenilikleri, inovatif atılımları, çevre, doğa ve yenilenebilir enerji konusundaki adımlarımızı atmaya devam edeceğiz.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • "BİZ KONSAYIZ"

    "En önemli gücümüz; üründe, hizmette ve iletişimde kaliteli ve sürdürülebilir başarıya olan inancımızdır."... Devamı »