Pazar , 28 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Yavuz Makina’dan 30’u Aşkın Ülkeye Yerli ve Milli Karton Bardak Makina İhracatı

Yavuz Makina’dan 30’u Aşkın Ülkeye Yerli ve Milli Karton Bardak Makina İhracatı

YMCUP Yavuz Makina Genel Müdürü Enes Yavuz, YMCUP’ın faaliyetleri ve çalışmalarıyla ilgili yönelttiğimiz soruları yanıtladı. 2 yıl içerisinde yeni bir tesis açmayı planlayan YMCUP Yavuz Makina, her geçen gün büyümeyi hedefliyor.

Yavuz Makina’dan 30’u Aşkın Ülkeye Yerli ve Milli Karton Bardak Makina İhracatı
Enes Yavuz, Genel Müdür

Firmanızı kısaca anlatabilir misiniz?

YMCUP kuruluşundan itibaren, profesyonel kadrosuyla dünya ekonomisinin gelişen dinamiklerine uygun, etkin ve çağdaş anlayışla doğru zamanda, doğru yerde ve doğru fiyatla kaliteli ürün ve hizmeti müşterilerine sunmayı ilke edinmiştir. Yönetim Kurulu Üyeleri olarak, 1984 yılından beri aile büyüklerinden edindiğimiz tecrübeleri kullanarak Yavuz Makina'yı kurduk. Modern gelişmeleri takip ederek firmamızı büyüttük. Yavuz Makina olarak, firma ve işletmelere son teknoloji bardak makinaları ve çeşitli durumlarda da bardak kâğıdı tedarik etmekteyiz. YMCUP’ın kaliteye verdiği önem, hammadde seçimi ile başlar ve üretimden ürünün müşteriye ulaştırılmasına kadar tüm süreçleri kapsar. Şirket olarak tam 13 adet karton bardak ve kap imalat makinasının patentine sahibiz. Aynı zamanda ISO 9001, ISO18001 ve ISO 14001 kalite belgelerimizi de üstün uğraşlarımız, vizyonumuz ve hedeflerimiz sonucunda almayı başardık. Yenilikçiliği, sürdürülebilir başarının temel anahtarı olarak gören YMCUP, bu bilinçle her yeni günü, yeni bir bakış açısıyla değerlendirmekte ve inovasyon faaliyetlerine önem vermektedir.

Firmanızın sektördeki faaliyetlerini anlatarak, üretim konunuz, üretim miktarınız, istihdam, kapasite büyüklüğünüz, ithalat ve ihracat bilgilerinizi bizimle paylaşır mısınız?
Firmamız, sektörde kâğıt bardak üreten firmalara karton bardak makinaları üretmektedir. Çeşitli kâğıt bardak kesim, yapıştırma, üretme, çift katlı kâğıt bardak üretimi gibi alanlarda aktif olarak rol alıyoruz. Bunun dışında bardaklar için kâğıt da tedarik etmekteyiz. İstanbul’da 2, Çorum’da 1 adet olmak üzere 150 kişiye istihdam sağlıyoruz. İstanbul Bayrampaşa’da yer alan fabrikamız 1500 metrekare, Başakşehir’deki fabrikamız 750 metrekare ve Çorum’daki fabrikamız ise 3000 metrekarelik kapalı alana sahiptir. Oldukça büyük kapasitelerde makinalar üretiyor, tüm işletmelerin ihtiyacını karşılayacak çeşitli modellere ev sahipliği yapıyoruz. Ülkemizde pek çok firmaya yaptığımız tedarikin yanında 30’u aşkın yabancı ülkeye makinalarımızı ihraç ediyoruz.
 

İnsan sağlığına ve çevreye duyarlı üretimi benimseyerek çalışmalarınıza devam ediyorsunuz. Bu kapsamda firmanız ile sürdürebilirlik ilişkisini nasıl değerlendiriyorsunuz? 
Bizler çevreci ve doğa dostu düşünce sistemimiz ile birlikte karton bardak makinalarımızı imal ederken çevre şartlarına dikkat ediyor, atıklarımızı düzenli bir şekilde biriktiriyor ve hepimizin ortak mirası olan dünyamızı koruyoruz.

YMCUP, başarılı geleceğin temelini oluşturan kalite odaklı yönetim anlayışı, insana ve çevreye duyarlı yaklaşımı, sürdürülebilir başarıya verdiği önem ve yenilikçi faaliyetleri ile uzun vadeli değer yaratmaya devam edecektir. 

