Pazar , 28 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Henkel'in Tuvalet Temizleyici Paket Portföyü Sürdürülebilirlik Odaklı Yeniden Tasarıma Kavuşuyor

Henkel'in Tuvalet Temizleyici Paket Portföyü Sürdürülebilirlik Odaklı Yeniden Tasarıma Kavuşuyor

HENKEL Hakkında Ayrıntılı Bilgi İçin: www.henkel.com.tr

Henkel'in Tuvalet Temizleyici Paket Portföyü Sürdürülebilirlik Odaklı Yeniden Tasarıma Kavuşuyor
Henkel’in Tuvalet Temizleyici Paketi Portföyü Sürdürülebilirlik Odaklı Yeniden Tasarıma Kavuşuyor

Henkel'in tuvalet temizleme jellerinin ambalajındaki geri dönüştürülmüş polietilen (rPE) miktarı  artırıldı. Standart aralıktaki tuvalet temizleyicileri için, örneğin Biff markasından %50'ye ve Pro Nature serisinden temizleyiciler söz konusu olduğunda % 75'e kadar ulaşır. Kullanılan malzeme, son kullanıcı evlerinden geri dönüştürülmüş plastiktir.

Tuvalet temizleyicilerimizdeki geri dönüştürülmüş PE oranını bu kadar önemli ölçüde artırabilmemiz bizim için önemli bir adım. Sonuçta, bu plastiğin yüksek kaliteli geri dönüştürülmüş malzemelerinin bulunabilirliği hala sınırlıdır, ”diyor Henkel'in tuvalet bakımı ve sert yüzey temizleme operasyonları için küresel ambalaj yenilikleri başkanı Ulf Timmann. Başarı, aynı zamanda bir motivasyondur. Amacımız, ambalajlarımızdaki geri dönüştürülmüş malzeme oranını daha da artırmak, ”diye ekliyor Timmann.

Henkel, geri dönüştürülmüş plastik kullanımını artırmanın yanı sıra, şişelerin ağırlığını da% 11 azaltarak yılda 480.000 kilogram yeni plastik tasarrufu sağladı. Şirketin hesaplamalarına göre bu, yılda 800 ton CO2 tasarrufuna karşılık geliyor. Henkel ayrıca yeni kompakt şişe tasarımının nakliye sırasında CO2'den tasarruf sağlayan bir nakliye paletine yaklaşık% 10 daha fazla şişenin sığmasına izin verdiğini iddia ediyor.

Yeni ambalaj konseptiyle Henkel, dünya çapındaki tuvalet temizleyicileri için standartlaştırılmış bir şişe gövde tasarımı sundu. Tüm şişeler artık tek tip formatta ve malzeme olarak polietilen içeriyor ve bu yılın Ocak ayından beri mağazalarda mevcut.
Henkel, bu yeniden tasarımın, ambalaj hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacağını umuyor ve bunun temel dayanağı, şirketin tüketici ürünleri ambalajındaki fosil kaynaklardan elde edilen işlenmemiş plastik miktarını 2025 yılına kadar% 50 azaltma hedefidir.
Bu hedefe ulaşma umuduyla Henkel, 2025 yılına kadar ürünlerindeki geri dönüştürülmüş plastik oranını% 30'un üzerine çıkarmayı, mutlak plastik hacmini azaltmayı ve biyo - bazlı plastik kullanımını artırmayı hedefliyor. Ayrıca şirket, ambalajının% 100'ünün o zamana kadar geri dönüştürülebilir veya yeniden kullanılabilir olacağını belirtirken, 2040 yılına kadar “iklim-pozitif” olmayı hedefliyor.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR