Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Sürdürülebilir Ambalaj Çözümlerinde Dünya Lideri IFCO, Türkiye’de Yatırımlarına Devam Ediyor

Sürdürülebilir Ambalaj Çözümlerinde Dünya Lideri IFCO, Türkiye’de Yatırımlarına Devam Ediyor

Dünyanın önde gelen Yeniden Kullanılabilir Plastik Kasa tedarikçisi IFCO, Türkiye’deki ikinci yıkama merkezini Konya’da açtı.

Sürdürülebilir Ambalaj Çözümlerinde Dünya Lideri IFCO, Türkiye’de Yatırımlarına Devam Ediyor
50'den fazla ülkede, taze gıda üreticilerine temiz kasalar temin edilmesi, kasaların ulusal ve yerel zincir mağazalardan geri toplanması, temizlenip yeniden sevkiyata hazırlanmasını kapsayan kasa yönetiminin tüm süreçlerine ilişkin hizmet sunan IFCO, açtığı son yıkama merkezinde yıllık 40 milyondan fazla kasasını yıkayacak. 
 
1992 yılında Almanya’da kurulan ve kısa sürede dünyanın önde gelen Yeniden Kullanılabilir Kasa tedarikçisi haline gelen IFCO’nun Türkiye’deki ikinci yıkama merkezinin açılışı Konya’da, IFCO üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti. Açılışta IFCO CFO’su Julian Zu Putlitz ve Güney Avrupa Bölge Başkanı Francesca Amadei, Konya Yıkama Merkezi ile ilgili düşüncelerini ve IFCO’nun Türkiye pazarı ile ilgili değerlendirmelerini paylaştılar. Konya’da açtığı ikinci servis merkeziyle IFCO, tedarik zinciri yönetiminde karbon emisyonunun düşürülmesini amaçlıyor.  
 
2011 yılında Gebze Dilovası’nda yaptığı ilk yatırımla Türkiye’ye adım atan IFCO, toplam 7.200 m2’lik Konya Servis Merkezi’ni, her boyuttaki ve türdeki IFCO Katlanır Kasa’yı işlemek ve tasnif etmek için tasarladı. Söz konusu merkezde, IFCO SmartCycle akıllı geri dönüşüm prensibi ile kasalar tamamen otomatik şekilde tasnif edilerek yüksek basınçlı makinalarda yıkanıyor ve sanitasyonları sağlanıyor. Yeni servis merkezi, IFCO'nun 2025 yılına kadar operasyonlarda karbon nötr olma ve 2040 yılına kadar tüm işletmeler genelinde net sıfır emisyona ulaşma yönündeki iddialı hedefleriyle uyumlu enerji verimliliği, koruma ve sürdürülebilirlik önlemleri açısından da dikkat çekiyor.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • MilkaLU ve MilkaTUC

    MilkaLU ve MilkaTUC

    Milka, dünyanın önde gelen bisküvi markalarıyla el ele verdi, bisküvi ve krakerin çikolatayla olan eşsiz uyumunu damaklara taşıyan Milka LU ve Milka TUC’u Türkiye’ye getirdi.... Devamı »