Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / 50 yıllık Tecrübe ve Güvence

50 yıllık Tecrübe ve Güvence

Yüksek Teknoloji Plastik Makina Üretimi Erol Plastik Makina

50 yıllık Tecrübe ve Güvence
Hakan ADINIR - Genel Müdür

 
1972 yılından, bugünkü konuma ulaşabil­mek için Erol Plastik nasıl bir süreçten geçti? Bu başarının ardında nasıl bir serü­ven yatıyor?

1972 yılında büyüğümüz Zafir ADINIR tarafından temelleri atılan plastik makina firmamız 1994 yılı itibari ile Erol Plastik Makina Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi ismini almıştır. 1999 yılında ilk yurt dışı ihracatını gerçekleştiren şirketimizle bugün 3 kıta 22 ülkede üretim, servis, bakım ve onarım hizmetlerine devam ediyoruz. 2008 yılında ilk uluslararası fuarına katılan firmamız ilerleyen zaman içerisinde çeşitli tarihlerde fuarlarda yer almaya devam etmektedir. 2015 yılında yenilenen makina parkurumuz ve yapılan teknolojik yatırımlarla birlikte tam kapasite ile üretime devam ediyoruz.
 
Üretimde daima kaliteyi sürdürebilmek adına yaptığınız çalışmalardan söz etmenizi istesek neler söylersiniz?

Üretimde kaliteli bir çalışma ortamı oluşturmak ve sürekliliğini sağlamak için 5S tekniğini benimsiyoruz. 5S ise ayıklama, düzen, temizlik, standartlaştırma ve disiplindir. Üretimde bu tekniği kullanarak sistemli bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bunların dışında oluşturduğumuz malzeme kalitesinden hiçbir şekilde ödün vermiyoruz.
 
Ürün geliştirme faaliyetlerinizden bahsedelim, gelişen ve değişen teknolojiyi firmanıza nasıl yansıtıyorsunuz? AR-GE çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz?

Gelişen teknolojide rakiplerimizden her zaman için bir adım önde olmalıyız. Sektörümüzde gelişmekte olan Scada ve Endüstri 4.0 gibi teknolojileri en iyi şekilde hatlarımıza uyguluyoruz. Bu teknolojileri müşterimizle tanıştırıp en iyi hizmeti almaları en büyük temennimizdir. Bunların dışında da kendi firmamız içindeki ekstrüzyon hatlarıyla müşterilerimizin yeni kullanacakları hammaddeleri test edip yeni makina konfigürasyonları ile makinalarımızı geliştiriyoruz.
 
Sizi sektördeki diğer firmalardan ayıran, farkınızı ortaya koyduğunuz özellikleriniz nelerdir? Müşterilerinizin sizi tercih etmesindeki en önemli faktörler nelerdir?

Kesinlikle müşterilerimizle kurduğumuz ikili ilişkilerdir. Bizim çalışma prensibimizde müşterilerimize sadece makina satmalıyız düşüncesine yer vermiyoruz.
İlk olarak kendilerinin ihtiyaçlarını öğrenip bu doğrultuda neler yapabileceğimiz hakkında beyin fırtınası gerçekleştiriyoruz. Eğer ki; ihtiyaçlarını kendi bünyelerinde çözebiliyorlarsa bu konuda teknik destek sağlıyoruz. Bu durum sonucunda da çözüme ulaşamıyorlar ise o zaman yeni üretim hattı veya hatta kullanılacak makinalar ile ilgili destekte bulunuyoruz. Makina satışından çok makina desteği sağlamayı ve olan makinayı değerlendirmeye önem veriyoruz.





 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR