Pazar , 19 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Fuarlar / 26 Ülkeden Katılımcı Firması ile Büyük Gıda Fuarı Uzfood 2024, Yeni Anlaşmaları Beraberinde Getirdi

26 Ülkeden Katılımcı Firması ile Büyük Gıda Fuarı Uzfood 2024, Yeni Anlaşmaları Beraberinde Getirdi

Uzfood 2024 Fuarı, 3 günlük aktif çalışma süresince 6 bin 994 sektör profesyoneli tarafından ziyaret edildi. Fuara ilişkin detaylar yazımızda...

26 Ülkeden Katılımcı Firması ile Büyük Gıda Fuarı Uzfood 2024, Yeni Anlaşmaları Beraberinde Getirdi
26-28 Mart tarihleri arasında Taşkent'te düzenlenen 23. Uluslararası "Gıda, İçerik ve Üretim Teknolojileri Fuarı - UzFood 2024" gıda sektörünün önde gelen uzmanlarını bir araya getirdi.

Fuar sonrası olumlu geri dönüşler aldığını belirten ZedExpo Uluslararası Danışmanlık Tanıtım Organizasyon Şirketi Kurucusu ve Fuarlar Satış Direktörü Zafer Kırmızıtaş; "Türk katılımcılarımızın 08-10 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan UZFOOD 2025 Fuarı için şimdiden başvurularda bulunmuş olması, önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan Uzfood Fuarının verimli ve fırsatlarla dolu bir fuar olacağının göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Fuarın ana unsuru, gıda üreticileri ile perakende sektörü temsilcileri arasında doğrudan görüşmelerin yapıldığı özel bir platform olan "Perakende Merkezi" idi.

Üreticiler ve tedarikçiler, NEC "Uzexpocentre "ın tüm standlarında en güncel yenilikçi gelişmeleri, teknolojileri, ekipmanları ve ürün numunelerini geniş çaplı bir fuarla sundular; geçen yıla kıyasla %35'lik bir artış söz konusuydu.

Etkinliğe toplamda 26 ülkeden 370'in üzerinde şirket katıldı. Fuar, 3 günlük aktif çalışma süresince 6.994 sektör profesyoneli tarafından ziyaret edildi.

Fuarın Altın Sponsorları, endüstriyel gaz üretiminde dünya lideri olan Air Products ve 400'den fazla ürünüyle Kazakistan'ın en büyük şekerleme ürünleri üreticilerinden biri olan Lotte Rakhat, standlarında çözümlerini ve ürünlerini sundu.

İlk 5 yabancı ülke arasında şunlar yer aldı: Çin (116 şirket), Rusya (84 şirket), Türkiye (23 şirket), Almanya (21 şirket) ve Belarus Cumhuriyeti (18 şirket).

Ulusal pavilyonlar kapsamında Belarus Cumhuriyeti ve Almanya sergilerini sunarken; Avusturya, Endonezya, Pakistan, Rusya ve Sri Lanka'dan şirketler de toplu olarak fuarda yer aldı.

Belarus Cumhuriyeti'nin 18 üretici firmadan oluşan ulusal standı; et ve süt ürünleri, konserve meyve ve sebzeler, mayonez, soslar ve ketçaplardan oluşan geniş bir yelpazeyi ziyaretçilerin ilgisine sundu.

Alman ulusal standında yer alan 27 şirket, "Made in Germany" kalite işareti altında fuara fırıncılık, soğutma, şekerleme, paketleme ve et işleme ekipmanları getirdi. Uzmanlar ayrıca ziyaretçilere X-ray gıda kontrol teknolojileri, gıda ısıl işlemleri, PET hatları ve gıda ürünlerini tanıttı.
Süt ve et ürünleri, gıda aromaları, aroma katkı maddeleri, sebzeler, meyveler, aromatik çay koleksiyonları, kahve ve çok daha fazlası Avusturya, Endonezya ve Pakistan'ın ortak stantlarında sunuldu.

Rusya Federasyonu bölgelerinin 84 şirketten oluşan toplu katılımı, çok çeşitli ekipman ve bitmiş gıda ürünlerini sergiledi.

Çin ve Türkiye, sırasıyla 116 ve 23'e ulaşan rekor katılımcı şirket sayılarıyla hatırlandı. Standlarında waffle, peynir ve sos üretimi için ekipmanlar, şekerleme ürünleri, paketleme ekipmanları, süt ürünleri, meyve suları, yoğurt üretimi için ekipmanlar, pişirme ekipmanları ve bitmiş ürünler yer aldı.
Bu yıl yeni katılımcıların sayısında önemli bir artış oldu: Katılımcıların %30'u fuarda ilk kez temsil edildi. Bu, Özbekistan'da gıda sektörüne yönelik giderek artan ilginin doğrudan bir kanıtıdır.

Fuarın gurur kaynağı, ürünleri yerel pazarda zaten iyi bilinen düzenli katılımcılarıydı: MULTIVAC PACKAGING, KROMEL, CANDY HOLDING, VINIKS, INDEX 6, BRESTMYASOMOLPROM CONCERN, EUROSNAB TECHNOLOGY, AROMA CLASSIC, PERILLA FOOD, ETC U-STAN, TM ERMAK ve diğerleri. Fuara 30'dan fazla yerli şirket katıldı ve bu da sektörün gelişimi üzerinde önemli bir etkiye sahip olacak.

Fuarın ilk gününde katılımcılar, Air Products tarafından düzenlenen gıda endüstrisi ve tarımda gelişmiş çözümler konulu güncel bir tartışmaya katıldı. Tartışma, paketleme ve dondurmaya yönelik yenilikçi yaklaşımların yanı sıra üretim süreçlerinin verimliliğini artırmayı amaçlayan mühendislik çözümleri de dahil olmak üzere bir dizi önemli konuyu kapsadı.

Üreticiler ve perakendeciler arasında toplamda 1.000'den fazla toplantı düzenlenerek bu platformun iş ilişkileri ve sektörün gelişimi açısından önemi ve etkinliği vurgulanmıştır.

UzFood, fuarın faaliyet gösterdiği süre boyunca; tarım arazileri ve çiftliklerden bitmiş ürünlere, işleme, paketleme ve depolama aşamaları da dahil olmak üzere üretim döngüsünün tamamını sunarak gıda endüstrisi uzmanları için evrensel bir platform olma özelliğini bir kez daha kanıtlamıştır.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR