Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Gezi Notları / Keşfedilmeyi Bekleyen Yaz Tatili Rotaları

Keşfedilmeyi Bekleyen Yaz Tatili Rotaları

Birbirinden güzel, keşfedilmeyi bekleyen 4 yaz tatili rotası...

Keşfedilmeyi Bekleyen Yaz Tatili Rotaları
Kış mevsiminin ardından, yaz ayı geldi bile. Peki tatil planınızı hazırladınız mı? Yaz tatili için nereye gideceğinizi henüz planlamadıysanız, stres ve gürültüden uzak sizin için hazırladığımız listeye göz gezdirebilirsiniz. İşte her biri birbirinden güzel, keşfedilmeyi bekleyen 4 yaz tatili rotası. 
 
1. MERSİN – NARLIKUYU
Narlıkuyu’nun, tarihi Roma İmparatorluğu dönemine kadar uzanıyor. Bu sahil şeridinde tatil yapılabilecek birçok belde yer alırken, Narlıkuyu’yu onlardan ayıran en önemli özelliği suyun serin (15-16 derece)  ve tatlı olması. Hem tarihi mekanlar gezmeyi seviyor hem de denize girmek istiyorsanız, Narlıkuyu tam da size göre. 
 
2. GÜMÜŞHANE - ZİGANA KÖYÜ
Trabzon – Gümüşhane sınırında yer alan Zigana köyü, enfes yeşil doğasıyla, sessiz sakin bir tatil için çok fazla elverişli. Bu yaz tatilinizi, dağ havası alarak, kamp yaparak geçirmek istiyorsanız bu Karadeniz yaylasını çok seveceğinize eminiz. Ayrıca Zigana Köyüne gitmişken mutlaka Limni Gölü’nü de ziyaret etmelisiniz. 
 
3. ÇANAKKALE – ASOS
Edremit Körfezi’nin kuzeyinde kalan bu kent adeta başka bir evrenden gelmiş gibi. Masmavi deniziyle, binlerce yıllık antik kentleriyle ve muhteşem doğasıyla huzur ve sakinliği vadeden bu küçük yeri çok seveceksiniz. Dağ ile denizin birleştiği bu muhteşem yerde ister körfezin serin denizinde yüzebilir, isterseniz dağların yeşil örtüsünde kaybolabilir, isterseniz de tarihi bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Tabi en güzeli hepsini birden yapmak!
 
4. KASTAMONU -  CİDE GİDEROS KOYU 
Kastamonu’nun Cide ilçesine bağlı olan Gideros Köyü keşfedilmemiş harika doğa noktaları ile çevrilidir. Meşe, kayın, kestane, şimşir ve çam ağaçlarıyla dolu bu koy Karadeniz’in dalgalı denizinin aksine durgun bir denize sahip. Burada, yeni tutulmuş taptaze balıkların tadına bakabilir, Kastamonu’nun yöresel lezzetlerini de deneyebilirsiniz. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • MilkaLU ve MilkaTUC

    MilkaLU ve MilkaTUC

    Milka, dünyanın önde gelen bisküvi markalarıyla el ele verdi, bisküvi ve krakerin çikolatayla olan eşsiz uyumunu damaklara taşıyan Milka LU ve Milka TUC’u Türkiye’ye getirdi.... Devamı »