Pazartesi , 06 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Dijital Çağa Ayak Uyduruyor, Yeni Nesil Hizmet, Yeni Nesil Tedarikçi Mottosunu Kendimize Uygun Görüyoruz

Dijital Çağa Ayak Uyduruyor, Yeni Nesil Hizmet, Yeni Nesil Tedarikçi Mottosunu Kendimize Uygun Görüyoruz

FAVORİ GRUP PLASTİK VE MAKİNE Hakkında Ayrıntılı Bilgi İçin: favorigrup.com

Dijital Çağa Ayak Uyduruyor, Yeni Nesil Hizmet, Yeni Nesil Tedarikçi Mottosunu Kendimize Uygun Görüyoruz
 
Plastik ürünleri yasaklamak yerine, aslında onların ne kadar değerli bir kaynak olduğu konusunda herkesi bilgilendirmek ve doğru kullanımı öğretmek gerektiğini düşünüyoruz.
 
 
2010 yılında kurulan firmanızın kısa bir gelişim öyküsünü anlatarak verdiği hizmetleri paylaşır mısınız?

Favori Grup, plastik sektöründe uzun yıllar deneyim kazanmış, genç ama tecrübeli bir ekip tarafından kuruldu. Kuruluş gayesi olarak kaliteli ürünün yanında kaliteli teknik servis hizmetini benimsedik, bunun için de sektörde yenilikçi makine üreticileri ile iş ortaklığı kurduk ki gayemizden şaşmayalım. Favori Grup olarak biz, satıştan lojistiğe, teknik servisten finans yönetimine kadar alanında uzman kişiler istihdam ederken, bir yandan da sektöre hizmet etmeyi isteyen, genç arkadaşları da aramıza katarak bilgi ve tecrübelerimizi onlara aktarıyoruz. Teknolojinin gerekliliklerini iyi takip edip uygulayan bir firma hedefimiz ise her zaman yerini koruyor. Bu hedefle de iş ortaklarımız ile birlikte dijital çağa ayak uyduruyor, yeni nesil hizmet – yeni nesil tedarikçi mottosunu kendimize uygun görüyoruz.

Teknolojik gelişmelerin takipçisi misiniz? AR-GE çalışmalarınız hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Bir önceki sorunuzda da bahsettiğim gibi firma olarak gelişen teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Bu konuda da İş Geliştirme Birimimiz firmanın dijital dönüşümünü gerçekleştiriyor. Aynı zamanda hizmet verdiğimiz sektördeki gelişmeleri ve gereklilikleri izleyerek, tedarikçisi olduğumuz firmalara sürekli raporlar sunuyoruz. Bu raporlar sonucunda da firmalarımız AR-GE yatırımlarını şekillendirerek ürettikleri makineleri buna göre yeniliyorlar. Burada da en önemli adımları IoT ve Endüstri 4.0’da yapmaktadırlar, bu gelişmeler de sektörde firmamızı hep bir adım öne taşıyor.

Distribütörlüğünü yaptığınız firmalar, markalar hangileridir? Ne kadar süredir bu markaları temsil etmektesiniz?

Ana ürün grubumuz plastik enjeksiyon makineleri ve aksesuarlarıdır. Bu ürün grubunda Uzakdoğu’nun en önde gelen üreticileri olan BOLE ve RHONG firmaları ile çalışıyoruz. Çalıştığımız üreticiler patentlerini aldıkları makine modelleri ile sektörde fark yaratırken, Favori Grup olarak biz de ülkemizde kaliteli ürünlerin kullanılmasına ve kaliteli üretimin oluşmasına destek oluyoruz. Plastik enjeksiyon makineleri ile birlikte, Avrupalı iş ortaklarımız olan Plastic Systems’ın ürünleri ile, üreticilerin ihtiyacı olan merkezi hammadde besleme sistemleri, merkezi nem alma – kurutma sistemleri gibi projelerin planlamasını ve anahtar teslim kurulumunu yaparak üreticilerimizin daha verimli çalışabilmesini sağlıyoruz. Ayrıca, yine sektördeki diğer ihtiyaçlardan soğutma sistemlerinde Yerli üretim olan kendi markamız FG Chiller ile hizmet verirken, plastik şişirme makinelerinde de İtalya’dan Plastiblow ve Tayvan’dan Parker firmalarının makineleri ile tedarik ve servis hizmetlerini müşterilerimize sunuyoruz. Tüm bu bahsettiğim markaların temsilciliğini ülkemizde 11 yıldır sürdürmekteyiz.

Ürünlerinizin satış sonrası bakım ve kontrolünü hangi teknolojileri kullanarak sağlıyorsunuz?

Plastik Enjeksiyon Makineleri özelinde tedarikçisi olduğumuz BOLE için Endüstri 4.0 – IOT çok önem verdikleri konulardır. Bizim de tecrübelerimizi sürekli kendilerine aktarmamız ile, teknolojinin yeni ve olmazsa olmaz özelliklerini bir araya getirerek, tüm makinelerini çağımızın gerekliliklerine uygun şekilde üretmek ve bu özellikleri sayesinde daha kolay erişilebilir hale getirmek için çalışmalarını sürdürmekte ve bu konuda oldukça yol kat etmiş durumdadır. Makinelerdeki bu kabiliyetler sayesinde de teknik servis hizmetimiz daha da gelişmekte, oluşabilecek problemleri daha başlangıç noktasında fark ederek, müşterilerimizdeki makinelerin ömrünü uzatırken, üretimin aksamamasına ve her zaman ilk önceliğimiz olan kaliteli üretimin sürekliliğinin sağlanmasına olanak tanımış oluyoruz.

Sektör ile ilgili Avrupa ve Dünya’daki gelişmeleri nasıl buluyorsunuz? Gelecekten beklentilerinizi öğrenebilir miyiz?

Sektörel gelişmelerden ve teknolojilerden bahsetmekten bugünlerde bizler için oldukça üzücü bir görüşten bahsetmek isterim ki bu görüş bu iki önemli soruya bizim gözümüzden bir cevap olacaktır. Öncelikle plastik atıklarla mücadeleyi sonuna kadar desteklediğimizi belirterek bir yanlış bir anlamanın doğrudan önüne geçmek istiyoruz. Ancak doğamızı ve dolayısı ile dünyamızı korumak adına plastik atıklarla mücadele ederken yanlış yönden bakıldığı kanaatindeyiz. Plastik ürünleri yasaklamak veya üretimini durdurmaktan bahseden kitleler olduğunu görüyoruz. Aslında tam anlamı ile insanlığın hatasını kabul etmek yerine, hatanın örtbas edilmesi gibi görünüyor bu durum bizim gözümüzle. Plastikler canlı değildir, bu nedenle kendi kendilerine doğaya temas edip zarar veremezler. Bilinçsiz plastik kullanımı ile doğaya zarar vermek tamamen biz insanların suçudur. Bu sebeple hayatımızın her noktasında yer alan ve hayatımızı kolaylaştıran plastik ürünleri yasaklamak yerine, aslında onların ne kadar değerli bir kaynak olduğu konusunda herkesi bilgilendirmek ve doğru kullanımı öğretmek gerektiğini düşünüyoruz. Doğru atık yönetimi ve bilinçli bir toplum ile geri dönüştürülmesi sonucunda muhteşem bir hazine ve kaynak olan atık plastiklerin her topluma ve ülkeye yüksek fayda sağlayacağını hatırlatmalıyız. Bu şekilde doğadaki atıkların artışından inanılmaz bir hızla kurtulmamız ve ülke ekonomilerine müthiş bir şekilde katkı sağlamamız işten bile değildir. Bu konuda biz sektör temsilcilerinin üzerine düşen bilinçlendirme ve eğitim konularını desteklemek olacaktır. Favori Grup olarak dünya geleceğine bu yönde katkı sağlamak için yakın zamanda adımlar atmayı planlamaktayız.

Son olarak, bize bu alanda ilerlemek isteyenlere söylemek istedikleriniz, şunu mutlaka yapın dediğiniz önerileriniz var mı?

Öncelikle sektörümüzden bağımsız olarak herkesin sevdiği konulara odaklanmasını ve kariyerini bu yönde planlamasını başarıya giden altın anahtar olarak tanımlıyoruz. Bir adım sonrası eğer seçilen sektör eğer plastik sektörü ise müthiş derinlikte ve büyüklükte bir okyanusa yelken açtıklarını bilmelerini isterim. Genç arkadaşlarımıza önerim, bu sektörün ne kadar geniş ve halen keşfedilecek birçok yönü olduğu bilinci ile başta karşılarına çıkabilecek zorlukları göğüsleyip, en temelinden başlayarak azimle çalışıp kendilerini geliştirip önlerine altın tepside sunulacak parlak bir gelecek için sabır göstermeleri olacaktır.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR