Pazartesi , 06 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Avrasya Ambalaj Fuarı Mini Röportajlar AYMAKSAN

Avrasya Ambalaj Fuarı Mini Röportajlar AYMAKSAN

Ömer AYLA

Avrasya Ambalaj Fuarı Mini Röportajlar AYMAKSAN
1. Firmamızdan ve hizmetlerinizden bahsedebilir misiniz?

Aymaksan Makine sanayi olarak, bu sene 52 yaşında bir şirketiz. Ben de Türkiye’de 3. Nesle geçen şirket sayısı %2 bu %2’nin içerisinde olma şansına sahip oldum. Biz proses makinaları ve dolum hatları yapıyoruz. Dolum hatları dediğimizde etiket, dolum, kapama, biz bunların tamamını otomatik insansız fabrikaya uygun makinalardan, yarı otomatik makinalara kadar çeşitliliğimiz var. Sıvı ve toz dolum yapan sektörlerle çalışıyoruz.

2. Fuarınız nasıl geçiyor? Katılım oranından memnun musunuz?

Katılım oranı fuar öncesinde beklediğimizden çok daha yüksek. Sayılardan memnunuz. Tabi fuarın gerçekten nasıl geçtiği bizim sektörden fuar sonrasında belli olacak. Ama sayı olarak mutluyuz. Nitelik olarak da inşallah mutlu oluruz.

3.Peki bir önceki fuarlara da katılım göstermiş miydiniz?

Evet bu 29. Fuarımız. Corona Virüs döneminde iptal olmasaydı 30. Fuarımız olacaktı üst üste katıldığımız.

4.Yabancı ziyaretçiler açısından değerlendirecek olursanız neler söylemek istersiniz?

Yabancı ziyaretçiler daha çok olabilirdi. Özellikle neredeyse Avrupa’dan neredeyse hiç katılımcı olmadı. Tabi ben kendi tecrübeme gördüklerime göre konuşuyorum. Benim gördüğüm kadarıyla %90 Türk katılımcı var. Yabancı katılımcının sayısını arttırmak gerekiyor. Yeterli değil.

5.Ambalaj fuarı’ndan beklentinizi öğrenebilir miyiz?

Müşteri ve tabi ki sektörün diğer paydaşların nereye geldiğini görmek. Rutin akışta görüşemediğimiz meslektaşlarımızla görüşebilmek.

6.Buradan sektörümüze neler söylemek istersiniz?

Ben sektörümüzün önünün açık olduğunu düşünüyorum. Özellikle insanların Corona virüs sonrasında artan hijyene daha çok dikkat dikkat etmesiyle daha çok ürün ambalajlı olarak satılmaya başlandı, bu da tabi biz ambalaj makinecileri olarak bizim için fırsat demek. Önü açık bir sektör olduğunu düşünüyorum.
 
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Muratbey’in Yeni Lezzeti Raflarda

    Muratbey’in Yeni Lezzeti Raflarda

    Yenilikçi ürünleri ile peyniri günün her saati tüketilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren Muratbey, yeni atıştırmalık ürünü TOPİ peyniri tüketicilerin beğenisine sundu.... Devamı »