Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / OMRON, 250 kg Yük Kapasiteli LD-250 Mobil Robotu Sunuyor

OMRON, 250 kg Yük Kapasiteli LD-250 Mobil Robotu Sunuyor

Farklı mobil robot türlerini tek bir sistem üzerinden kontrol eden sektörün ilk çözümü

OMRON, 250 kg Yük Kapasiteli LD-250 Mobil Robotu Sunuyor
OMRON Corporation (Merkezi: Shimogyo-Ku, Kyoto. Başkan ve CEO: Yoshihito Yamada), LD-250 adı verilen yeni bir mobil robotu piyasaya sürdü. 250 kg yük kapasiteli LD-250, şirketin LD serisi mobil robotlarına eklenen en güçlü ve en yeni üyesi. Sektörde ilk defa, farklı yük kapasitelerine sahip birden fazla mobil robotun tek bir sistem üzerinden kontrol edilmesini sağlayan Fleet Manager ile birlikte daha esnek ve optimize edilmiş bir otonom malzeme taşıma sistemi elde edilmesine katkıda bulunuyor.
Bu sayede tüm dünyadaki fabrikalar, gelişmiş ülkelerdeki azalan iş gücü ve gelişmekte olan ülkelerdeki artan iş maliyetlerine rağmen üst düzey karma üretimde kârlılığı ve verimliliği artırma konusunda karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelebilirler.
Yeni LD-250 mobil robot 250 kg yük kapasitesine ve neredeyse iki kat yüzey alanına sahip. Böylece, geleneksel olarak taşıma arabalarıyla işçilerin taşıdığı şanzıman blokları ve hacimli paketleme malzemeleri gibi büyük otomobil bileşenlerini taşımak için kullanılabilir. Müşteriler, OMRON'un sektörde bir ilk olan Fleet Manager ürününü kullanarak otonom malzeme taşıma sistemini optimize edebilir. Trafik yönetimi, pil yönetimi ve araç navigasyonu işlemlerini yapan Fleet Manager ile farklı yük kapasitelerine ve özelliklere sahip 100 adede kadar OMRON mobil robottan oluşan geniş bir filo kontrol edilebilir. LD serisi mobil robotlar, malzemeyi taşımak için en iyi rotaları otomatik olarak hesaplarken insanlardan ve engellerden kaçınabilir.
OMRON'un Endüstriyel Otomasyon Şirketi'nde Robotik İş Geliştirme Projesi Kıdemli Genel Müdürü olan MotohiroYamanishi şunları söylüyor: "OMRON'un 'innovative-Automation' konsepti kapsamında 2015'te ABD merkezli robot şirketi AdeptTechnology, Inc.ı satın almasından bu yana OMRON, müşterilerin robot teknolojilerimizle esnek üretim gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için harika kaynaklar sunuyor." Yamanishi, sözlerine şöyle devam ediyor: "Malzeme taşıma operasyonu, dünya çapında birçok sektörde hızla gelişen bir alan ve yeni LD-250, müşterilerin malzeme taşıma işlemlerini otomatikleştirmeleri için daha fazla seçenek sunarak bu girişimi bir adım ileriye taşımada önemli bir rol oynayacaktır."
OMRON Endüstriyel Otomasyon iş kolunun bir parçası olan ve hem robotik hem de üretim sektörlerine yönelik emniyet çözümlerinin lider sağlayıcısı OMRON RoboticsandSafety Technologies, Inc.ın Başkanı ve CEO'su TomMathias, konuyla ilgili şu sözlerine yer verdi: "Ürünlerin ve malzemelerin fabrika ve depo içinde taşınmasını kapsayan saha lojistiği, işin sıklığı ve yoruculuğunun yanı sıra artan işçilik maliyetleri nedeniyle birçok şirket için ciddi bir zorluk haline geliyor. OMRON mobil robotlar, insanlarla aynı ortamda günün 24 saati, yorulmadan, gecikmeden ve güvenle çalışabilmeleri sayesinde şirketlerin bu sorunu çözmelerine yardımcı olabilir.
 
