Pazar , 28 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Gezi Notları / Makedonya’da Unutulmayacak 5 Farklı Yolculuk Rotası

Makedonya’da Unutulmayacak 5 Farklı Yolculuk Rotası

Balkanlarda seyahat etmenin şüphesiz en güzel yanı aramızdaki 5 asırlık duygusal bağ. Atatürk’ün yetiştiği topraklara yolculuk, bugün hala şakır şakır Türkçe konuşan Türk nüfusu, Osmanlı’nın arkasında bıraktığı mimari ve kültürel izler insanın kalbine dokunuyor. Bu sebeple Avrupa’daki diğer yerlerden çok daha duygusal bir ülkedir.

Makedonya’da Unutulmayacak 5 Farklı Yolculuk Rotası
Makedonya’da Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Yer
 
Burnumuzun dibindeki tatlı Balkan kaçamağı Makedonya, hem Türkiye’den vizesiz gidilebilen bir ülke olmasıyla, İstanbul’dan sadece 1 saat 15 dakikalık bir uçuş ile varılmasıyla ve 3-4 güne sığabilen kompaktlığıyla haftasonu gezileri için uygun bir yer.

Üsküp
Türkçe adıyla Üsküp, Avrupa’nın eklektik şehirlerindendir. Her tarafında müze, çeşme, köprü ve heykel bulunuyor. Makedonya’nın ulusal kimliğinin oluşmasında bu eserlerin önemi büyüktür. Taş Köprü, Sveti Kaplıcalar Kilisesi, Tvrdina Kalesi ve Eski Türk Çarşısı gibi yerler turizmin ağırlıklı olduğu yerlere örnek verilebilir. Üsküp’ün gece hayatı için de Makedonija Caddesi’ni tercih edebilirsiniz.
 
Bitola
Bir zamanlar “konsoloslar şehri” olarak bilinen eski bir Osmanlı kasabasıdır. Diplomatik işlerin yürütülmesi için burası bir merkez gibi kullanılmış. “Zarif ve sofistike” tanımını rahatlıkla yapabiliriz. Türk camileri ve 18. yüzyıldan kalma geleneksel evler güzel bir deneyim yaşatıyor. Kahvenizi yudumlarken etrafı seyredebileceğiniz güzel mekânlar da var.
 
Aziz Naum MANASTIRI
Manastır Aziz tarafından 893-900 de inşa edildi. Ohridli Naum'un ilk öğrencilerinden olan genç Kiril ve Metodi kardeşlerdir.Öğretmenlik kariyerini bitirdikten sonra 900'de Naum Ohridski bu manastıra emekli oldu. 23 Aralık 910'da ölümünden sonra, aslen "Kutsal Başmelekler" olarak adlandırılan manastır kilisesi adını almaya başladı. Ayrıca Ohri St. Naum kalıntılarını barındırır.
 
Krusevo
Sadece 10 bin vatandaşa sahip olmasına rağmen, Krusevo bir zamanlar bağımsız bir şehirdi. Makedonlar, Osmanlı’dan ayrılıp bağımsız olmak için bu şehirde güçlerini birleştirmişler. Dolayısıyla Krusevo, Makedonya tarihinde önemli bir yere sahiptir.
 
Mavrovo Ulusal Parkı
Kayak yapmak için mükemmel bir yer olan Mavrovo; kilometrelerce orman, kanyon, şelale ve karst alanları içeren Makedonya’nın en büyük kış tatil beldesidir. Ülkenin en yüksek zirvesini Mt Korab’ı (2764 metre) da görebilirsiniz. Ziyaret zamanınız fark etmeksizin her dönem burada şaşırtıcı manzaraları seyredebilirsiniz. Doğaseverler çeşitli fauna ve flora arasında dolaşıp, göl çevresinde yürüyüşe çıkabilir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR