Cuma , 03 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / ‘‘Hedefimiz Daima İlerisi Olmalı’’ ROZAMAC

‘‘Hedefimiz Daima İlerisi Olmalı’’ ROZAMAC

Bu ay ‘‘Ayın Konuğu’’ köşemizde ROZAMAC Genel Müdürü Aykut Taşkıran ile çok keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

‘‘Hedefimiz Daima İlerisi Olmalı’’ ROZAMAC
1. Geçmişten günümüze 30 yılı aşkın bilgi ve deneyiminiz var. ROZAMAC bugünkü konuma ulaşabilmek için nasıl bir süreçten geçti? Bu başarının altında nasıl bir serüven yatıyor?
 
Öncelikle bu vesile ile 06 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen; Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ilimizi kapsayan deprem felaketinden ötürü, yaralılarımıza acil şifalar, ölenlerimize Allah’tan rahmet, kalanlarımıza ise büyük sabırlar diliyoruz. Tarif edilemeyecek üzüntü içerisinde olduğumuzu, buradan da bir kere daha yinelemek isteriz. Sizlerin de sorduğu üzere, 30 yılı aşkın bir şekilde makine yedek parçası imalatı olarak başlayan serüvenimize, son 9 yıldır Flekso Baskı Makineleri üretimi ile aktif olarak devam etmekteyiz. Geçmişten almış olduğumuz tüm üretim tecrübesini, bugün üretmiş olduğumuz her bir makineye, ayrı ayrı özen göstererek aktarmaya gayret göstermekteyiz. Tüm iş bilgimizi, tecrübemizi alanımızdaki her bir metrekareye ayrı ayrı yayarak, kalitemizi yukarı yönde bir ivme ile her geçen gün arttırmaktayız. Geçen bu süre içinde öğrenmiş olduğumuz en büyük tecrübe ise;  Amacı sadece makine imal etmek olan bir firma olmayıp, bu markadan makine almış olan müşterilerimizin, firmamıza attığı ilk adımdan itibaren, kendi işyerlerinde üretime başladıktan sonra yaptıkları bu yatırımdan dolayı mutlu olmalarını sağlamak. Bunu sağlamaya başladığınız andan itibaren artık başarı kaçınılmaz hale gelmektedir. Biz kendi serüvenimizde bunu açık ve net bir şekilde görmüş bulunmaktayız. Bununla birlikte tabi ki daha öğrenmemiz gereken hala birçok husus ve birçok ayrıntı var. Bunlar için de var gücümüzle çalışmaya, öğrenmeye, uygulamaya devam etmekteyiz. 
 
2. Üretim modelleriniz ve ürün gruplarınız nelerdir? Ana makinelere ek olarak müşterilere yönelik üretimleriniz var mı?
ROZAMAC olarak sadece flekso baskı makinesi imalatı gerçekleştirmekteyiz. Flekso baskı makinesi olarak 2 veya daha üzeri renk sayısı kapasitesine sahip, inline ve ofline olarak üretim gerçekleştiriyoruz. Müşterilerimizin gerekli olan ihtiyaçlarına yönelik, istenilen genişlikte istenilen renk kadar ve istenilen baskı çeşidine göre üretim gerçekleştiriyoruz. Örnek olarak Servo Motor hareket sistemli ya da Seramik merdane baskı sistemli makineler gibi. Buradaki seçimimizde önemli olan, asıl müşteri ihtiyacı. Üretmek istediği ürünlere yönelik yeterli olmalı ve olması gereken ürünümüzü birlikte seçerek yardım etmekteyiz. 
 
3. Sizce geçmişten günümüze kadar olan süreçte, sektör nasıl bir değişim gösterdi. Bu ihtiyaçlar karşısında ROZAMAC olarak, nasıl AR-GE çalışmaları yaptınız?
Hiç kuşkusuz ki teknoloji hayatımızın her alanında olduğu gibi, sektörümüzde de büyük rol oynamaktadır. Günümüz itibari ile bizler dahil artık tüm firmalar, üretimlerine faydalanabilecek tüm teknolojiyi katma çabasındayız. Bu da an itibari ile, maksimum yüksek üretim kapasitesine ulaşmak demek. Müşterilerimizde bu sayede, çok daha fazla pazar paylarına ulaşabilmektedir. Yüksek üretim kapasitesi, pazar payını arttırmakla birlikte, rekabeti de beraberinde getirmektedir. AR-GE çalışmalarımıza özellikle nihai kullanıcılarımızın taleplerini dinleyerek, daha yüksek verimli ve kaliteli üretim kapasitesi ile birlikte kullanım kolaylığı ve hazırlığı açısından önemli çalışmalara yer vermekteyiz. Aktif olan standart üretimdeki tasarımlarımıza, model fark etmeksizin AR-GE çalışmalarımızdaki tüm yenilikleri kazandırma çabasındayız. 
 
