Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Benim Köşem / Bombede 1945, Basınçlı Tank Üretiminde ise 2000 Yılına Dayanan Tecrübe… ‘GÜVEN BOMBE VE BASINÇLI KAPLAR A.Ş.’

Bombede 1945, Basınçlı Tank Üretiminde ise 2000 Yılına Dayanan Tecrübe… ‘GÜVEN BOMBE VE BASINÇLI KAPLAR A.Ş.’

"Hem bombe hem de tank üretimi yaptığımız için bu durum çoğunlukla bize ciddi avantajlar sağlıyor."

Bombede 1945, Basınçlı Tank Üretiminde ise 2000 Yılına Dayanan Tecrübe… ‘GÜVEN BOMBE VE BASINÇLI KAPLAR A.Ş.’
Enes Kartal, Genel Müdür

www.guvenbombe.com.tr


Şirketimiz daha önce faaliyetlerini grup firmamız olan Kartal Bombe çatısı altında sürdürürken, 2003 yılında İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni bir yapılanma yaparak Güven Bombe olarak kuruldu. Ana üretim fabrikamız Akçaburgaz Mahallesi Esenyurt’tadır, diğer tesisimiz ise İOSB Demirciler Sitesi’nde hizmet vermektedir. İki tesisimizde toplamda 75 kişi çalışmaktadır. Firmamız, basınçlı ya da basınçsız tanklarda kullanılan bombeler, basınçlı hava tankları, LPG tankları, paslanmaz tanklar, amonyak tankları ve çeşitli basınçlı kaplar üretimi yapan, sektöründe kalite ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmet vermektedir. 

Bombe Çeşitlerimiz
Bombe, sanayide basınçlı ya da basınçsız, ince veya kalın cidarlı, silindirik, metal kapların (LPG, LNG, akaryakıt, gıda, otoklavlar, reaktörler vb. sektörlerin) taban ve tavanlarını kapamada kullanılan parçaların genel adı. Bombeler derinlik ve şekillerine göre; eliptik, torisferik, az derin, düz bombe, kenarsız bombe, ters bombe ve kompansatör olarak sınıflandırılabilir. 

Büküm: GBS Profil Büküm İmalat programında yer alan tüm profilleri belirtilen minimum iç çaplara göre bükmektedir. Bükülecek profilin, istenilen çap ve radyüste çıkması, şekillendirme esnasında olabilecek kırılmaları önlemek için bükülecek malzemenin homojen bir yapıda ve soğuk şekillendirmeye uygun olması gerekmektedir.

Isıl İşlem: Soğuk şekillendirmenin doğal tamamlayıcısı, GBS’nin ısıl işlem fırınları TÜV onaylıdır. Austenitic paslanmaz, Karbon Çeliği, Dublex, Süper Dublex paslanmaz cinsler, nikel alaşımlar ve düşük alaşımlı karbon çeliği için uluslararası standartlarca belirlenen her türlü şartı yerine getirebilecek durumdadır. Tüm ısıl işlem fırınlarımızın ASTM A 991 – SAE AMS 2750-ISO 17763-EN 746 standartlarına göre kontrolleri yapılmıştır ve fırınların kalibrasyonları da uluslararası akredite kuruluşlar tarafından yapılmaktadır.

Tank: Standart ürün çeşitlerimiz yatay veya dikey olmak üzere 100-20.000 litre hacim ve 8-40 bar basınç aralığındadır. Bunun haricinde projeye göre 300.000 litre hacime kadar üretimimiz mevcuttur. Üretimimiz EN 13445,AD 2000,EN 286 ve ASME sec VIII div 1 e göre yapılmakta olup ilgili Avrupa Direktifi olan 2014/68/EU’ye uygun ve CE belgelidir. 
Firmamızın üretim tecrübesi; bombede 1945’e, basınçlı tank üretiminde ise 2000 yılına kadar gitmektedir. Hem bombe hem de tank üretimi yaptığımız için bu durum çoğunlukla bize ciddi avantajlar sağlıyor. Tank üretiminde bombelerin ölçüsel ve kalite olarak iyi olması gerekiyor. Çünkü bir tankda bombe ve gövde montajları çok önemli. Bombe ve gövde ölçüleri ne kadar uyumlu olursa, yapılacak olan montajlar da o kadar düzgün oluyor. Bu durum yapacağınız kaynağın kalitesine kadar etki ediyor. Güncel makine parkımızla, metal şekillendirme ve basınçlı kap konusunda iyi eğitilmiş ve çok deneyimli çalışanlarımızla üretime devam etmekteyiz. CAD/CAM destekli tasarım ve ekipmanlar, üretim ve kalite proseslerimiz de önemli role sahiptir. Son teknoloji ve optimize edilmiş makine parkurumuz ve üretim hattımızla, tanklardaki kaynakları genel olarak robotik otomasyonlarımızla yapıyoruz. Sürekli olarak da otomasyona yönelik yatırım ve araştırmalarımız devam ediyor. Optimize edilmiş üretim hattımız ve kaynak ekipmanlarımız; yetenekli personelimizin üretim kalitesini en üst seviyede tutmasını sağlıyor.

Uluslaraarası geçerli ISO 9001:2015 kalite yönetim sistemi ve standart üretimini yaptığımız hava ve LPG tanklarına ait CE belgelerine sahibiz. Kalite yönetim sistemimiz ürünlerimizin satış sonrası güvenle kullanımını garanti etmektedir. ISO 9001:2015 ve AD 2000 HP0 ve W0 sertifikalarımız yüksek kalite seviyemizi belgelemektedir. Satış öncesi müşterilerimize yaptığımız ürünlerin kalitesinin güvenini veriyor, satış sonrası ise ürettiğimiz ve testlerini yaptığımız basınçlı tanklarda 1 yıl geçerli olacak olan test sertifikası veriyoruz. Bu da bir nevi garanti belgesi yerine geçiyor. Yurt içi pazarlardaki deneyim, bilgi birikim ve müşteri memnuniyetinin verdiği güvenle GBS olarak çeşitli ülkelere ihracat yapıyoruz. İhracat rakamlarımızı ve pazar payımızı artırmak için son 5 yıl içerisinde gerek yurt dışı fuarlara katılım, gerekse hedef pazarlar belirleyip yeni müşteriler bulma ve onlarla görüşmeler yaparak ciddi bir büyüme oranı gerçekleştirdik. Ürünlerimizi daha fazla pazarlara ulaştırabilmek adına tanıtım faaliyetlerimize devam ediyoruz. Pandemi dolayısıyla tüm dünya üzerinde tedarik zincirlerinin bozulmasından dolayı ve politik ambargolar, ülkelerarası savaşlar ve çeşitli sebeplerden dolayı emtia fiyatlarında oluşan artışlar piyasaları olumsuz şekilde etkilemeye devam ediyor. Piyasaların tekrardan normalleşmesi için arz talep dengesinin kurulması ve hammaddeye rahat bir şekilde ulaşım sağlanması gerekmektedir. Bu sayede üretimi artırmak ve ihracat rakamlarını artırmak amaçlanabilir.

2022 yılında daha fazla üretim, daha fazla ihracatla sağlıklı bir büyüme oranı yakalamak ve ülkemize hizmet etmeyi amaçlıyoruz. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR