Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / “ALL4PACK Emballage Paris 2022 Fuarı, önemli temalar ve büyük etkinliklerle vurgulanacak”

“ALL4PACK Emballage Paris 2022 Fuarı, önemli temalar ve büyük etkinliklerle vurgulanacak”

All4Pack Fuar Direktörü Mr. Guillaume Schaeffer, ALL4PACK 2022 Fuarı kapsamında yönelttiğimiz soruları yanıtladı.

“ALL4PACK Emballage Paris 2022 Fuarı, önemli temalar ve büyük etkinliklerle vurgulanacak”
Mr. Guillaume Schaeffer
All4Pack Fuar Direktörü

“ALL4PACK Emballage Paris 2022, dört gün boyunca ambalaj sektörünün buluşma noktası olacak.”

21-24 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan ALL4PACK 2022 Fuarı’nın içeriğinden ve kapsamından bahseder misiniz? Fuarın hedefleri hakkında bilgi verebilir misiniz? Daha fazla dikkat çekmek için ne tür etkinlikler düzenliyorsunuz? ALL4PACK 2022 katılımcı ve ziyaretçilere ne gibi fırsatlar sunacak?
Fuar yapılmadan geçen 4 yılın sonunda, ambalaj ve intralojistik profesyonellerini tekrardan ağırlamayı dört gözle bekliyoruz. Bunun için birçok yenilik içeren detaylı bir program hazırlıyoruz. Taahhütlerimiz çerçevesinde, ALL4PACK Emballage Paris 2022, yaklaşık 1300 katılımcısı ve 66.000 profesyonel ziyaretçisi ile dört gün boyunca ambalaj sektörünün buluşma noktası olacak.

Etkinlik programı, gerçek bir cazibe ve değişim merkezi olan ALL- 4PACK Innovations ve Objectif Zéro Impact alanları, ziyaretçilere stantlarda sunulacak inovatif ürünler arasından uzmanlar tarafından önceden seçilmiş yenilikçi çözümlerden oluşan bir paneli keşfetmelerini sağlayacak 'Pack Machine Tour‘ ve 'Pack Innovation Tour' rehberli turları ile oldukça zengin bir içerik sunacak. Fuarın bir diğer cazibe alanı olan Konferans alanında, paketleme ve intralojistik ile ilgili tüm konuların ele alınacağı iddialı bir konferans programı yer alacak ve ayrıca ALL4PACK Innovations ödül töreni yapılacak.



Fuar, trendler ve yenilikler açısından zengin içerikler yaratıyor. Bu bağlamda bize Objective Zero Impact forumu, ALL4PACK INNOVATION bölgesi, ALL4PACK Canlı İçerik bölgesi hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz? Bu etkinliklerin fuarın katılımcıları ve ziyaretçileri için ilgisi nedir?
Fuar bu yıl önemli temalar ve büyük etkinliklerle vurgulanacak. İlham verici, ileriye dönük ve yaratıcı ALL4PACK INNOVATIONS alanı, yarışmanın 2022 kazananlarının, aynı zamanda uluslararası ve Avrupa trendlerini temsil eden yarışmaların kazananlarının ürünlerini sergileyecekleri önemli bir vitrin olacak: Ambalaj Oscar'ı, SIAL İnovasyon, De Gooden Noot, Emballé 5.0... Eko-tasarımda ise uzman bir tasarımcı tarafından sergilenen ve sunulan yüz yenilikçi ambalaj ile mevcut ve gelecekteki ambalajlardaki ana eğilimler ortaya konulacak.

Fuarda, ekosistemdeki Start-Up girişimlerin en dikkat çekici yeniliklerinin vurgulanacağı büyük Sıfır Etki Alanı (Objectif Zero Impact) da olacak. Buna ek olarak, fuarın 4 günü boyunca sektördeki uzmanlar tarafından tüketici gereksinimlerine ve yeni düzenlemelere yanıt olarak eğilimleri deşifre etmek için yaklaşık otuz konferans yapılacak.

Son olarak, katılımcılarımıza ve büyük alıcılarımıza, 4 yıl aradan sonra fuarımızın geri dönüşünü kutlamak ve unutulmaz bir an sunmak için 23 Kasım Çarşamba günü harika bir akşam yemeği daveti organize edeceğiz.