4. Satışını yaptığınız ürünleri daha sonrasında nasıl bir hizmetle destekliyorsunuz?
‘‘ROZAMAC’’ olarak en büyük ilkemiz olarak en başta şunu belirtmeliyiz ki; müşterilerimiz yurt içi ya da yurt dışı fark etmeksizin, bizlerden sadece bir makine almayıp markamıza ve tüm birimlerimize en baştan en sona kadar birlikte sağlam, güçlü ve sürekli dinamik şekilde ortaklık kurmaktır. Bunu en basit olarak şu şekilde açıklayabiliriz: 
Yerinde kurulum ve eğitimin ardından gerek garanti süresi için, gerekse de garanti süresi dışında oluşabilecek her türlü olumsuzluklara karşı uzaktan bağlantı ile, gerek yerinde müdahale ile gerekse de yedek parça stoğu ya da üretim sahamızın tüm gücü ile minimum sürede kendilerine hizmet sağlamak amacı ile ilerlemekteyiz.
 
5. 2022 yılı beklentileriniz karşıladı mı? 2023 yılı için hedefleriniz nelerdir? 
Hepimiz biliyoruz ki, tüm dünya büyük bir pandemi süreci geçirdi. 2022 yılı ise bu süreçten çıkışımızı ve gerçekleştirdiğimiz her şeyin daha stabil hal aldığı bir yıl olmakla birlikte, özellikle yıl ortası itibari ile büyük bir ivme yakaladığımız ve firmamıza büyük yatırımlar gerçekleştirebildiğimiz bir yıl oldu. 2023 ise geride kalan yıla göre çok daha büyük bir hız ile başladı. Henüz yılın ilk çeyreği bile dolmamışken üretim kapasitemizi 2023 üçüncü çeyreği dahil doldurmuş bulunmaktayız. 
 
6. 2023 yılı için katılmayı düşündüğünüz fuarlar var mı? 
2023 için Tüyap PlasEurasia fuarıdır. Buraya tamamen yenilenmiş, güçlendirilmiş, donatılmış bir modelimiz ile katılmayı planlamaktayız. 
 
7. Son olarak, bize bu alanda ilerlemek isteyenlere söylemek istedikleriniz, şunu mutlaka yapın dediğiniz önerileriniz var mı?
Vazgeçmemek, cesaret, sadakat. Eğer bizler her olumsuzlukta arkamızı dönüp gitseydik bugünkü mevcut konumumuza asla ulaşamazdık. Hedefimiz daima daha ilerisi, daha yukarısı olmalı. Zaman yetmemeli, teknoloji yetmemeli, istihdam yetmemeli, yatırımlar yetmemeli ve yılmamalıyız. Eğer bunları gösterebilecek cesareti kendimiz de bulursak, er ya da geç başarı kaçınılmaz muhakkak sizi bulacaktır. Vazgeçmeden işimize olan tüm sadakatimizle durmadan yatırımlarımıza, yeniliklerimize bizler devam etmekteyiz. Bazen zaman gerekli, ama bu zaman içerisinde dediğim gibi vazgeçmemek, cesaret ve sadakat üçlüsünü bizler gibi kendilerine bir görev edinebilirlerse mutlaktır ki hedeflerine ulaşacaklardır. Bizlere bu değerli köşeniz de yer verdiğinizden ötürü SUDE YAYINCILIK – PACKWORLD TÜRKİYE ailesine teşekkürlerimizi iletiriz. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Halsizlik Şikâyeti Olanlara Öneriler

    Halsizlik Şikâyeti Olanlara Öneriler

    Halsizlik hemen hemen herkesin yaşadığı bir durumdur. Halsizlik şikâyeti yaşayanlar, halsizliğe iyi gelen çeşitli metotları araştırmaktadır. Bu doğrultuda halsizliğe iyi gelen bilgileri sizler için derledik.... Devamı »