OMRON'un mobil robot LD serisine LD-250'nin eklenmesiyle otomotiv, elektronik, gıda ve emtia gibi çok çeşitli sektörlerden müşterilerin artık sabit malzeme taşıma ekipmanları kurmaları gerekmez. Bunun yerine, değişen pazar taleplerini esnek bir şekilde karşılayabilecek bir sistem elde edebilirler. OMRON, işçileri basit, sıkıcı ve yorucu malzeme taşıma işinden kurtarıp daha yaratıcı işlere odaklanmalarını sağlayarak toplumsal zorlukların çözülmesine katkıda bulunmaya devam edecektir.
Yeni LD-250'nin öne çıkan özelliklerinden bazıları şunlardır:
Daha Fazla Yük Kapasitesi ve Daha Sağlam Yapı: 250 kg'lık yük kapasitesine sahip olan LD-250, OMRON'un şu ana kadar LD-60 (60 kg yük kapasiteli) ve LD-90 (90 kg yük kapasiteli) ve 130 kg kapasiteli Araba Taşıyıcı modellerinden oluşan LD mobil robot serisinin etkileyici yeni üyesidir.
LD-250, istenmeyen dış darbelere ve daha zorlu görevlere dayanabilecek sağlam metal yüzeylerle üretilmiştir. Örneğin otomotiv sektöründe şanzıman blokları, koltuklar veya kablo demetleri gibi büyük parçalarla yiyecek ve emtia sektöründeki hacimli paketleme malzemelerini taşımak için uygundur.
Üst Düzey Karma Filo Yapısı:Sektör lideri Fleet Manager ile müşteriler yeni LD-250 dahil olmak üzere 100 robota kadar çeşitlilik gösteren mobil robot filolarını kolayca yönetebilirler. Robotlar, uyumluluk veya performans konusunda endişelenmeden aynı sistem üzerinden kontrol edilebilir.
Daha Hızlı Yatırım Getirisi:LD-250, müşterilerin mobil robota daha fazla yükleme yapmasını sağlayarak daha ağır partilerle daha az yolculuk yapmasını ve yatırım getirisini artırmasına olanak tanır. Müşteriler, mümkün olan en verimli ve esnek malzeme taşıma sistemini oluşturmak için LD modellerini birleştirebilir ve eşleştirebilirler.
Özelleştirilebilir: LD serisi, endüstriyel ortamlar için en özelleştirilebilir mobil çözümü sunar. LD-250, müşteri ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayan bir çözüm oluşturmak için konveyör üstleri, kurye sistemleri ve adaptif malzeme taşıma mekanikleriyle kolayca özelleştirilebilir. LD-250 aynı zamanda OMRON'un mobil robot filolarını HAPS*1, yan lazerler ve Acuity*2 görsel denetim lokalizasyonu gibi performans artıran aksesuarlarla özelleştirme imkanından da yararlanır.
LD-250 ve OMRON TM Kolaboratif Robotların entegrasyonu, malzeme taşımanın yanı sıra, işleme görevlerini gerçekleştirebilen ağır hizmet tipi "mobil manipülatörler" için de yeni bir pazar oluşturacaktır.
Müşteriler bugünden itibaren yeni LD-250'yi OMRON'un dünya çapındaki satış ofislerinden sipariş edebilir. OMRON'unglobal ağı, mobil robotların dünya çapında uygulanmasını desteklemek için benzersiz bir donanıma sahiptir.
*1 HAPS: Yüksek Hassasiyete Sahip Konumlandırma Sistemi
*2 Acuity: Patentli Acuity teknolojisi, mobil robotun sık değişen ortamlara uyum sağlamasına yardımcı olan ek bir "lokalizasyon" yöntemi sağlar.
"innovative-Automation" Hakkında
Endüstriyel otomasyon alanında bir lider olan OMRON, görsel denetim sensörleri ve diğer giriş cihazlarından, servo motorlar gibi çeşitli kontrolörler ve çıkış cihazları ile çeşitli emniyet cihazları ve endüstriyel robotlara kadar kontrol komponentleri ve ekipmanları alanında çok çeşitli ürün gruplarına sahiptir. OMRON, bu cihazları yazılım yoluyla birleştirerek dünya genelindeki üreticiler için eşsiz ve son derece etkili otomasyon çözümleri geliştirmiştir. Geliştirdiği ileri teknolojileri ve kapsamlı cihaz çeşitliliğini temel alan OMRON'un ortaya koyduğu "innovative-Automation" adlı stratejik konsept, yenilikçiliğin üç temel öğesinden oluşmaktadır: "entegre" (kontrol evrimi), "akıllı" (ICT ile geliştirilen akıllı sistemler) ve "interaktif" (insanlar ve makineler arasında yeni bir uyum). OMRON, bu konsepti hayata geçirerek üretim alanlarına yenilik getirmek için var gücüyle çalışmaktadır.
OMRON Corporation Hakkında
OMRON Corporation otomasyon alanında "Sensing& Control + Think" temel teknolojisinden güç alan bir dünya lideridir. OMRON'un faaliyet alanı; endüstriyel otomasyon ve elektronik komponentlerden otomotiv elektronik komponentleri, sosyal altyapı sistemleri, sağlık hizmetleri ve çevre çözümlerine kadar geniş bir alanı kapsar. 1933 yılında kurulan OMRON, dünya genelinde 36.000'den fazla çalışanıyla 117 ülkede ürün ve hizmet sağlamaktadır. OMRON, endüstriyel otomasyon alanında daha iyi bir toplum oluşturmak amacıyla kapsamlı müşteri desteğinin yanı sıra gelişmiş otomasyon teknolojileri ve ürünleri sunarak üretimde yenilikçiliği desteklemektedir. Daha fazla bilgi için OMRON web sitesini ziyaret edin: http://www.omron.com/

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • KIŞ GEZİ ROTALARI TÜRKİYE'DEN  FARKLI ROTA ÖNERİLERİ

    KIŞ GEZİ ROTALARI TÜRKİYE'DEN FARKLI ROTA ÖNERİLERİ

    Gezi deyince akla ilk olarak yaz ve bahar ayları gelse de, kışın cazibesi bir başka. Bir de kar yağdıktan sonrası… Hava durumuna göre harika doğa yürüyüşleri, eşsiz manzaralar kış gezi rotalarında sizi bekliyor. Bu sayımızda, daha sakin ve doyasıya geçirebileceğiniz bir tatil için kış gezi rotalarını ve 8 farklı rota önerisini derledik.... Devamı »