2021 yılını nasıl geçirdiniz? 2022 yılına ilişkin firmanızın büyüme, kapasite, yeni bir yatırım, proje, ürün, Ar-Ge çalışması ve yurt dışı pazar anlamında hedefleri nedir? Yatırımlarınızın içeriği ve ne zaman devreye gireceği hakkında bilgi verir misiniz?
2021 yılında hedeflediğimiz büyüme oranlarına başarıyla ulaştık. Kurduğumuz yeni fabrikamızla beraber üretim kapasitemizi artırarak büyük bir adım atmış olduk. Özellikle şu anda yeni kurduğumuz fabrikamıza ve hâlihazırda var olan fabrikamıza yeni makina takviyeleri yaptık. Vizyonumuzu genişleterek diğer tek kullanımlık ürünleri üreten makinalar da imal etmeyi planlıyoruz. Ar-Ge bölümünde çalışan mühendislerimiz, ürettiğimiz makinaların elektrik tasarrufu ve üretim kalitesi olarak dünya standartlarının üstüne çıkması için yeni geliştirmelerde bulundular. İhracat ağı ve modern gelişmeleri takip etmek amacıyla dünya çapında düzenlenen fuarlara katılım gösterdik. Ayrıca yurt dışı ve yurt içi reklam ağı konusunda önemli yatırımlar yaparak marka değerimizi katlamayı planladık. En geç 2 yıl içerisinde yeni bir tesis kurmak ve ürün skalamızı bir hayli genişletmek şu anki en büyük hedefimizdir. 2021 yılında yakaladığımız ivmeye ve gelişmelere bağlı olarak 2022 yılında da büyük adımlar atmayı planlıyoruz. Öncelikle modern teknolojinin gelişimini takip ederek tüm modellerimizi kusursuz hale getirmeyi planlıyoruz. En iyi modellere sahip olmak için makinalarımızın elektrik tasarruflarını o zamanın şartlarındaki en yüksek seviyeye getirmek ana amacımız. Bunun yanında fabrikalarımızın giderlerini en optimum seviyeye getirerek yeni bir fabrika açmayı da hedeflerimiz arasına koyduk. Öncelikli amaçlarımıza ulaştıktan sonra dinlenmeden bu hedefleri de devreye sokmak ve durmadan ilerlemek istiyoruz. 
Yatırımlarınızın firmanıza sağlayacağı katkılardan bahsedebilir misiniz?
Yatırımlarımız, ilk aşamada yeni bir fabrika olarak bizlere geri dönüş yapacak ve üretim kapasitemizi artıracaktır. Bunun dışında reklamlara verdiğimiz yatırımlar ve yurt dışı ağlarımız ile müşteri portföyümüzü geliştireceğiz. Ar-Ge yatırımlarımızın sonucu ise şu anda makinalarımıza tasarruf ve verimlilik olarak yansımış durumda.

Pazarda etkinliği sürdürebilmenin yollarından biri satış sonrası teknik destek hizmetleri. YMCUP Yavuz Makina olarak müşterilerinize sunduğunuz teknik destek ve satış sonrası çözümleriniz nelerdir?
YMCUP olarak bizler, müşterilerimize satıştan sonraki aşamalarda da destek olarak onların memnuniyetini artırmayı hedefliyoruz. Yerli kağıt bardak imalatında lider bir firma olarak, tüm müşterilerimize teknik servis sağlıyoruz.

Müşterilerimiz makinalarıyla ilgili herhangi bir sorun yaşadığı zaman uzman teknik ekibimizi çağırabilir, profesyonel yardım alabilir ve sorunlarını en kısa süre içerisinde çözebilirler. Geniş yedek parça envanterimiz ile makinalarımızın her daim ilk günkü verimliliğiyle çalışmasını sağlıyor, yerli üretim parçalarla müşterilerimizin yardımına koşuyoruz.
Sektördeki sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik öneri ve beklentilerinizle ilgili neler söylersiniz?
Sektörümüzde bizlerin önüne çıkan en büyük sorun yabancı ülkelerle rekabet oluyor. Her sektörde olduğu gibi ucuz iş gücü, sektörümüzde de rekabet edilemez bir ortam oluşturuyor. Bu doğrultuda beklentimiz, yurt dışından ihraç edilen makinalara koyulan vergilerin kısmi olarak artırılmasıdır. Bu adımla birlikte kendimizi daha çok kanıtlayarak büyüyecek, istihdamımızı ve yatırımlarımızı büyük oranda artıracağız.

Son olarak eklemek istedikleriniz?​
Öncelikle firmam adına bizi bu röportajda konuk olarak aldığınız için çok teşekkür ediyorum. Yavuz Makina olarak bizler, her zaman başta ülkemize ve vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Yerli ve milli makina üreticileri olarak yurt dışında ülkemizin adını gururla taşıyacağımızı sizlere belirtmek istiyorum.

Gelecekte de şimdiki gibi özveri ve hırsla çalışmaya ve ilerlemeye devam edeceğiz. Uzman ekibimiz, çok değerli çalışanlarımız, mühendislerimiz ve müşterilerimizle sektörümüzün lideri olarak, geçmişte olduğu gibi daha pek çok başarılara imza atacağımızdan eminiz. 
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • HANNOVER MESSE 2020, Temmuz ayına Ertelendi

    HANNOVER MESSE 2020, Temmuz ayına Ertelendi

    Deutsche Messe A.G, Almanya’nın Hannover şehrinde 20 – 24 Nisan 2020 tarihlerinde gerçekleştirmeyi planladığı HANNOVER MESSE Fuarını 13 - 17 Temmuz 2020 tarihine erteleme kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamada söz konusu kararın son dönemde etkisi dünya genelinde artıran Corona virüsünün etkili olduğu belirtildi.... Devamı »