ALL4PACK 2022'ye Türk firmalarının katılım oranı nedir? ALL4PACK 2022'de Türkiye'nin rolü ve konumu hakkında konuşacak olursak neler söylersiniz? ALL4PACK fuarı uluslararası alanda nasıl algılanıyor? Hangi ülkelerden daha fazla talep var?
Türkiye’nin katılımı (bireysel ve milli katılım) fuarın yaklaşık %5'ini temsil ediyor. Fuarın büyüklüğü göz önüne alındığında ise Türkiye, katılımcı ülkeler arasında 3. sırada yer almaktadır. Buna ek olarak Türkiye fuarda sektördeki tüm büyük oyuncuları kapsayan bireysel ve birçok katılımcının bulunduğu çok büyük bir milli katılım ile temsil edilmektedir: Işıklar Ambalaj Pazarlama A.Ş.; Kaplamin Ambalaj San. ve Tic. A.Ş.; Kipaş Kağıt Sanayi İşletmeleri A.Ş.; Etimag Etiket Mat. Amb. San. ve Tic. A.Ş.; ATHAPACK;Duran Doğan A.Ş.; Beno Plastik Ambalaj A.Ş., SOMTAS, TEKO ALUMINYUM, AKM AMBALAJ, DENTAS; KRC AMBALAJ…



ALL4PACK Emballage Paris fuarının ziyaretçileri ve katılımcılarının 3’te 1’i rakip fuarlarda yer almamaktadır. Fuar katılımcıların %50'si ve fuar ziyaretçilerinin %27’si uluslararası niteliktedir. Bugüne kadar sadece en iyi 3 katılımcıyı adlandırmak için öne çıkan ülkeler şunlardır: İtalya, Almanya, Türkiye. Sonra İspanya, Belçika, Hollanda, Portekiz, Birleşik Krallık, Romanya, İsviçre, Polonya ve Güney Kore gelmekyedir. Ziyaretçi tarafında, ilk 3'e odaklanırsak, 2018'de en çok mevcut ülkeler: Belçika, İtalya, İspanya.

Bu yıl, fuar için hedef ülkelerden güçlü bir ilgi görüyoruz ve fuarımız hakkında birçok haber yayınlanıyor. Buna ek olarak, büyük alıcıları fuarımıza getirmek için aşağıdaki ülkelerde yatırım projeleri olan profesyonellerden oluşan delegasyonları davet etmek için Fransız Devleti'nin özel yardımından yararlanıyoruz: Avusturya, Polonya Çek Cumhuriyeti, Fas, Tunus. Bu nedenle, bu yıl Fransa dışındaki ziyaretçilerin iyi bir bölümünü tekrardan ağırlamayı umuyoruz.
 

Packworld Türkiye dergisi olarak bizler ve sektörümüz; Gıda, Ambalaj ve Paketleme fuarlarını özellikle merak ediyoruz. Bu kapsamda Fransa’daki ambalaj endüstrisi ile ilgili neler söylersiniz?
Fransa'daki ambalaj endüstrisi, 2025 yılına kadar yılda ortalama %2'lik bir pazar büyümesi öngörüyor (kaynak: Xerfi -2021). Ne yazık ki, çok yeni rakamlara sahip değiliz, ancak 2019'da sahip olduğumuz veriler: 18,3 milyar Euro’luk Fransa Avrupa’da 3. Sırada yer alıyor (üretimin %13'ünü karşılıyor). Almanya (%20) ve İtalya'nın (%15) gerisinde.

Satışlar esas olarak plastik ambalajdan (6,9 milyar € veya faturaların %38'i), ardından kağıt-karton ambalajdan (5,3 milyar € veya % 29) geliyor. Ardından metal, cam ve ahşap ambalaj geliyor (her biri 2,0 milyar veya satışların %11'i) (kaynak: INSEE – 2021).Bildiğiniz gibi, tüketici uygulamaları uzaktan satış ve paket servis ile gelişti ve aynı zamanda şirketlerin tüketimini de şekillendiriyor. Özellikle, çevresel kaygılara ve sıkı ambalaj yönetmeliklerine yanıt vermek için, üreticiler eko-tasarımlı ürünler geliştirme ve üretim süreçlerini uyarlama çabalarını iki katına çıkarıyorlar. Hatta bazıları, yeniden kullanılabilir ambalajlara yönelik artan talebi artırmaya çalışıyor. Bu önemli konular elbette önümüzdeki Kasım ayında ALL4PACK 2022'nin kalbinde yer alacak.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Firmanız için Reklam Neden Önemlidir?

    Firmanız için Reklam Neden Önemlidir?

    Burada reklamda söz konusu olan mal geniş anlamda, bir ihtiyaç ve isteği doyurma özelliği olan ve değişime konu olabilen bir şeydir. Mal, fiziksel bir nesne olabileceği gibi, bir hizmet ya da bir düşünce de olabilir.... Devamı »