Perşembe , 09 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / FANUC, Volvo İçin Elektrikli Araçlar Üretecek

FANUC, Volvo İçin Elektrikli Araçlar Üretecek

Bu iş birliğinin gelecekteki otomobil üretiminde önemli bir rol oynayacağı öngörülüyor. Bu iki dev firmanın bir araya gelmesi ile endüstriyel robotlarla daha verimli ve çevre dostu bir üretim süreci sağlanacak

FANUC, Volvo İçin Elektrikli Araçlar Üretecek
Farklı birçok sektöre robot ve makine sağlayan dünyanın lider fabrika otomasyonu üreticilerinden birisi olan FANUC, hedefleri doğrultusunda her geçen gün daha da büyümeye devam ediyor. FANUC, geçtiğimiz günlerde İsveç Göteborg merkezli global lüks otomobil markası Volvo Cars ile bir iş anlaşması imzaladığını duyurdu.

Bu anlaşma ile artık FANUC, Volvo Cars’ın Avrupa, Asya ve Amerika’daki yeni akü üretim tesisleri de dahil olmak üzere modern bir otomobil üretim tesisinde yer alan çeşitli üretim atölyeleri için endüstriyel robotlar sağlayacak.

FANUC, 700’den fazla robot tedarik edecek

İlk aşamada; Volvo’nun ilk araçlarını 2026’da üretim hattından çıkmasını beklediği Slovakya’daki yeni bir üretim tesisine 700’den fazla robot tedarik edilecek. Bu tesis aynı zamanda Volvo’nun yalnızca elektrikli araçlar üreten ilk tesisi olacak. Aynı aşamada markanın Belçika ve Çin’deki tesislerine de tedarik sağlanacak. FANUC robotlarının az enerji tüketmesi, son derece dayanıklı olması ve sınırsız bir süre boyunca bakımdan yararlanması, sürdürülebilir bir şekilde çalışmak isteyen şirketler için cazip bir ortak haline getiriyor.



 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR