Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Benim Köşem / “Kaliteyi Sürdürebilmenin Tek Yolu; Yenilikleri Daima Takip Etmektir” 'EKİN MAKİNA'

“Kaliteyi Sürdürebilmenin Tek Yolu; Yenilikleri Daima Takip Etmektir” 'EKİN MAKİNA'

Genel Müdür Abdullah Karabulut, Ekin Makinanın faaliyetlerini anlattı.

“Kaliteyi Sürdürebilmenin Tek Yolu; Yenilikleri Daima Takip Etmektir” 'EKİN MAKİNA'
www.ekinmakina.com

Abdullah KARABULUT
Genel Müdür


Ekin Makina olarak 1994 yılında İstanbul – Eyüp – Topçular semtinde 300 m2 alanda 4 personelle çalışmalarımıza başlamış olup, aynı yılın sonunda ilk üretimimiz olan Ekin190 Ton Plastik Enjeksiyon Makinasını (Kontaktörlü, Bilgisayarsız) üretmeyi başardık. Takvimler 1995’i gösterdiğinde; Bayrampaşa’da 500 m2 alanda imalatımızı 15 kişiyle sürdürerek, ürünlerimize PC tabanlı kontrol sistemini entegre etmiş, Ekin150Ton ve Ekin 240 Ton Ar-Ge çalışmalarına başlamış ve aynı yıl üretimimiz tamamlanmıştır. Toplamda bu üç seri; Ekin Makinanın üretim hayatında en çok talebi alan ürünler olarak firma tarihimizdeki yerini almıştır.

2000 yılında firmamız ciddi bir atılım gerçekleştirerek Bakalit, Çift Renk Yatay, 350T (1000gr)’lık enjeksiyon makinalarının Ar-Ge‘sini ve üretimini yapmayı başarmıştır. Firmamız 2007 yılı itibariyle CNC tezgâhlarla imalata başlamış makine üretim kapasitesini ve hassasiyetini arttırmıştır. Ayrıca yerli imalatın son yıkılmaz kalesi olmuştur. Ar-Ge çalışmalarımız her geçen gün kuvvetlenirken, imalat hayatımızın seyrini değiştirecek bir kararla atölye olan imalat şeklini modern tesislere dönüştürme hamlemizi gerçekleştirdik.

2010 yılında sektörün büyük ihtiyacı olan dikey enjeksiyon makinalarının Ar-Ge ve imalatına başladığımız projemiz TÜBİTAK TEYDEB, KOBİ Ar-Ge başlangıç destek programı kapsamında desteklenmiş ve başarı ile sonuçlanmıştır. Ekin Makina, seri olarak 30 tondan 600 tona Yatay Enjeksiyon ve 30 tondan 300 tona Dikey Enjeksiyon (Sabit Tabla, Döner Tabla Çift İstasyon, Kayar Tabla Çift İstasyon ve Öne Kayar Tabla Tek İstasyon) grupları üretebilmekte ve Ar-Ge çalışmalarını hız kesmeden devam ettirmektedir. Bu süreçte C tipi kolon mili olmayan dikey enjeksiyon makinası üretimini ve yatay döner tablalı, çift renkli ve hidrolik kilitlemeli plastik enjeksiyon makinası yapımını da gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Ayrıca ORION adını verdiğimiz hidrolik kilitleme sistemine geçiş yaparak, 30T ve 400T arası makinalarımızda daha geniş kalıp bağlama yüzeyi, daha uzun açar ve daha az hidrolik yağ tüketimi elde etmiş olduk.
 

Modern Fabrikamıza Taşındık

2018 yılında ise 500T, 600T, 800T serilerinde iki plakalı enjeksiyon makinası üretimi için Ar-Ge çalışmalarımıza başlayarak, müşteri taleplerini karşılayabilmek ve daha modern bir tesiste üretime devam edebilmek için Hadımköy’deki 19000 m2 büyüklüğüne sahip modern fabrikamıza taşınarak, çalışmalarımızı sürdürmeye devam etmekteyiz. Genel çerçevede değerlendirirsek; Topçularda kurulan 300 m2 alandan Hadımköy’deki 3500 m2 alana, oradan da Deliklikaya’da bulunan (DESB) Özel Endüstri Bölgesindeki 19.000 m2’lik modern tesis yolculuğumuzda birçok badire atlatan firmamız, büyümeye ve üretmeye olan inancından hiç taviz vermedi.

Kurulduğumuz günden bu yana Türkiye’de üretmenin bilinciyle çıktığımız yolda, sürekli Ar-Ge’ye, sürekli iyiye, sürekli memnuniyete olan inancımızdan ve heyecanımızdan hiçbir kayıp yaşamadık. Aksine gün geçtikçe omuzlarına aldığı yerli üretimin bayraktarı olma yükünün gururuyla daha da gayret içerine giren firmamız, dünyanın en iyi plastik enjeksiyon makinaları üreticileri arasına girme hedefinin en önde gelen takipçilerinden biri oldu.

“Yüzde 35 istihdam artışı”

Tüm dünyanın içerisinde bulunduğu pandemi salgınının ekonomi üzerindeki ağır yüküne rağmen bir sonraki hedefe adımını atmak konusunda tereddüt etmeyen firmamız, 2022 Eylül ayında 75 kişi olan personel sayısını 100 kişiye çıkardı ve yüzde 35 istihdam artışına girdi. Ayrıca; üretim parkuruna yeni makinalar ekledi: CNC Fiber Lazer Sac Kesim Makinası, CNC Abkant, Lazer Kaynak Makinaları, CNC Tornalar, 4 adet CNC İşleme Merkezi, Hassas Kaynak Masaları ile yatırımda dev adımlar attı. Yatay, dikey, çift renkli, iki plakalı, LSR sıvı silikon ve işe özel plastik enjeksiyon makinalarının üretimini yapmaktadır. 50 farklı ülkede makinası olan firmamız güçlü Ar-Ge, kaliteli mühendis ekibi ve kalifiye çalışanlarıyla hizmetlerine hız kesmeden devam etmektedir.

Ekin Makina, müşterilerine en hızlı ve en güvenilir şekilde çözümler üretmek için çalışmakta olup, alanında uzman mühendisler, teknikerler ve teknisyenlerimiz, sürekli olarak kendini geliştirmekte ve son teknolojilerin de takipçisi durumundadır. Bu kapsamda söyleyebilirim ki; Bizce kaliteyi sürdürebilmenin bir tek yolu vardır, bu da; yenilikleri daima takip etmek. Biz, kullandığımız ürünlerin kalitesini daima sorguluyor ve takip ediyoruz. En önemlisi dışa bağlılığı en aza indirmek kalitenin devamlılığı açısından etkilidir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • 1 LT Bitkisel Yağ Dolum ve Kapatma

    1 LT Bitkisel Yağ Dolum ve Kapatma

    FILL TECHNIC Makine Dolum ve Paketleme Sistemleri her çeşit içecek ve sıvının dolum hatlarını anahtar teslimi olarak kuran bir firmadır. Gelişen yeni teknolojileri yakından takip eden firma yeni nesil dolum sistemleri ile siz müşterilerine hizmet vermektedir.... Devamı »